Mødedato: 29.05.2008, kl. 17:30

Fuld dagsorden

Se alle bilag

Fuld dagsorden


 

 

Dagsordenen blev godkendt

 

 

Drøftelse af mulighederne for øget konkurrenceudsættelse/udbud på beskæftigelses-området.

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.      at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget drøfter mulighederne for øget konkurrenceudsættelse af opgaver på beskæftigelsesområdet.

 

 

 

 

PROBLEMSTILLING

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har på udvalgsmøde d. 8. februar 2008 rekvi-reret et oplæg til temadrøftelse af mulighederne for øget konkurrenceudsættelse/udbud af løsningen af opgaver på beskæftigelsesområdet, herunder opgaver, der i dag løses i Jobcenter København.

 

LØSNING

Forvaltningen har udarbejdet vedlagte notat til drøftelse. Notatet indeholder en beskrivelse af den nuværende opgaveløsning på området, beskrivelse af mulighederne for konkurrenceudsættelse af opgaver på såvel bestiller som udførerside samt en kort beskrivelse af erfaringer med konkurrenceudsættelse fra ind- og udland.

 

ØKONOMI

Ingen økonomiske konsekvenser.

 

VIDERE PROCES

-

 

BILAG

Bilag 1: Notat om konkurrenceudsættelse/udbud på beskæftigelsesområdet

 

Morten Binder   /      Kaj Ove Christiansen

 

bilag

Bilag 1: Notat om konkurrenceudsættelse/udbud på beskæftigelsesområdet

 

Indstillingen blev drøftet.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

Orientering om status på integrationsindsatsen med henvisning til de opdaterede målinger i integrationsbarometret.

BESLUTNING

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.                  At Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager den vedlagte orientering om seneste målinger i integrationsbarometret til efterretning.

2.                  At Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagte forslag til opfølgning til de relevante udvalg på de opdaterede målinger i barometret.

 

Problemstilling

De seneste målinger på integrationsbarometrets indikatorer er offentliggjort på barometrets hjemmeside ultimo maj 2008. Med den kommende opdatering af indikatorerne i integrationsbarometret, kan der rapporteres på udviklingen i kommunens indsats det første år med implementeringen af integrationspolitikkens målsætninger.

Løsning

En sammenfatning af udviklingen i integrationsindsatsen i København, baseret på integrationsbarometrets hovedindikatorer, præsenteres sammen med barometrets signalfarver rød/gul/grøn, der indikerer fremdriften mod målopfyldelsen på hver af politikkens seks indsatsområder:

Beskæftigelse (grøn)

Der kan noteres en væsentlig fremgang på beskæftigelsesområdet hvor der for hovedindikatoren, "Andel beskæftigede indvandrere/efterkommere i København" er en stigning i beskæftigelsesfrekvensen på 2,9 procentpoint i perioden november 2006 til februar 2008.

Under forudsætning af at der findes finansiering til beskæftigelses- og integrationsaftalen for 2009, vurderer Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen at der er mulighed for at nå målet om en forøgelse af beskæftigelsesfrekvensen for indvandrere på 10 procentpoint inden udgangen af 2010.

 

Bolig (grøn)

Ligeledes er der registreret fremgang på boligområdet med et fald i andel modtagere af overførselsindkomst i de udsatte boligområder på 5,4 procentpoint i perioden januar til december 2007. Derudover er antallet af udsatte boligområder gået fra 5 til 4 hvilket betyder at antal boliger i de udsatte områder er faldet med 742.

Den gunstige udvikling på boligindsatsen betyder at målsætningen om ingen nye udsatte boligområder, og en reduktion af personer på overførselsindkomst i de udsatte boligområder med 10 procentpoint inden 2010, er godt på vej til at blive opfyldt såfremt udviklingen fastholdes.

Kultur og Fritid (grøn)

Endelig kan der rapporteres om en positiv udvikling på kultur- og fritidsområdet, hvor eksempelvis forskellen mellem indvandrere/efterkommere og personer med dansk oprindelse der bruger kulturelle tilbud (koncert, teater, museer, kulturhuse, biblioteker), er mindsket med 8 procentpoint fra 19 procent i 2007 til 11 procent i 2008.

Der er samlet noteret fremgang, hvor flere hovedindikatorer viser at forskellen i deltagelsen i kultur- og fritidsaktiviteter mindskes, men der skal fortsat gøres en bred indsats for at nå målet om at indvandrere ved udløbet af 2010 deltager i kultur- og fritidslivet i samme grad som personer med dansk oprindelse.

Sundhed (grøn)

For sundhedsområdet er der samlet registreret en mindre fremgang i perioden for de tre hovedindikatorer der måles på i integrationsbarometret. Eksempelvis er der noteret en positiv udvikling på graden af oplevet ensomhed idet andel indvandrere/efterkommere der føler sig uønsket alene er faldet med 5 procentpoint fra 19 procent til 14 procent. For de øvrige indikatorer har der ikke været signifikante ændringer i perioden.

Fremgangen på sundhedsområdet er beskeden og skal integrationspolitikkens målsætning om at udligne forskellene i indvandreres og andre borgeres sundhedstilstand opfyldes, må der foretages en generel opprioritering af tiltag målrettet en styrket sundhedsindsats for indvandrere/efterkommere.

Uddannelse (gul)

På uddannelsesområdet kan der til den kommende barometeropdatering ikke rapporteres nye tal for hovedindikatoren, der måler på gabet mellem et- og tosprogede elevers karaktergennemsnit ved folkeskolens afgangsprøve. De senest opgjorte tal for indikatoren er fra august 2007.

Dermed vil der forsat være registeret stilstand på uddannelsesområdet i forhold til at opfylde integrationspolitikkens målsætning om at halvere præstationsgabet i 2010.

Tryghed (rød)

På tryghedsområdet er hovedindikatoren, der ved sidste måling viste tilbagegang, heller ikke blevet opdateret (forventes at kunne ske i juni/juli 2008). Den årlige integrationsundersøgelse gennemført marts 2008 indeholdte en række inklusionsspørgsmål, hvor resultatet af den beregnede inklusionsindikator viser at for indvandrere/efterkommere er scoren kun på 50 procent i forhold til at opleve stor indflyde lse, have stor tillid til omgivelserne og en høj grad af fællesskabsfølelse. Blandt personer med dansk oprindelse i København ligger graden af den oplevede inklusion 6 procentpoint højere.

