Medlemsforslag om opfølgning på anbefalinger fra Task Force om førtidspension og fleksjob
Medlemsforslag
Det foreslås,
- at der opstilles konkrete måltal for tildelingen af førtidspension og fleksjob, så København kommer op landsgennemsnittet
- at Task Forcen eller Borgerrådgiveren får til opgave, at kvalitetssikre de handleplaner, der iværksættes for at leve op til taskforcens anbefalinger
- at forvaltningen får ekstern hjælp til at rette op på den kultur, der har ført til kritik
- at der iværksættes tilfredshedsundersøgelser blandt brugerne, så det kan aflæses om de politiske beslutninger udmønter sig i bedre oplevelser på jobcentrene.
(Stillet af Enhedslisten)
Motivering
Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vedtog 16/4 de anbefalinger som Task Forcen kom med i deres kritiske rapport om tildelingen af fleksjob og førtidspensioner.
For at undgå, at tiltagene løber ud i sandet, så foreslår Enhedslisten, at ovenstående fire opfølgninger tillige vedtages.
Beslutning
Der blev begæret afstemning om medlemsforslagets 1. at-punkt:
For: 3 (Ø)
Imod: 7 (A, B, C, F, V og Å)
Undlod: Ingen
Dermed blev medlemsforslagets 1. at-punkt ikke vedtaget.
A, B, C, F, Å og V afgav følgende protokolbemærkning til medlemsforslagets 1. at-punkt:
”Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative, Socialistisk Folkeparti, Alternativet og Venstre ønsker, at udvalget træffer beslutning om, hvordan antallet af førtidspensioner og fleksjob skal øges, når udvalget behandler forvaltningens forslag til handleplan i juni måned, således at der kan fastlægges det bedst mulige opfølgningskoncept, der fx tager højde for befolkningssammensætningen i København. Partierne ønsker ikke, at eventuelle måltal skal stå i vejen for, at det altid er en faglig og konkret individuel vurdering, hvem der er berettiget til førtidspension eller fleksjob.”
Venstre fremsatte ændringsforslag om, at medlemsforslagets 2. at-punkt ændres fra:
”2. at Task Forcen eller Borgerrådgiveren får til opgave, at kvalitetssikre de handleplaner, der iværksættes for at leve op til taskforcens anbefalinger
Til:
”2. at den særlige rådgiver får til opgave, at kvalitetssikre de handleplaner, der iværksættes for at leve op til taskforcens anbefalinger.”
Ændringsforslaget og dermed det ændrede 2. at-punkt blev godkendt ved afstemning:
For: 10 (A, B, C, F, V, Å og Ø)
Imod: Ingen
Undlod: Ingen
Venstre fremsatte ændringsforslag om, at medlemsforslagets 3. at-punkt ændres fra:
” 3. at forvaltningen får ekstern hjælp til at rette op på den kultur, der har ført til kritik”
Til:
”3. at forvaltningen får hjælp af den særlige rådgiver til at rette op på den kultur, der har ført til kritik”
Ændringsforslaget og dermed det ændrede 3. at-punkt blev godkendt ved afstemning:
For: 6 (A, B, F, V og Å)
Imod: Ingen
Undlod: 4 (C og Ø)
Venstre fremsatte ændringsforslag om at medforslagets 4. at-punkt ændres fra:
”4. at der iværksættes tilfredshedsundersøgelser blandt brugerne, så det kan aflæses om de politiske beslutninger udmønter sig i bedre oplevelser på jobcentrene.”
Til:
”4. at forvaltningen udarbejder et forslag til, hvordan der kan følges op på borgernes oplevelse af sagsbehandlingen, som kan behandles sammen med handleplanen for implementering af taskforcens anbefalinger.”
Ændringsforslaget og dermed det ændrede 4. at-punkt blev godkendt uden afstemning.
Enhedslisten benyttede sig derefter af standsningsretten (lov om kommunernes styrelse § 23) med henblik på at få sagen indbragt for Borgerrepræsentationen. Enhedslistens hensigt var særligt at indbringe 3. at-punkt for Borgerrepræsentationen.
Efter mødets afslutning har spørgsmål vedrørende kompetencefordeling været drøftet med Borgerrepræsentationens Sekretariat.
Enhedslisten valgte efterfølgende at frafalde standsningen af sagen.