Mødedato: 31.03.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Ændring af retningslinjer for brug af virksomhedspraktik i København

Se alle bilag

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender de opdaterede retningslinjer for brug af virksomhedspraktik i Københavns Kommune.

Problemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vedtog på sit møde d. 18/2-2013 retningslinjer for brug af virksomhedspraktik (både offentlige og private) til ledige i Københavns Kommune. 
 
Som led i kontanthjælpsreformen er Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats' bestemmelser om virksomhedspraktik blevet ændret. Konsekvensen heraf er at:
  • Kontanthjælpsmodtagere har ret til at komme i en virksomhedspraktik (offentlig eller privat), som de selv har fundet - så længe virksomhedspraktikken opfylder lovens betingelser.
  • Ved etablering af virksomhedspraktik i mere end 13 uger skal spørgsmålet have været drøftet mellem virksomheden og en medarbejderrepræsentant. Ved etablering af virksomhedspraktik i form af nytteindsats skal det ske uanset varighed af forløbet.

Dette er en udvidelse af de ledige kontanthjælpsmodtageres rettigheder. Tidligere skulle jobcenteret vurdere, hvorvidt en virksomhedspraktik var i overenstemmelse med kontanthjælpmodtagerens jobplan, for at virksomhedspraktikken kunne godkendes. Denne ret har jobcenteret altså ikke længere i forhold til selvfundne virksomhedspraktikker. 

Det er dermed nødvendigt at opdatere retningslinjerne for brug af virksomhedspraktik i Københavns Kommune, så de tager højde for disse lovændringer.

Løsning

 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har opdateret retningslinjerne for brug af virksomhedspraktik i Københavns Kommune, så disse tager højde for den ændrede lovgivning. Der er tale om følgende ændringer:

For kontanthjælpsmodtagere med kortere ledighedsperiode (som udgangspunkt 3 måneder) kan tilbud fra Jobcenter København om virksomhedspraktik, dvs. virksomhedspraktikker som ikke er selvfundne, ikke iværksættes inden for borgerens eget specifikke fagområde. For dagpengemodtagere med kortere ledighedsperiode (som udgangspunkt 3 måneder) kan virksomhedspraktikker ikke iværksættes inden for borgerens eget specifikke fagområde, uanset om praktikken er selvfunden eller ej.

Jobcenter København skal sikre, at borgeren ikke senest har været i tilbud eller ordinært ansat på virksomheden.

Jobcenter København skal sikre, at en lokal medarbejderrepræsentant på virksomheden godkender oprettelsen af virksomhedspraktik i mere end 13 uger. Ved etablering af virksomhedspraktik som nytteindsats skal det sikres uanset varigheden af virksomhedspraktikken.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.


Birgitte Hansen    / Kaj Ove Christiansen

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top