I arbejdet med at vende udviklingen og opfylde målsætningen om at unge indvandrere i 2010 har en kriminalitetsfrekvens på niveau med andre unge danskere, er der sat en række konkrete initiativer i værk, og flere er under forberedelse.

Bilag 1 indeholder en mere omfattende orientering om status og udvikling på integrationsbarometrets indikatorer.

ØKONOMI

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

 

Videre proces

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen foreslår, at borgmesteren fremover på vegne af udvalget retter henvendelse til de øvrige fagudvalg og Økonomiudvalget i forbindelse med barometeropdateringerne. Dette for at sikre en kontinuerlig opmærksomhed og mulighed for prioritering af integrationsindsatsen med henblik på at nå målene i integrationspolitikken. Generelt foreslås det, at såfremt hovedindikatoren er gul eller rød på et område, som det pågældende udvalg er (med)ansvarlig for, indgår følgende formulering:

"Beskæftigelses- og Integrationsudvalget konstaterer, at hovedindikatoren er rød/gul og opfordrer udvalget til at prioritere de af Borgerrepræsentationen vedtagne mål på integrationsområdet i forbindelse med udvalgets løbende arbejde – herunder udvalgets budgetlægning."

Ved den kommende opdatering af integrationsbarometret vil de indsatsområder der signalerer rød/gul, som beskrevet ovenfor, være følgende:

·        Uddannelse

·        Tryghed.

I forbindelse med denne barometeropdatering, foreslås det imidlertid at formuleringen ikke indgår i brevet til de udvalg, som har ansvaret for tryghedsindsatsen. Der er således sat en række initiativer i gang på tryghedsområdet, bl.a. omkring Hotspots og den nedsatte task force, der inden sommerferien skal fremkomme med forslag om indsatser på tryghedsområdet, der skal sænke kriminalitetsfrekvensen blandt unge indvandrere/efterkommere og øge tryghedsfølelsen blandt byens borgere.

 

Sammen med rapporteringen af de opdaterede indikatorer, vil en revideret version af barometrets hjemmeside blive offentliggjort, der styrker det grafiske udtryk og gør brugerens adgang til barometrets indhold lettere. Ultimo juni vil det opdaterede integrationsbarometer endvidere blive udvidet til at indeholde bydelsdata, således at brugeren kan hente data for bydele via et interaktivt bydelskort på forsiden af integrationsbarometret.

 

Bilag

1.      Orientering om status og udvikling på indikatorer i integrationsbarometret

2.      Borgmesterbrev til fagudvalgene

Morten Binder                               /Kaj Ove Christiansen

 

bilag

Bilag 1: Orientering om status og udvikling på integrationsbarometrets indikatorer

Bilag 2. Borgmesterbrev til fagudvalgene

 

 

Indstillingen blev godkendt med den bemærkning til 2. at, at brevet til de relevante udvalg i højere grad skal efterlyse handling fra de enkelte udvalg.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

Månedlig ledelsesrapportering om Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens produktion og resultater.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager Resultatstatus pr. maj 2008 til efterretning

Prob lemstilling

Formålet med Resultatstatus er at holde Beskæftigelses- og Integrationsudvalget løbende orienteret om produktion og resultater i beskæftigelsesindsatsen.

 

Løsning

Den månedlige Resultatstatus er vedlagt som bilag 1.

 

Statusrapporten viser udviklingen i en række nøgletal i beskæftigelsesindsatsen i perioden fra januar til marts 2008. For enkelte nøgletal har det endvidere været muligt at indarbejde data til og med april 2008.

 

De vigtigste tendenser i Resultatstatus er følgende (jf. bilag 1):

·        På baggrund af 1. kvartal ventes et mindre overskud på driftsbudgettet og et tilsvarende underskud på forsørgelsesydelserne

·        Det samlede antal kontanthjælpsmodtagere falder fortsat og er i marts 2008 nede på 19.200 modtagere

·        Rettigheden udgjorde i april måned 86 pct. i jobsamtalerne og 88,6 pct. i sygedagpengeopfølgningssamtaler

·        Antallet af langvarige sygedagpengesager over 52 uger er faldende og ligger i april måned på ca. 2.300 sager, hvilket er under det niveau, som er forudsat i aftalen for budget 2008. Omvendt er antallet af korte sager svagt stigende de seneste uger

·        Sygefraværet lå i 1. kvartal 2008 på 5,1 sygefraværsdage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til en reduktion med én dag sammenlignet med 1. kvartal 2007

 

Bilag

1.      Resultatstatus pr. maj 2008

 

         Morten Binder                                /Thomas Thellersen Børner

 

bilag

Bilag 1: Resultatstatus pr. maj 2008

 

Indstillingen blev taget til efterretning.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

Evaluering af aftale om nye udlejningsmodeller og anvisningsregler (BL-aftalen)

Fællesindstilling med evaluering af virkningen i 2007 af den med Boligselskabernes Landsforening indgåede aftale om nye udlejningsmodeller og ændrede anvisningsregler for almene familieboliger i Københavns Kommune.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen samt Socialforvaltningen indstiller,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Teknik- og Miljøudvalget samt Socialudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, at evalueringerne af BL-aftalen tages til efterretning og at der ikke ændres i aftalen.

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller endvidere, at Teknik- og Miljøudvalget - som led i bemyndigelsen til at justere den fleksible udlejning p.b.a. de løbende evalueringer af udlejningsaftalerne og efter forelæggelse for Samarbejdsorganet - godkender

2.                  at den nuværende placering af boligafdelinger i områdetyperne højrisiko, risiko og neutrale områder bibeholdes som minimum frem til evalueringen i 2009. Hvis enkelte boligafdelinger har været direkte fejlplaceret i forbindelse med indgåelsen af aftalen eller har været udsat for en særlig markant udvikling, vil disse dog efter aftale med boligorganisationerne kunne omplaceres

Prob

Borgerrepræsentationen godkendte på mødet den 14. december 2006, at kommunen indgår en aftale med Boligselskabernes Landsforenings 1. kreds om nye udlejningsmodeller og ændrede anvisningsregler for almene familieboliger i Københavns Kommune. På baggrund af Socialministeriets (nu Velfærdsministeriet) udpegning af udsatte områder og de ved aftalens indgåelse foreliggende oplysninger om andelen af beboere udenfor arbejdsmarkedet (arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister) er samtlige kommunens familieboligafdelinger in ddelt i 5 kategorier/områdetyper med hver sin udlejningsmodel - med eller uden kommunal anvisning og med en varierende andel af fleksibel udlejning. Aftalen giver mulighed for - i løbet af aftaleperioden - at omplacere afdelinger fra en kategori til en anden, herunder fritage nye områder for boligsocial anvisning og genindføre den i andre. Det er forudsat, at aftalens konsekvenser bl.a. for den boligsociale venteliste skal følges nøje. Det blev derfor vedtaget, at der indlægges en evaluering efter det første år og løbende herefter. Teknik- og Miljøudvalget fik bemyndigelse til - på baggrund af de løbende evalueringer og efter forelæggelse for Samarbejdsorganet - at justere den fleksible udlejning.

