Bemærkninger til Revisionsprotokollat vedrørende beskæftigelsesområdet
Bemærkninger til Revisionsprotokollat vedrørende beskæftigelsesområdet
Beskæftigelses- og Integrationsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde torsdag den 24. august 2006
2. Bemærkninger til Revisionsprotokollat vedrørende beskæftigelsesområdet
BIU 149/2006
INDSTILLING
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget,
at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens bemærkninger til revisionsprotokollatet vedr. beskæftigelsesområdet tages til efterretning.
at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget fremsender vedlagte redegørelse samt udvalgets beslutning til revisionsdirektoratet som udvalgets besvarelse af revisionsprotokollatet.
RESUME
Revisionsdirektoratet har fremsendt revisionsprotokollatet for beskæftigelsesområdet for 2005 med henblik på udvalgets bemærkninger.
Revisionsdirektoratet finder i revisionsprotokollatet særlig anledning til at pege på:
· Mangler ved udførelsen af førkontrollen.
· At antallet af formelle fejl i sagsbehandlingen fortsat er for højt og særligt på sygedagpengeområdet.
· At der generelt kan ses en forbedring på de forskellige sagsområder i antallet af fejl med refusionsmæssig betydning, men det samlede antal fejl er for højt på grund af mange fejl på kontanthjælp til flygtning.
Revisionsdirektoratet anbefaler endvidere, at forvaltningen sætter fokus på et godt internt kontrolmiljø.
Beskæftigelses- og In tegrationsforvaltningen er enige i, at der er behov for fokus på førkontrollen og det interne kontrolmiljø. Herunder ikke mindst at sikre fortsat fokus på ledelsestilsynet.
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har endvidere med den nye organisering af beskæftigelsesindsatsen taget en række skridt for at forbedre sagsbehandlingen og sikre færre fejl. Herunder kan nævnes, at indsatsen er samlet på færre enheder og alle sagsgange i de nye enheder er beskrevet systematisk med henblik på en ensartet og korrekt sagsbehandling.
SAGSBESKRIVELSE
Revisionsdirektoratet har den 29. juni fremsendt revisionsprotokollat nr. 16/2005 vedrørende revision af Københavns Kommunes regnskab for 2005 på beskæftigelsesområdet, med henblik på Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets bemærkninger (jf. bilag 2).
Revisionen vedrører indsatsen i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og derfor henvises der i protokollatet til ophørte organisatoriske enheder. Revisionsprotokollatet vedrører dog områder der er overflyttet til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har udarbejdet vedlagte redegørelse og svar til revisionsdirektoratet som svar på protokollatet (bilag 1).
Protokollatets indhold
I protokollatet følger revisionen dels op på tidligere års protokollater og bemærkninger fra Beskæftigelsesministeriet og dels gennemgås resultaterne af revisionen for 2005. I revisionen for 2005 indgår en gennemgang af revisionens vurdering af forvaltningens kontroller og derudover en gennemgang af resultater fra revisionens egen kontrol af personsager.
Revisionsdirektoratets
konklusion og anbefalinger
Revisionsdirektoratet finder i revisionsprotokollatet særlig anledning til at pege på 3 problemstillinger vedrørende:
1. Førkontrollen (dvs. forvaltningens kontrol af, at udbetalingen sker til rette modtager og konto, samt at der findes en ansøgning om hjælp).
2. Antallet af formelle fejl i sagsbehandlingen (dvs. fejl i sagsbehandlingen i forhold til lovgivningen eller de interne retningslinier).
3. Fejl med refusionsmæssig betydning (fejl, der knytter sig til dokumentation for statsrefusionshjemtagelse)
Ad 1. Revisionsdirektoratet finder det utilfredsstillende, at der blev konstateret mangler i udførelsen af førkontrollen i 3 lokalcentre. Revisionsdirektoratet henstiller at førkontrollen foretages som foreskrevet i FAKIR (kommunens interne retningslinier).
Ad 2. Revisionsdirektoratets gennemgang af personsager i 2005 viser en høj fejlandel i sagerne for så vidt angår formelle fejl. Fejlandelen er uændret ift. 2004. Udvalgets målsætning er at nedbringe de formelle fejl til 10%.
Ad 3. For så vidt angår fejl med refusionsmæssig betydning ses generelt en forbedring i sagsførelsen, dog med væsentlige mangler for så vidt angår kontering på kontanthjælp flygtninge.
Hvis der ses bort fra området kontanthjælp til flygtninge, som er et lille sagsområde med beskeden økonomi, så er fejlprocenten 3 % på denne fejltype, hvilket svarer til Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets målsætning.
Med henblik på at løse de ovenstående problemstillinger peger
revisionsdirektoratet på vigtigheden af at opbygge et godt internt
kontrolmiljø, samt formulering og fastholdelse af skriftlige retningslinier.
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen peger i sit svar på, at der
er skabt gode forudsætninger for en ensartet og korrekt sagsbehandling med den
nye organisering. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen er dog også enig
i behovet for fokus og vil arbejde derudfra.
MILJØVURDERING
Sagstypen er ikke
omfattet af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens positivliste over
sager, der skal miljøvurderes.
ØKONOMI
Revisionsbesvarelserne
har ingen direkte økonomiske konsekvenser
HØRING
Ingen
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen
BILAG
1. Besvarelse af Revisionsprotokollat nr. 16/2005 om revisionen af Københavns Kommunes regnskab på beskæftigelsesområdet
2.
Revisionsprotokollat nr. 16/2005 om revisionen
af Københavns Kommunes regnskab for 2005 på beskæftigelsesområdet
Morten Binder / Kaj Ove Christiansen