Orientering om finansiering af tryghedsalarmer på Ottiliavej
Resumé
I forbindelse med samlokaliseringen på Ottiliavej skal der etableres en fælles løsning for tryghedsalarmer, der tilgodeser alle medarbejderes sikkerhed. Da etableringen er mere omfattende end forudsat, er det nødvendigt at anvende den buffer, som Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har reserveret til håndtering af risici forbundet med samlokaliseringen på Ottiliavej.
Indstilling
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
- at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager til efterretning, at finansieringsbehovet til tryghedsalarmer på Ottiliavej håndteres via den buffer, som Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har reserveret til håndtering af risici forbundet med samlokaliseringen på Ottiliavej.
Problemstilling
I forbindelse med, at de seks centre flytter sammen i nye bygninger i Valby, skal der findes en fælles løsning for tryghedsalarmer til medarbejderne. I dag er der forskellige løsninger vedr. tryghedsalarmer på centrene.
Løsning
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen ønsker at implementere en fælles model for tryghedsalarmer i Valby, hvor alle medarbejdere udstyres med en personbåren tryghedsalarm, og hvor der samtidig fastmonteres trykknap-alarmer i alle samtalelokaler. Fordelen ved de personbårne alarmer er, at de kan anvendes overalt i bygningerne. Ulempen er, at de pga. radiosignal kun har en præcision på ca. 30 meter. Fastmonterede trykknapper kan derimod lokaliseres til et bestemt lokale.
Det var oprindeligt forudsat, at der ville blive valgt enten personbårne alarmer eller fastmonterede, da det svarer til de nuværende modeller på centrene. Den valgte model, hvor det i stedet er et både-og, vurderes bedst at tilgodese medarbejdernes sikkerhed i de nye bygninger, hvor medarbejderne dagligt skal færdes blandt op til 2.500 borgere. Modellen har i forskellige regi været drøftet med medarbejderrepræsentanter, og der er bred opbakning til den valgte model med både personbårne og fastmonterede alarmer.
Den valgte model for tryghedsalarmer kræver en nyinvestering, der er 1,9 mio. kr. større end forudsat, og det er derfor nødvendigt at anvende den buffer på 1,6 mio. kr., som Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har reserveret til håndtering af risici forbundet med samlokaliseringen på Ottiliavej. Det var denne buffer, som subsidiært kunne disponeres til kunst og udsmykning i de nye bygninger. De resterende 0,3 mio. kr. håndteres inden for den afsatte ramme til samlokalisering.
Anvendelsen af bufferen til tryghedsalarmer betyder ikke fravær af kunst og udsmykning i de nye bygninger.
Dels er der afsat midler til udsmykning som en integreret del af indretningen med lyddæmpende elementer - fx ophængning af akustikplader, som også har en dekorativ funktion med tryk på forsiden - dels vil en del af den kunst, der i dag findes på centrene, genbruges på Ottiliavej.
Endelig vil der gratis blive lånt kunst fra kommunens lager. Forvaltningen er i dialog med Kultur- og Fritidsforvaltningen, med henblik på at få udvalgt passende kunstværker.
Såfremt der findes ledige midler et andet sted i samlokaliseringsprojektet, vil Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen reservere disse midler til køb af ny kunst.
Økonomi
Tryghedsalarmerne finansieres inden for den buffer på 1,6 mio. kr., som Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har afsat til håndtering af risici. De resterende 0,3 mio. kr. findes inden for den afsatte ramme til samlokaliseringsprojektet i form af en række mindre poster.
Videre proces
Indkøb af tryghedsalarmer og montering af trykknap-alarmer i samtalerummene indgår i den videre proces med klargøring af bygningerne på Ottiliavej.
Michael Baunsgaard Schreiber / Jeppe Bøgh Andersen
Beslutning
Indstillingen blev taget til efterretning.