De relevante fagudvalg samt Borgerrepræsentationen fik forelagt en foreløbig evaluering til orientering i februar 2008. Den endelige evaluering for 2007 forelægges hermed.

Løsning

Resultatet af evalueringen fremgår af bilag A ("Evaluering af aftalen  med Boligselskabernes Landsforening om udlejning af almene familieboliger i København (BL-aftalen)") og bilag B ("Evaluering af udviklingen i beboersammensætning i københavnske almene afdelinger med familieboliger i 2007").

Det fremgår af evalueringen, at de hidtidige resultater tyder på, at de indgåede udlejningsaftaler virker efter hensigten og vil være af væsentlig betydning for at kunne afbalancere indflytningen i forhold til den aktuelle beboersammensætning.

Følgende hovedoplysninger fremgår af materialet:

·        Lundtoftegade er udgået som udsat boligområde og er nu højrisikoområde. Der er således nu 4 udsatte boligområder i kommunen

·        I højrisikoområderne er der sket et fald fra 60 til 37 boligafdelinger

·        56 boligafdelinger (med knap 9.500 familieboliger) er rykket til mindre belastede områdetyper, mens 12 afdelinger (med ca. 1.500 familieboliger) er rykket til mere belastede områder - primært fra neutrale til risikoområder

·        antallet af voksne på overførselsindkomst i de almene familieboliger er faldet med 5,3 %, mest i de udsatte boligområder og højrisikoområderne

 

Boligorganisationerne har ikke haft problemer med at finde lejere, der opfylder kriterierne for fleksibel udlejning, dvs. prioritering af boligsøgende, der er i arbejde eller under uddannelse i kommunen.

Den boligsociale anvisning har modtaget et mindre antal boliger i 2007 end i 2006, men da der samtidig har været en bedre udnyttelse af de indsendte boliger og et lidt mindre antal ansøgere, har den boligsociale venteliste været stabil i 2007.

Den gennemsnitlige ventetid på en erstatningsbolig som følge af kombineret udlejning var pr. 31. december 2007 på 69 dage, og husstande, der havde ønsket en erstatnings-bolig, havde alle modtaget et tilbud på dette tidspunkt.

På grund af forsinkelse af implementering af aftalerne med boligorganisationerne om levering af særboliger, er der ikke i 2007 leveret det aftalte antal. Socialforvaltningen har overfor boligorganisationerne i Samarbejdsorganet vedrørende boligområdet fremlagt en model for levering af de manglende boliger. Efterslæbet forventes indhentet i løbet af 2008.

Ved behandling af BL-aftalen i Borgerrepræsentationen den 14. december 2006, blev det stillet som ændringsforslag og efterfølgende tiltrådt, at den løbende evaluering af aftalen skal forholde sig til konsekvenserne for antallet af samt ventetiderne for kontant- og starthjælpsmodtagere mv. på den almindelige venteliste. Ventelisterne administreres af de enkelte boligorganisationer, for hvem oplysninger om indkomstforhold, herunder om ansøger er kontant- og starthjælpsmodtager, ikke er tilgængelige. Samtidig må boligorganisationerne ikke umiddelbart overføre personoplysninger fra ventelisten til kommunen.  Datatilsynet har imidlertid i en vejledende udtalelse af 30. april 2008 stillet sig åben over for muligheden for, at fornødne ventelisteoplysninger videregives til kommunen til statistiske formål. Det vil snarest blive drøftet med boligorganisationerne, hvorledes opgaven praktisk kan løses med henblik på fornyet behandling i Datatilsynet af et konkret løsningsforslag.

Forvaltningerne indstiller, at den nuværende indplacering af boligafdelinger i udlejningsmodeller bibeholdes som minimum frem til 2009, idet aftalerne dog for nogle få afdelinger, der enten er fejlplaceret i forbindelse med aftaleindgåelsen eller hvor udviklingen har været særlig kraftig, vil kunne ændres sammen med de berørte boligorganisationer.

Samarbejdsorganet vedr. boligområdet har på mødet den 16. maj 2008 behandlet evalueringerne og tiltrådt ovenstående vurderinger og anbefalinger ,

 

Økonomi

Ingen direkte konsekvenser.

 

 

 

Videre proces

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen samt Socialforvaltningen vil fremover sigte mod, at fremlægge den årlige evaluering af boligaftalens elementer for involverede fagudvalg inden sommerferien og for Borgerrepræsentationen efter sommerferien.

Hvis det bliver aktuelt, vil spørgsmålet om omplacering af enkelte afdelinger blive forelagt Samarbejdsorganet efter forudgående drøftelser mellem Teknik- og Miljøforvaltningen og boligorganisationerne.

 

Bilag

A. "Evaluering af aftalen med Boligselskabernes Landsforening om udlejning af almene familieboliger i København (BL-aftalen) "

B. "Evaluering af udviklingen i beboersammensætning i københavnske almene    afdelinger med familieboliger i 2007"

 

         Morten Binder                                /Kaj Ove Christiansen

         Hjalte Aaberg                                  /Ulrik Winge

         Anette Laigaard                               /Jens Elmelund

 

 

bilag

Bilag A. Evaluering af aftalen med Boligselskabernes Landsforening om udlejning af almene familieboliger i København (BL-aftalen)

Bilag B:  Evaluering af udviklingen i beboersammensætning i københavnske almene afdelinger med familieboliger i 2007

 

Indstillingen blev godkendt med protokolbemærkning.

