Mødedato: 24.08.2006, kl. 14:15

Høring af forslag om etablering af Københavns Erhvervskontaktcenter

Høring af forslag om etablering af Københavns Erhvervskontaktcenter

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 24. august 2006

 

 

9.      Høring af forslag om etablering af Københavns Erhvervskontaktcenter

                      BIU 156/2006 INDSTILLING

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget afgiver vedlagte hørings­­svar til Økonomiforvaltningen om etablering af Københavns Erhvervskontaktcenter.

 

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning i mødet den 24. august 2006

Godkendt.

 

Udvalget bad om, at beslutningsprotokollen fra det udvalg, der har sendt noget i høring, fremover vedlægges indstillingen til BIU i bilag, når der er høringssager på dagsordenen.

 

 

RESUME

Med henblik på at forbedre betjeningen af virksomhederne i Københavns Kommune foreslår Økonomiforvaltningen, at Københavns Erhvervskontaktcenter etableres som et callcenter, der skal fungere som én indgang til alle kommunens forvaltninger som et nyt element i kommunens erhvervspolitik.

Callcentret skal primært forestå kvalificeret viderestilling af henvendelser til den relevante fagenhed, udlevere blanketter og tilhørende vejledninger samt yde information og vil således skulle fungere som et supplement til de eksisterende indgange i de enkelte institutioner. Med etableringen af Københavns Erhvervskontaktcenter lægges der ikke op til, at der skal flyttes kompetencer vedr. sagsbehandling mellem kommunens myndighedsenheder.

Bemandingen af Københavns Erhvervskontaktcenter baseres på en kombination af

·        et mindre kernepersonale med særlige erhvervskompetencer til varetagelse af call-center funktionerne, anslået 2 årsværk og

·        personale i fagforvaltningerne til den egentlige besvarelse af henvendelser

Den præcise fastlæggelse af bemandingen i de enkelte forvaltninger skal ske i det videre forløb.

Fra 1. januar vil der i henhold til etableringsaftalen med staten blive etableret én indgang for virksomhederne til jobcenterafdelingerne i København via en fælles call-centerfunktion, hvor virksomhederne kan placere ordrer, få hjælp til formidling af arbejdskraft samt vejledning og service vedrørende hele den beskæftigelsesmæssige indsats, der tilbydes fra offentlig side. Herudover vil en meget stor del af erhvervslivets henvendelser til forvaltningen foregå via Ydelsesservice København, der varetager henvendelser vedrørende refusion af sygedagpenge og refusion af løntilskud m.v. til arbejdsgivere.

En meget væsentlig del af de kontakter, der via et kommende erhvervskontaktcenter skal viderestilles til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen må således forventes at skulle gå til dette call-center samt modtagelsen i Københavns Ydelsesservice.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen foreslår, at forvaltningens personalemæssige og driftsøkonomiske bidrag til Erhvervskontaktcentret udelukkende sker via det ovenfor omtalte personale i fagforvaltningerne ved udpegning af kontaktpersoner i forvaltningens callcenter og modtagelse i ydelsesservice.

Finansiering af kernepersonalet på 2 årsværk samt løbende markedsføring og IT m.v. bør kunne tilvejebringes indenfor borgerservicecentrenes nuværende budgetramme, uden at der skal afsættes en driftsmæssig ramme til en ny funktion ved nedskæring i fagforvaltningernes virksomhedsbetjening, idet etableringen af et erhvervskontaktcenter ikke skønnes ikke at medføre nogen aflastning af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens service overfor virksomhederne.   

 

 


 

Til top