Mødedato: 26.09.2016, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

BIU Resultatrapport 2. kvartal 2016

Se alle bilag

Resultatrapporten for 2. kvartal 2016 opgør forvaltningens indsats og resultater for 2. kvartal 2016.

Indstilling

Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen indstiller,

  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager resultatrapporten for 2. kvartal 2016 til efterretning.

Problemstilling

Hvert kvartal opdateres og fremlægges en resultatrapport for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget med tal og figurer over Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsats og resultater.

Resultatrapporten viser, hvordan Københavns Kommunes resultater er i forhold til de mål, der er sat i Københavnerfortællingen. Det overordnede københavnermål er, at kommunen i 2020 er den by blandt sammenlignelige kommuner, der har flest i job og uddannelse. Status på københavnermålet, delmål og øvrige mål er vist i de tre tabeller.

Siden sidste gang rapporten blev præsenteret for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget er forvaltningen blevet opmærksomme på, at målingerne i jobindsats.dk er baseret på befolknings- og arbejdsstyrketal fra 2013. En opdatering af tallene betyder, at det går bedre for Københavns Kommune end det hidtil viste. Det skyldes, at Københavns Kommunes befolknings- og arbejdsstyrketal er vokset mere end sammenlignelige kommuners tal. Forvaltningen vil i forlængelse heraf undersøge om visionsmåltallene på forvaltningens område, bør justeres fremadrettet. Forvaltningen giver udvalget en orientering herom i løbet af efteråret 2016.

Løsning

Status for Københavnermålet
Københavns Kommune er på rette vej mod målet for Vision 2020.

Status for delmål

Status for øvrige mål

I forhold til målene med rød status er der igangsat initiativer, der skal hjælpe til forbedring:

  • Formalitetsklager: Stigningen i klager er fordelt på flere centre, efter en periode med et støt faldende klagetal. Udviklingen vil indgå i forvaltningens ledelsesdialog mhp. at identificere årsager og handlemuligheder.

  • Rettidighed i samtaler: Der er skærpet opfølgning på, om den enkelte sagsbehandler holder tilstrækkeligt med samtaler, og der er igangsat et forandringsprojekt, der skal sikre optimering af sagsbehandlernes kalenderstyring. Opfølgningen består i, at der er tilvejebragt ledelsesinformation om den enkelte medarbejders samtaleantal, som den umiddelbart foresatte benytter i den daglige ledelse.

  • Rettidighed i behandling af sager på førtidspensions- og fleksjobområdet: Der er afsat 4,5 mio. kr. i overførselssagen til området, og der er igangsat et forandringsprojekt, der skal sikre optimering af arbejdets organisering, så den lille forbedring, der allerede er i gang på området, kan fremskyndes. Rettidigheden er steget fra 50 pct. i 2. kvartal 2015 til 62 pct. i 2. kvartal 2016.

  • Sygefravær: Forvaltningen opretholder sin tætte opfølgning i enkeltsager. Samtidig er ledelsesfokus øget. Den samlede ledelse i forvaltningen drøfter status én gang om måneden. Afhængig af denne drøftelse igangsættes initiativer. Det kan fx være en analyse af hvor meget opsagte medarbejdere fylder i opgørelsen og dermed, om der er en forbedring på vej. Der vil også være initiativer, der skal hjælpe med håndteringen af konkrete sagsforløb.    

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Næste resultatrapport forventes forelagt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 12. december.

Bjarne Winge / Jacob Zeberg Eberholst

 

Beslutning

Indstillingen blev taget til efterretning.
Til top