Udvalget var enige om følgende protokolbemærkning:

Udvalget ønsker en drøftelse af aftalen i forbindelse med, at resultaterne af ventetider for kontant- og starthjælpsmodtagere foreligger.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal drøfte VI KBH'R' puljen, forslag om skærpelse af ansøgningskriterierne og en udvidelse af ansøgningsberettigede til puljen.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender at kriterierne for at ansøge VI KBH'R' puljen skærpes, så ansøgere fremover skal opfylde alle fire mangfoldighedskriterier, når de ansøger puljen om midler.

2.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender at feltet af ansøgningsberettigede udvides til at omfatte samtlige institutioner som har en driftsoverenskomst eller lignende med Københavns Kommune, hvor de er underlagt revisionsinstruksen.

3.                  at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i drøftelsen af VI KBH'R' puljen tager vedlagte bilag med ansøgningsskema, indstillingsskabelon og evalueringsskema til efterretning.

Prob lemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har på deres møde d. 8. maj ønsket at drøfte ansøgningskriterierne for VI KBH'R' puljen. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vil i den anledning tage sine hidtidige erfaringer med puljeansøgninger til efterretning og foreslå et par ændringer i retningslinjerne for puljeansøgninger. Det drejer sig dels om en skærpelse af kravene til ansøgerne, således at projekterne fremover opfylder alle fire mangfoldighedskriterier frem for kun to ud af fire mangfoldighedskriterier, som det nu er tilfældet. Dels bør feltet af ansøgningsberettigede udvides til at omfatte alle institutioner under Københavns Kommune som er underlagt revisionsinstruksen. I de nuværende retningslinjer er det kun kulturinstitutioner under Københavns Kommune og almene boligselskaber der administrerer boliger i Københavns Kommune, som kan søge puljen, hvilket udelukker relevante aktører.

 

Løsning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vil gerne benytte Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets ønske om at drøfte ansøgningskriterierne for VI KBH'R' puljen til at forbedre disse, så det bliver muligt at stille større krav til projektansøgerne. Det søges opnået gennem skærpede krav til at ansøgere opfylder alle fire mangfoldighedskriterier, frem for kun to ud af fire. Det vil sige, at projektansøgere skal opfylde følgende kriterier:

1.      Aktiviteter, der synliggør at Københavns Kommune er en mangfoldig by

2.      Aktiviteter der baseres på tværkulturelt samarbejde

3.      Aktiviteter, der er forankret via inddragelse af andre lokale aktører end projektansøgeren

4.      Aktiviteter, der er åbne for alle byens borgere.

Derudover anbefaler Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, at der også ydes støtte til aktiviteter, hvor projektansøgeren har en aftale ex. i form af en driftsoverenskomst eller lignende med Københavns Kommune og opfylder revisionsinstruksen. Det betyder, at det fremover bliver muligt for de pågældende institutioner under Københavns Kommune at søge VI KBH'R' puljen i samarbejde med en eller flere foreninger.

 

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser

 

Videre proces

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning implementeres med virkning fra 1. juli 2008

 

Bilag

1.      Retningslinjer for ansøgning til VI KBH'R' puljen (BIU 249/2007)

2.      Indstillingsskabelon til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget af ansøgninger til VI KBH'R' puljen

3.      Evalueringsskema til VI KBH'R' puljen

4.      Ansøgningsskema til VI KBH'R' puljen

 

         Morten Binder                                /Kaj Ove Christiansen

 

bilag

Bilag 1: Retningslinjer for ansøgning til VI KBH'R' puljen

Bilag 2: Indstillingsskabelon til BIU for puljeansøgninger

Bilag 3: Evalueringsskema til indstilling

Bilag 4: Ansøgningskema til indstilling

 

Indstillingen blev godkendt med afstemning og protokolbemærkning.

Dansk Folkeparti (O) , Konservative (C) og Venstre (V) var enige om følgende protokolbemærkning:

Partierne mener, at VI KBH'R' puljen er et overflødigt tiltag, og at puljen bør nedlægges, så pengene kan bruges til bedre formål.

 

Afstemning:

Stemte for:

Bo Normander (B)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Peter Schlüter (C)

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

 

Københavns Kommune fik i februar 2007 statslige midler til ansættelse af ekstra jobkonsulenter til støtte for en øget indsats rettet mod kontanthjælpsmodtagere med ikke-vestlig baggrund (samt efterkommere heraf) frem til og med 2010.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at redegørelsen for anvendelse af de ekstra midler til jobkonsulenter i 2007 afgives til staten.

Prob lemstilling

I forbindelse med Velfærdsaftalen blev det besluttet, at staten gennem en ekstrabevilling skulle støtte den beskæftigelsesmæssige indsats i de kommuner, hvor der var mange indvandrere og efterkommere heraf.

Arbejdsmarkedsstyrelsen udmeldte ultimo februar 2 007 en bevilling på 26.898.526 kr. om året i hvert af årene 2007-2010 til Københavns Kommune til ansættelse af ekstra  jobkonsulenter med henblik på støtte til den virksomhedsrettede indsats for indvandrere med ikke-vestlig baggrund og efterkommere heraf. Bevillingen udmeldes for ét år af gangen og gives som et tilskud til dækning alene af de lønudgifter, der følger af ansættelse af ekstra virksomhedsrettede jobkonsulenter.

Kommunen skal i forlængelse af bevillingsudmeldingen redegøre for bevillingens an-vendelse. For 2007 skal redegørelsen afgives senest 1. juli 2008.

 

Løsning

Der er tidligere udarbejdet indstilling til BIU om anvendelse af bevillingen for 2007 og for 2008 der blev godkendt 7. juni 2007 (BIU 118 /2007). Indstillingen indeholder mål for den 4-årige periode samt konkrete resultatkrav for indsatsen i 2007.

Med udgangspunkt heri er udarbejdet vedlagte redegørelse for anvendelse af puljen i 2007, herunder resultater. Redegørelsen er baseret på bidrag fra alle forvaltningens job- og beskæftigelsescentre i Københavns Kommune, der har modtaget midler til ekstra jobkonsulenter i 2007.

Forvaltningen anbefaler, at udvalget godkender at vedhæftede redegørelse for midlernes anvendelse afgives til staten, således som det kræves i henhold til retningslinjerne for midlernes anvendelse i 2007.

