Mødedato: 29.03.2007, kl. 14:15

Klagestatistik for 4. kvartal 2006

Se alle bilag

Klagestatistik for 4. kvartal 2006

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 29. marts 2007

 

 

9.      Klagestatistik for 4. kvartal 2006

      BIU 64/2007

Klagestatistik for 4. kvartal 2006

Orientering om statistikken for borgerklager til borgmester, adm. direktør i BIF og til Borgerrådgiveren i 4. kvartal 2007.

 

Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.  at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager klagestatistik for 4. kvartal 2006 med bemærkninger til efterretning.

 

 

Problemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget delegerede på sit første udvalgsmøde den 9. januar 2006 kompetencen til behandling af borgerklager til borgmesteren og Beskæftigelses- og Integrations­forvaltningen, såfremt klagerne ikke var af principiel karakter.

 

På baggrund heraf har udvalget ønsket en kvartalsvis rapportering af borgerklager modtaget i Ledelsessekretariatet.

 

Antallet af klager i 4. kvartal er i modsætning til de foregående kvartaler faldet (næsten 30 % fra 3. til 4. kvartal).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Løsning

Beskæftigelses- og Integrations­forvalt­ning­en modtager skønsmæssigt årligt ca. en halv million henvendelser og behandler ca. 135.000 ansøgninger vedrørende beskæftig­elses­området, herunder kon­­tant­hjælp, førtidspension og syge­dag­penge.

 

Ledelsessekretariatet har i 4. kvartal 2006 modtaget i alt 129 borger­klager, heraf 56 stilet til borgmesteren og direk­tøren og 73 rettet til Borgerrådgiveren, jf. bilag 1.

Borger­rådgiveren har i 4. kvartal iværksat en nær­mere under­søgelse af 3 sager, hvor direktionen i Beskæf­tigelses- og Integrations­forvalt­ningen er kommet med udtalelser, jf. bilag 2.

 

Klagepunkter

De 56 borgerklager til borgmesteren og direktøren indeholder i alt 72 klagepunkter, mens de 73 borger­rådgiversager indeholder i alt 132 klagepunkter.

 

Klagepunkterne i 4. kvartal 2006 har generelt været fordelt på de samme emner som i 3. kvartal, og der har igen været en del klager der har omhandlet den nye struktur. Klager over god forvaltningsskik udgør ca. 70 % i 4. kvartal, hvilket ligger på omtrent samme niveau som i 3. kvartal. (Jf.  bilag 1)

Afgørelser

I de sager til borgmesteren og direktøren, hvor der er truffet afgørelse, har 36 % ikke fået med­hold i klagen, 27 % har fået medhold og 36 % har fået delvist medhold i deres klage.[1]

 

Borgerrådgiveren har oversendt 73 klager til besvarelse i de lokale centre. I de klagesager der er truffet afgørelse i, har forvaltningen ikke givet medhold i 26 % af klagerne, givet medhold i 40 % og givet delvist medhold i 34 % af klagerne.

 

Herudover har Borger­­råd­giveren udtrykt kritik i 2 sager fra 3. kvartal, der skulle undersøges nærmere.  

 

Forvaltningens bemærkninger til klagestatistikken

Det faldende antal klager fra 3. til 4. kvartal kan ses som en indikator for at i mplementeringen af den nye struktur i forvaltningen falder mere og mere på plads. Det er dog samlet set forvaltningens opfattelse, at der stadig skal arbejdes med forbedringer i driften af forvaltningen som kan understøtte en udvikling i retning af færre formalitetsklager.

 

Etableringen af forretningsgange, telefonpolitikken og den kommende etablering af callcenter er alle initiativer der gennemføres med henblik på at forbedre servicen over for borgerne.

 

Gennemførelsen af handlingsplanen for normalisering af driften på jobcentrene (BIU 178/2006) vurderes også at have haft indflydelse på omfanget af klager.

 

 

Økonomi

Der er ingen økonomiske konsekvenser af indstillingen

 

Bilag

1.      Borgerklager til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i 4. kvartal 2006.

2.      Borgerrådgiverens nærmere undersøgelser i 4. kvartal 2006.

 

Morten Binder                  / Torben Brøgger

 



 



[1] Afgørelse på flere klagepunkter, hvor der gives medhold i et eller flere, men ikke i alle klagepunkter.

 

 

Til top