Informationsstrategi og borgerinddragelse
Indstilling og beslutning
1. at Bispebjerg Lokaludvalg tager en foreløbig drøftelser af ønsker til lokaludvalgets informationsindsats og borgerinddragelse.
2. at Bispebjerg Lokaludvalg nedsætter en informationsgruppe, der får til opgave at gennemgå lokaludvalgets nuværende informationsindsats og eventuelt komme med forslag til ændringer
Problemstilling
Platforme:
I dag arbejder lokaludvalget på flere ”platforme” – det er tidligere besluttet, at Bydelsavisen skal udkomme 4 gange i 2014, vi har den mere officielle hjemmeside: www.bispebjerglokaludvalg.kk.dk, en Facebook side, en række pjecer plakater med mere, vi bruger lokalavisen (Nørrebro/Nordvest Bladet) både til annoncering / artikler. BL-TV er også en ”platform” der har været brugt og endelig har vi også www.bispebjerg.dk
Mål med information
Hvad er det man vil nå med informationsindsatsen? Er det større kendskab til Lokaludvalget? Større inddragelse i vores projekter og ideer? Større politisk opmærksomhed? Hvordan skabes der sammenhæng mellem kommunikationsindsatsen og lokaludvalgets prioriteringer?
Temaorganiseret:
Skal der f.eks. arbejdes mere temaorienteret – og på den måde fokusere kommunikationen og borgerinddragelsen i relation til det valgte tema. Det vil kræve, at lokaludvalget f.eks. udvælger et tema eller to – som der sættes specielt fokus. Vi har tidligere f.eks. haft et år hvor lokaludvalget satte et målrettet fokus på tryghed / Sikker By, hvor der blev arbejdet på forskellige niveauer; borgerinddragelse/arrangementer – informationsindsats og det politiske niveau med ønsker om konkrete initiativer i bydelen.
Høringer / borgerinddragelse:
På weekendseminariet blev det ligeledes drøftet hvordan der skal arbejdes med høringer – her var der enighed om, at der bl.a. skulle ske en prioritering af høringerne og dermed borgerinddragelsen. Men der kan være behov for, at der på et lokaludvalgsmøde sker en mere formaliseret drøftelse af, hvordan der skal arbejdes med høringerne.
Borgerinddragelse/arrangementer behøves ikke kun at bliver relateret til egentlige høringer – der er mulighed for at lokaludvalget sætte andre emner til debat ved borgerinddragelse. Men hvordan og hvilke emner? Kunne f.eks. være til stede ved Kulturnatten 10. oktober (se punkt 5 på denne dagsorden).
Databaser:
I forbindelse med valget til lokaludvalget har der ligeledes været brugt et opdateret register over boligforeninger, andre foreninger, sportsklubber, institutioner med flere. Udfordringen her er, at disse kontaktoplysninger meget hurtigt bliver forældet og derfor ikke kan anvendes. Opdateringen kunne kun lade sig gøre, fordi vi der var nogle ekstra midler til rådighed, så der i en begrænset periode kunne ansættes en studentermedhjælper.
Hvem gør det…?
Der således mange muligheder, men også den begrænsning der hedder resurser. Det er nødvendigt at medtænke; hvem skal gøre det? Hvem stiller f.eks. op til eventuelt arrangementer - er til stede og deltager i dialogen med de fremmødte? Hvem skal opdatere og vedligeholde f.eks. nye hjemmesider? I sekretariatet er der begrænset resurser og der er ikke umiddelbart mulighed for, at tilføre sekretariatet yderligere resurser.
Løsning / videre proces:
- Lokaludvalget tager en foreløbig drøftelse af informationsindsatsen / arbejdet med borgerinddragelse.
- Der nedsættes en arbejdsgruppe – der får til opgave at se på den nuværende indsats og eventuelt komme med forslag til ændringer i kommunikationsindsatsen – borgerinddragelsen, høringer – temaorganisering.
Som grundlag for gruppens arbejde kan der tages udgangspunkt i de tidligere oplæg og beslutninger i lokaludvalget om informationsarbejdet – temaorganisering med videre.
Tidsperspektiv:
Det forventes at arbejdsgruppen kan fremlægge resultatet af gruppens arbejde på lokaludvalgsmøderne i november og december 2014, så der ved budgetlægningen for 2015 kan tages højde for eventuelle ændringer i kommunikationsindsatsen.
Økonomi
Ingen økonomi forbundet med indstillingen.
Beslutning
Ad 1og 2: På mødet var der flere forslag til hvordan der kunne arbejdes videre med at udvikle informationsarbejdet. Forslagene vil indgå i informationsgruppens videre arbejde.
Informationsgruppen: Søren Juliussen, Laurent Moreÿ, Tage Hensel, Rasmus Jensen, Ahmed Elhamss og Steffen Jensen. Sekretariatet indkalder til første møde i gruppen.