Med beskæftigelses- og Integrationsaftalen for 2009 sættes yderligere en række akti-viteter i gang for at understøtte en stigning i måltallene, herunder flere aktiviteter med anvendelse af virksomhedsrettet aktivering. De ekstra jobkonsulentmidler foreslås i 2009 anvendt til at understøtte aftalens forslag inden for de rammer, der er udmeldt fra staten.

 

Økonomi

Indstillingen har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser. Der henvises i øvrigt til økonomiafsnittet i redegørelsen.

 

Videre proces

Redegørelsen sendes til staten (Arbejdsmarkedsstyrelsen). Fristen er senest 1. juli 2008.

 

Bilag

1.      Redegørelse om anvendelse af midlerne i 2007

 

                                       Morten Binder  /                    Thomas Thellersen Børner

 

bilag

Bilag 1: Redegørelse til staten om jobkonsulentpuljens anvendelse i 2007

 

Indstillingen blev godkendt.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

Idriftsættelse af KMD Opera skal ifølge kontrakten ske den 1. oktober 2008. Afklaringer i projektet har nu gjort det nødvendigt at revidere tidsplanen. Den senere idriftsættelse medfører ikke ekstra udgifter for forvaltningen.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller, at

1.                  Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager til efterretning, at idriftsættelse af KMD Opera udskydes fra 1. oktober 2008 til 1. december 2008.

Prob lemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har indgået kontrakt med KMD om udvikling og implementering af KMD Opera. Systemet blev via et EU-udbud ultimo 2007 valgt som afløser for det nuværende KMD Komma (BIU 242/2007). Sigtet var en bedre it-understøttelse af den borgerrettede del af beskæftigelsesindsatsen gennem mere professionelle arbejdsredskaber og bedre understøttelse af arbejdsprocesserne. Systemet er i udgangspunktet et standardsystem, som pt. implementeres i de fleste af landets øvrige jobcentre. KMD videreudvikler dog en særlig version af dette system til København, som indeholder en række nye funktionaliteter og som er tilpasset til organisationen og styringsbehovene i Jobcenter København.

Det indgår i kontrakten med KMD, at KMD Opera-projektet startes op med en gensidig afklaringsfase og detailplanlægning af projektet. Denne afklaringsfase har afdækket en række forhold og risici, som der nu er blevet taget højde for i detailplanlægningen af udviklings- og implementeringsforløbet. Gennemførelse af projektet efter den oprindelige tidsplan vil indebære en række risici. Det drejer sig bl.a. om, at:

o       Den store mængde af nye eller ændrede IT-funktionaliteter har samlet set en stor indvirkning på arbejdsprocesserne i den daglige produktion og borgerbetjening. Der er derfor risiko for produktionsnedgang og flere fejl i borgerbetjeningen som følge af, at der sker en udskiftning af en lang række af de nuværende IT-understøttende funktionaliteter/skærmbilleder, som er af vital betydning for borgerbetjeningen. Det drejer sig fx om sikker rettidig indkaldelse, visitation og opfølgning i borgersagerne.

o       Der er risiko for mangelfuld eller utilstrækkelig uddannelse af medarbejderne i de borgervendte funktioner, fordi omfanget af uddannelse skal følge den store mængde af udskiftninger af IT-funktionaliteter. Dette gælder såvel undervisning i standardsystemet, de københavnerspecifikke funktionaliteter og nye arbejdsgange.

o       Der er endvidere risiko for manglende styring og tab af statsrefusion, fordi der i processerne med at udskifte de mange skærmbilleder fortsat skal holdes drift i tilsvarende funktioner og IT-funktionaliteter.

 

Løsning

For at imødegå de nævnte risici, har forvaltningen vurderet, at det er nødvendigt at udvide det hidtil forudsatte testforløb og endvidere dele det op i afgrænsede bidder. Det betyder, at der skal udvikles og implementeres funktionaliteter i underliggende faser. Derigennem øges sandsynligheden for en succesfuld implementering af KMD Opera.

Samtidig vil en faseopdelt implementering bidrage til, at også uddannelsen kan ske i mindre bidder. Det betyder, at Operaprojektet vil trække færre samtidige ressourcer ud af den ordinære produktion i jobcentrene og ydelsescentrene. Dermed opnås en større driftssikkerhed, end implementeringen af Opera ellers ville betyde.

For at kunne lægge en særlig indsats i at holde de nuværende systemer kørende helt til Opera er implementeret, vil det yderligere være formålstjenligt at dele implementeringen op i mindre dele. På den måde vil der kunne sikres ressourcer til at holde den nødvendige drift på det gamle system i gang under implementeringen.

Endelig er der i de mange krav til systemet nogle ganske få krav, der dels er særligt udviklingskrævende, dels er af mindre vigtighed, for den samlede betjening og hjemtagelse af refusion. Disse krav kan med fordel leveres som en slutleverance først i foråret 2009, hvor de øvrige og mere væsentlige krav er sikkert i mål.

Idriftsættelsestidspunktet af KMD Opera justeres derfor fra den 1. oktober 2008 til den 1. december 2008. Hovedformålet er, at KMD Opera kan implementeres sikkert og inden årsskiftet.

Samtidig er det muligt – i højere grad end med den nuværende tidsplan – at sikre, at de nyudviklede funktionaliteter til Jobcenter København er af en kvalitet, der sikrer driftsstabiliteten både i jobcenteret og i resten af forvaltningen umiddelbart efter implementeringen.

 

Økonomi

Den senere idriftsættelse medfører ikke ekstra udgifter for forvaltningen.

 

Videre proces

Projektledelsen iværksætter de nødvendige tiltag i forhold til ændring af kontrakten i samråd med Kammeradvokaten.

 

Bilag

Ingen

 

         Morten Binder                                /Thomas Thellersen Børner

 

bilag

 

Indstillingen blev taget til efterretning.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagte høringssvar til Sundheds- og Omsorgsudvalget

Prob

Sundheds- og Omsorgsudvalget har anmodet Beskæftigelses- og Integrationsudvalget om høringssvar på et status- og strateginotat vedrørende Folkesundhed Københavns indsats over for borgere med anden etnisk baggrund. Pr. 1.1.2008 har Folkesundhed København overtaget det overordnede ansvar for Sundheds- og Omsorgsforvaltningens indsatser målrettet etniske minoriteter og har på baggrund heraf udarbejdet et status- og strateginotat til deres udvalg.

