Høringssvar vedrørende Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023
Resumé
Kultur- og Fritidsforvaltningen har sendt Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 i høring i fagudvalgene forud for vedtagelsen i Borgerrepræsentationen. Der er udarbejdet udkast til høringssvar fra Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.
Indstilling
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
- at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagt udkast til høringssvar (bilag 2) vedrørende Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 mhp. oversendelse til Kultur- og Fritidsforvaltningen.
Problemstilling
Københavns Kommune skal have en ny Kultur- og Fritidspolitik for perioden 2020-2023. Udkastet til politikken har været behandlet i Kultur- og Fritidsudvalget den 2. maj 2019, hvor udvalget godkendte, at politikken blev sendt i høring hos relevante interessenter.
Udkast til Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 er vedlagt i bilag 1.
Udkastet til Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 indeholder en vision om, at København skal være en kulturelt attraktiv storby for københavnere, landets øvrige borgere samt udenlandske turister. Politikken udstikker fem temaer med tilhørende målsætninger for de kommende år:
- Fællesskaber og synergier: Kultur- og Fritidspolitikken skal styrke sammenholdet og fællesskaber, som kan være midtpunkt for, at endnu flere københavnere har lyst til at indgå i byens liv.
- Faciliteter: Alle københavnere skal have adgang til gode rammer for et aktivt kultur- og fritidsliv.
- Idræt og bevægelse: Endnu flere københavnere får lyst til at udfolde sig fysisk, og at byen leverer de fornødne rammer og vilkår hertil
- Børn og unge: Sikre, at alle børn møder kultur- og fritidstilbud i løbet af deres barndom.
- Kultur: Styrke kvalitet, kulturel mangfoldighed, inklusion og medborgerskab
Løsning
Udkastet til Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 indeholder flere punkter, der kan understøtte pejlemærke 3 i Integrationspolitikken 2019-22 om, at flere københavnere med minoritetsbaggrund skal deltage aktivt i kultur- og foreningslivet og være inkluderet i det omkringliggende samfund. Det beskrives f.eks. i udkastet til Kultur- og Fritidspolitikken, at København i de kommende år vil ”arbejde målrettet på at øge antallet af børn og unge – særligt piger – i foreningerne”, samt at kommunen skal hjælpe de borgere, der ikke selv finder vej til idræts- og foreningslivet, bl.a. for at sikre, at ”børn og unge møder kultur- og fritidslivets mange tilbud fra at de er helt små og uanset deres baggrund.”
I bilag 2 er forvaltningens udkast til høringssvar.
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Efter godkendelse af høringssvaret sendes det til Kultur- og Fritidsforvaltningen senest den 1. september. På baggrund af høringsprocessen forelægges en revideret udgave af politikken for Kultur- og Fritidsudvalget i vinteren 2019.
Tanja Franck / Jeppe Bøgh Andersen
Beslutning
Indstillingen blev godkendt uden afstemning.