Mødedato: 22.08.2011, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

2-årige beskæftigelsesplaner (B-sag)

Se alle bilag
Det foreslås, at Københavns Kommune tilslutter sig brev til beskæftigelsesministeren om 2-årige beskæftigelsesplaner.

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at Københavns Kommune tilslutter sig henvendelsen til beskæftigelsesminister Inger Støjberg vedr. 2-årige beskæftigelsesplaner.

Problemstilling

Roskilde Kommune har henvendt sig til forvaltningen med et forslag til brev til beskæftigelsesminster Inger Støjberg, hvori det foreslås, at kommunerne kun skal udarbejde beskæftigelsesplanen hvert andet år.

Alle kommuner skal, i følge Bekendtgørelse af lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen er kommunens plan for, hvordan kommunen vil imødekomme de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det følgende år. Det centrale omdrejningspunkt for beskæftigelsesplanen er de beskæftigelsespolitiske mål, som beskæftigelsesministeren hvert år udmelder.

I beskæftigelsesplanen skal kommunen beskrive, hvordan beskæftigelsesindsatsen tilrettelægges, så kommunen indfrier ministerens mål.

Arbejdsmarkedsstyrelsen udarbejder hvert år en skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen, hvor kravene til indholdet er beskrevet. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen tager udgangspunkt i beskæftigelsesaftalen, når planen udarbejdes.

Beskæftigelsesplanen skal sendes i høring til både Det Lokale- og Regionale Beskæftigelsesråd. Kommunen skal drøfte beskæftigelsesplanen med beskæftigelsesregionen forud for den endelige vedtagelse af beskæftigelsesplanen i kommunalbestyrelsen, i Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Den godkendte beskæftigelsesplan skal herefter sendes til beskæftigelsesregionen til offentliggørelse.

Løsning

Forslaget om 2-årige beskæftigelsesplaner skal ses som et afbureaukratiseringsforslag, der er med til at forenkle beskæftigelsesindsatsen. Med 2-årige planer vil det i højere grad være muligt at planlægge mere langsigtede indsatser og initiativer, ligesom det vil være mere sandsynligt, at effekter af strategien slår igennem, inden der igen skal tages stilling til, om den er tilstrækkelig.

Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i ministerens mål. Ministerens mål er hidtil ikke ændret væsentligt fra år til år, og det vil derfor også i forhold til det give god mening med flerårige beskæftigelsesplaner. Det skal være muligt at revidere beskæftigelsesplanen, hvis forudsætningerne ændre sig væsentligt undervejs.

Udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen hvert år er tids- og ressourcekrævende med høring til både Det Lokale- og Regionale Beskæftigelsesråd, flere behandlinger i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og inddragelse af beskæftigelsesregionen. De ressourcer kan efter forvaltningens opfattelse anvendes bedre.

Flere andre kommuner har meddelt Roskilde Kommune, at de kan tilslutte sig brevet. En kommune (Lejre) ønsker at involvere KL og har anbefalet, at forslaget drøftes på kommunekontaktrådsmøder (KKR). 

Endelig kan det tilføjes, at der på flere andre områder er flerårige planer: Kommunens overordnede plan (Kommuneplanen) er 4-årig og det giver mulighed for mere langsigtede initiativer og indsatser.

Økonomi

Der er ingen økonomiske konsekvenser af, at Københavns Kommune tilslutter sig brevet til beskæftigelsesministeren.

Videre proces

Forvaltningen meddeler Roskilde Kommune, hvorvidt Københavns Kommune kan tilslutte sig brevet til beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Roskilde Kommune sender herefter brevet til beskæftigelsesministeren med angivelse af, hvilke kommuner, der har tilsluttet sig forslaget om 2-årige beskæftigelsesplaner.

BILAG
Bilag 1: Brev til beskæftigelsesministeren udarbejdet af Roskilde Kommune.




Morten Binder                                             /Kaj Ove Christiansen






Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top