I 2008 har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 14 indsatser, der retter sig mod at fremme etniske minoriteters fysiske og psykosociale sundhed samt udvikling af omsorgsopgaven i forhold til ældre med anden etnisk baggrund. Det samlede budget er 9,4 mio. kr. Dertil kommer 3,9 årsværk finansieret af Folkesundhed Københavns forebyggelsespulje. I forhold til gruppernes størrelse er der en ressourcemæssig hovedvægt på indsatser målrettet ældre etniske minoriteter.

 

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens fremtidige strategi omhandler perioden 2008 til og med 2010, som er tidsrammen for Københavns Kommunes sundhedspolitik. Forvaltningens indsats hviler på tre strategiske søjler:

 

-         Viden om etniske minoriteter i forvaltningen og information målrettet etniske minoriteter om forvaltningens tilbud og indsatser

 

-         Udvikle og iværksætte målrettede indsatser i forhold til etniske minoritetsgrupper

-         Udvikle redskaber til at arbejde med mainstreaming af den etniske dimension i forvaltningens forskellige indsatser

Løsning

Status- og strateginotatet dokumenterer, at Folkesundhed København udfører et omfattende arbejde for at forebygge og fremme sundhedstilstanden blandt etniske minoriteter i Københavns Kommune. Dertil viser notatet, at Sundheds- og Omsorgsforvaltningen prioriterer indsatser, der stemmer overens med Integrationspolitikkens fokusområder.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vurderer på denne baggrund, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal bakke op om Folkesundhed Københavns strategi for sundhedsindsatsen rettet mod etniske minoriteter i perioden 2008-10. Forvaltningen har kun enkelte konkrete bemærkninger til notatet:

Vigtigheden af formidlingsopgaven i forhold til ældre etniske minoriteter bør understreges, idet tal fra den årlige integrationssurvey, foretaget af Catinet i marts 2008 for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, dokumenterer, at der fortsat er flere indvandrere/efterkommere, der dagligt eller ret ofte føler sig ensomme (8 pct. blandt danskere og 14 pct. i forhold til 8 pct. blandt danskere). Ser man særligt på gruppen af ældre, er der ligeledes en tendens til øget ensomhed blandt indvandre/efterkommere. Mundtlig formidling af tilbud om sociale aktiviteter i ældreplejen bør derfor prioriteres højt.

Endvidere dokumenterer surveyen, at der fortsat er behov for en sprogligt og kulturelt tilpasset formidling af information om rygning, idet den største forskydning fra 2007 til 2008 i forhold til rygning er sket hos kvinder i gruppen af indvandrere/efterkommere, hvor der er registreret en stigning på 7 procentpoint i andelen af daglige rygere fra 15 pct. til 22 pct. i 2008.

For gradvist at reducere behovet for særligt målrettede indsatser og tilbud både i sundheds- og omsorgsopgaven i forhold til etniske minoriteter handler Sundheds- og Omsorgsforvaltningens tredje element i strateginotatet om at tilpasse de generelle tilbud i forvaltningen, således at alle borgere uanset etnicitet kan benytte dem. Folkesundhed København vil i 2008 og 2009 udvikle redskaber til at arbejde med en sådan mainstreaming af den etniske dimension i kontorets forskellige indsatser. Mainstreamingsprocessen af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens indsatser bør efter Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens vurdering først realiseres, når der foreligger konkrete resultater, som kan dokumentere en væsentlig fremgang i sundhedstilstanden på afgørende parametre blandt borgere med anden etnisk baggrund. Hertil kan bl.a. anvendes data fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens integrationsbarometer og Sundheds- og Omsorgsforvaltningens egne sundhedsprofiler og øvrige undersøgelser. 

 

Økonomi

Der er ingen økonomiske konsekvenser forbundet med denne indstilling

 

Videre proces

Status- og strateginotatet forelægges Sundheds- og Omsorgsudvalget den 12. juni 2008. Notatet er sendt i høring i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Integrationsrådet og Ældrerådene.

Bilag

1.      Udkast til høringssvar

2.      Sundheds- og Omsorgsforvaltningens indstilling

3.      Status- og strateginotat

 

Morten Binder                                        

                                                                  /Kaj Ove Christiansen

 

 

 

bilag

Bilag 1 Udkast til høringssvar

Bilag 2 Sundheds- og Omsorgsforvaltningens indstilling

Bilag 3 Status- og strateginotat

 

 

Indstillingen blev godkendt med den bemærkning, at det skal fremgå af høringssvaret, at udvalget ønsker at fastholde de særlige indsatser indtil de nødve ndige resultater er opnået.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

Handicaprådet ønsker en fast struktur for dialogen og samarbejdet på Beskæftigelsesområdet.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender forslaget om at der afholdes et årligt møde mellem Handicaprådet og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Prob lemstilling

Handicaprådet har via Socialforvaltningen fremsendt vedhæftede forslag til samarbejds-aftale mellem Handicaprådet og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Forslaget indeholder også forslag om et årligt møde med udvalget, hvorfor det indstilles at udvalget godkender at der afholdes et møde.

 

Løsning

Af  §37a i Lov om Retssikkerhed og Administration fremgår, at "Handicaprådet rådgiver Kommunalbestyrelsen i handicappolitiske spørgsmål og kan behandle alle lokalpolitiske spørgsmål over alle initiativer, som har betydning for mennesker med handicap".

Handicaprådet har foreslået, at der skabes et løbende samarbejde og dialog mellem rådet og forvaltning og udvalg gennem

·        1 årligt møde i foråret med Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

·        1 årligt møde i efteråret mellem rådet og borgmester (og forvaltningen)

·        Forvaltningen på rådets ordinære møder orienterer om områder, der vedrører borgere med handicap

Forvaltningen kan anbefale rådets forslag til udmøntning af lovens bestemmelser, idet der lægges op til et konstruktivt samarbejde, der også er realistisk. Forvaltningen skal dog samtidigt pege på, at der allerede gennem LBR (Det Lokale Beskæftigelsesråd) er et samarbejde og en dialog med handicaporganisationerne.

Det vil blive præciseret over for rådet, at det som udgangspunkt er initiativer og tiltag som specifikt retter sig mod handicappede, forvaltningen forpligter sig til at orientere om, idet stort set alle initiativer og indsatser vil omfatte handicappede, idet der findes borgere med varige funktionsnedsættelser inden for alle matchgrupper. Høring vil ske i væsentlige politiske spørgsmål, der specifikt retter sig mod borgere med varige nedsatte funktioner af betydning for deres mulighed for at være i arbejde.

Ligeledes vil forvaltningen over for Handicaprådet præcisere, at 4 ugers fristen for høring af Rådet i en del tilfælde ikke vil kunne overholdes, men at forvaltningen naturligvis vil bestræbe sig herpå.

 

Økonomi

Ingen udgifter ud over de omkostninger, der vil være i forvaltningen i forbindelse med udarbejdelse af orienteringer og høringer samt sekretariatsarbejdet forbundet med møderne.

 

Videre proces

-

 

Bilag

1.      Forslag til Samarbejdsaftaler mellem Handicaprådet og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

 

                              Morten Binder                                                      Kaj Ove Christiansen

bilag

Bilag 1: Forslag til Samarbejdsaftale mellem Handicaprådet og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

 

Indstillingen blev godkendt.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

Høring vedrørende Økonomiforvaltningens indstilling om, at alle lønsedler sendes digitalt til medarbejderne via e-Boks i stedet for på papir og med postuddeling.

 

INDSTILLING OG Beslutning

 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagte høringssvar

 

Problemstilling

Københavns Kommune arbejder på at udskifte den store mængde papirpost, der i dag udsendes til borgere og medarbejdere, med digitale breve der sendes elektronisk.

Med digitale lønsedler, der sendes direkte til medarbejdernes e-Boks, vil ca. 700.000 papirlønsedler årligt kunne undværes.

Fordelene ved at indføre digitale lønsedler er både økonomiske og miljømæssige.

Løsning

Digital distribution af lønsedler blev lovgivningsmæssigt en mulighed i 2005. Et antal kommuner samt staten har implementeret lønsedler i e-Boks.

Økonomiforvaltningen foreslår, at alle lønsedler fra 28. november 2008 bliver sendt til e-Boks (ØU 161/2008). Medarbejderne får dog mulighed for at framelde sig ordningen og få lønsedlen på papir. Medarbejdere der har frameldt sig digitale lønsedler skal en gang årligt tilkendegive at de stadig ønsker deres lønsedler på papir. De enkelte forvaltninger afholder, af eget budget omkostninger forbundet med udsendelse af lønsedler på papir. Det er således op til forvaltningerne, at sørge for, at medarbejderen har adgang til deres digitale lønsedler således at de ikke framelder sig ordningen.

Det forventes at nogle medarbejdergrupper ikke har adgan g til PC'er privat eller på arbejdet. Disse medarbejdere skal enten have adgang til en PC på deres arbejdsplads, eller de skal fortsat modtage en papirlønseddel.

Her kan jobtræningspersoner udgøre et særligt problem, idet deres tilknytning til arbejdsstedet er af kortvarig karakter og adgangen til PC på arbejdspladsen ikke altid er mulig at etablere.

Jobtræningspersoner er placeret i en afdeling under Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen men udfører arbejdet i eksterne institutioner. Forvaltningen har således ingen indflydelse på hvorvidt medarbejderen har adgang til deres digitale lønsedler således at de ikke framelder sig ordningen.

 

Økonomi

Den samlede årlige besparelse er beregnet til 53.000 kr. for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Halvdelen af besparelsen vil blive inddraget til kommunens kasse i form af rammekorrektion. Endvidere vil implementeringsomkostningen på 16.000 kr. blive betalt i 2009.

Totalt set giver det et overskud i 2009 på 10.500 kr. og 26.500 kr. i de efterfølgende år.

 

Videre proces

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets høringssvar fremsendes til Økonomiforvaltningen, der forholder sig til de indkomne svar hvorefter sagen forelægges Økonomiudvalget.

Herefter skal Økonomiudvalgets anbefaling forelægges Borgerrepræsentationen.

Bilag

1.      Udkast til høringssvar til Økonomiudvalget

2.      Indstilling og beslutning om digitale lønsedler

 

         Morten Binder                                /Thomas Thellersen

 

bilag

Bilag 1: Høringssvar til Økonomiudvalget

Bilag 2: Indstilling og beslutning om digitale lønsedler

 

Indstillingen blev godkendt.

 

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

 

Høring vedrørende Økonomiudvalgets forslag om, at Københavns Kommunes forvaltninger stiller transportkort til rådighed for de medarbejdere, der ønsker det, mod træk i bruttolønnen.

 

INDSTILLING OG Beslutning

 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1. &n bsp;                at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagte høringssvar

Prob lemstilling

Personalegoder er et middel til at tiltrække og fastholde medarbejdere – som bl.a. har blevet efterspurgt af centrene i forvaltningen.

Økonomiudvalget har foreslået, at kommunen stiller transportkort til rådighed for de medarbejdere, der ønsker det, mod træk i bruttolønnen, dvs. lønnen før skat og AM-bidrag (ØU 157/2008). Det betyder en fordel for medarbejdere, fordi deres udgift til transport mellem hjem og arbejde eventuelt kan nedbringes.

Løsning

For at ordningen lovligt kan etableres, skal følgende betingelser være opfyldt.

·        ordningen må ikke være i strid med kommunalfuldmagten, og

·        ordningen skal kunne rummes indenfor det gældende aftale-/overenskomstgrundlag

Økonomiforvaltningen vurderer, at den foreslåede transportkortsordning lovligt kan etableres.

Ordningens indhold og administration

Ifølge Økonomiforvaltningens beskrivelse, vil det for Københavns Kommune være relevant at indgå aftale om transportkort med DSB, Metro og MOVIA. Transportkortet fungerer som et almindeligt periodekort. Kortet er personligt og udstedes til zonerne mellem bopæl og arbejdsplads. Kommunen køber transportkortene på vegne af medarbejderen og trækker efterfølgende kortets værdi i den ansattes bruttoløn.

I forbindelse med implementering af ordningen vil der blive udarbejdet informationsmateriale til de ansatte. Materialet vil komme til at indeholde dels den praktiske information om transportkortet og dels information om konsekvenser af at anvende transportkortet. Det kan eksempelvis bemærkes, at det ikke er muligt at have et transportkort og samtidigt opnå befordringsfradrag i skatten.

En bruttolønsordning forventes administreret således:

1)     Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen indgår aftale med hver enkelt overenskomstbærende faglige organisation i kommunen om, at den enkelte faggruppe kan deltage i en bruttolønsordning.

2)     Koncernservice administrerer ordningen. Til formålet indgås aftale med en systemleverandør vedr. etablering og drift af en indberetningsportal. Det undersøges pt., om indberetning kan foretages af den ansatte eller denne skal ske via forvaltningen.

Det er i Økonomiforvaltningens indstilling ikke beskrevet noget om, at ordningen kan medføre ekstra administration i forvaltningerne.

På trods af dette er det Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens opfattelse, at ordningen vil medføre en vis forøgelse af administrationen. Forvaltningens forventning er dog, indtil det foreligger et konkret bedømmelsesgrundlag, at den ekstra opgave kan udføres inden for de nuværende administrative ressourcer.

 

Økonomi

Specifikt skønner Koncernservice udgiften i implementeringsåret til 1,195 mio. kr. svarende til en enhedsudgift på ca. 30 kr., hvis alle kommunens ca. 40.000 medarbejdere benytter ordningen. Beskæftigelses og Integrationsforvaltningens andel vil i 2008 blive 47.000 kr. Og i de efterfølgende år 34.000 kr.

For 2008 vil overflytningen af midler blive håndteret i kommende sag om bevillingsmæssige ændringer i august måned, mens midlerne fra 2009 og frem vil blive indarbejdet i budgettet for 2009.

Hertil kommer evt. udgifter for forvaltningerne i forbindelse med en ansats fratræden, f.eks. ved manglende tilbagelevering af transportkortet og ved fratræden i den periode, kommunen er bundet i ordningen for den enkelte medarbejder. Det er ikke foretaget noget skøn over størrelsesorden af den eventuelle udgift.

 

Videre proces

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets høringssvar fremsendes til Økonomiforvaltningen, der forholder sig til de indkomne svar hvorefter sagen forelægges Økonomiudvalget.

Herefter skal Økonomiudvalgets anbefaling forelægges Borgerr epræsentationen.

Bilag

1.      Udkast til høringssvar til Økonomiudvalget

2.      Indstilling og beslutning om bruttotrækordning transportkort (erhvervskort)

 

 

         Morten Binder                                /Thomas Thellersen

 

 

bilag

Bilag 1: Høringssvar til Økonomiudvalget

Bilag 2: Indstilling og beslutning om bruttotrækordning transportkort (erhvervskort)

 

Indstillingen blev godkendt.

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende:

 

Orientering om de fremtidige sager på Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møder.

 

INDSTILLING OG Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.                  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager oversigten over fremtidige sager til udvalgets dagsorden til efterretning.

 

Problemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal orienteres løbende om fremtidige sager på udvalgets dagsorden.

 

Løsning

Forvaltningen forventer, at nedenstående sager vil blive forelagt for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget på de pågældende møder. Der kan dog ske ændringer og forsinkelser af tidspunktet for de enkelte sagers behandling i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, bl.a. på grund af manglende eller nye oplysninger i sagen eller på grund af andre presserende sager.

 

Oversigt over kommende sager:

19. juni 2008

Videre forløb

Implementering af initiativet styrket forældreindsats (fællesindstilling)

 

Resultatstatus

 

Status for arbejdsmarkedet 1. kv. 08

 

Sygedagpengerapportering vedr. marts og april 2008

 

Status for helhedsplanerne med støtte fra Landsbyggefondens 2006 og 2007 midler til socialt forebyggende indsatser

Notat til orientering

Revidering af samarbejdsaftale for de opsøgende psykiatriske teams (fællesindstilling)

 

Brobygningsmidler, tildeling af midler til integration af etniske minoriteter

 

Resultatrevision af jobcentrets beskæftigelsesindsats i 2007

 

 

14. august 2008

Videre forløb

Statusrapport 2007 – Integration et fælles ansvar

 

Udbud af beskæftigelsesindsatsen (fortrolig)

 

Halvårsopfølgning revisionsprotokollat for 2006 om fleksjob

 

Resultatstatus

 

Revisionsprotokollater for regnskab 2007

 

Sygedagpengerapportering vedr. maj og juni 2008

 

Temadrøftelse om "Forebyggelse af sygefravær"

 

Temadrøftelse om virksomhedernes ansættelse af personer med anden etnisk baggrund end dansk (v/Torben Møller-Hansen, Foreningen Nydansker)

 

 

27. august 2008

Videre forløb

Fællesmøde med Socialudvalget

 

 

28. august 2008

Videre forløb

Statusseminar på diskriminationsindsatsen

 

Regnskabsprognose august 2008

 

Redegørelse til Beskæftigelsesregionen om den specialiserede revalideringsindsats

 

 

         Morten Binder                                /Vibeke Østergaard

 

 

Indstillingen blev taget til efterretning.

 

 

Afstemning:

Stemte for:

 

Stemte imod:

 

Undlod at stemme:

 

Tilstedeværende:

Bo Normander (B)

Carl Christian Ebbesen (O)

Heidi Wang (V)

Jakob Hougaard (A)

Jan Andreasen (A)

Jens Nielsen (A)

Jette Gottlieb (Ø)

Peter Schlüter (C)

Signe Goldmann (F)

Susan Hedlund (A)

 

Afbud:

Manu Sareen (B)

 

Fraværende :

 

Den administrerende direktør gennemgik borgerklagestatistikken og de initiativer, som forvaltningen agter at tage i den forbindelse.

Direktør Thomas Thellersen Børner fortalte kort om budgetpjecen og processen med denne.

 

Borgmesteren fortalte kort om det nye E-doc dagsordenssystem, om tilmelding til sommermiddagen den 19. juni 2008 og om den kommende drøftelse i udvalget om tilfredshedsundersøgelsen.

 

I mapperne lå følgende:

- Borgerklagestatistik for 1. kvartal 2008

- Budgetpjece: "BIU´s økonomiske ramme og centrale begreber i økonomistyringen", som er en opfølgning på vores budgetseminar i februar.

- Spørgsmål til evaluering af tilfredsheden med sekretariatets betjening af udvalget. Spørgsmålet er ligeledes udsendt pr. mail og bedes besvaret senest tirsdag den 3. juni.

 

Signe Goldmann opfordrede til at flere medlemmer møder op til fællesmøderne med de andre forvaltninger.

Susan Hedlund takkede for denne gang. Har ferie den 19. juni 2008.

Heidi Wang takkede for budgetpjecen.

 

 

 


 

Til top