Mødedato: 22.02.2016, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Status for tværkommunalt samarbejde på beskæftigelsesområdet 2016

Se alle bilag
Borgerrepræsentationen har godkendt en række anbefalinger for tværkommunalt samarbejde på beskæftigelsesområdet. Status på anbefalingerne skal årligt drøftes i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Indstilling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget drøfter status for anbefalingerne til tværkommunalt samarbejde på beskæftigelsesområdet,

  2. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at bilag 1 med status på anbefalingerne videresendes til Kommunekontaktrådet i Hovedstaden.

Problemstilling

Med beskæftigelsesreformen har kommuner og Kommunekontaktrådene (KKR) fået større fælleskommunalt ansvar for beskæftigelsespolitikken. Som led i den konkrete udmøntning af ansvaret godkendte Borgerrepræsentationen den 17. juni 2015 politiske pejlemærker og anbefalinger til tværkommunalt samarbejde på beskæftigelsesområdet.

Det blev samtidig besluttet, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget årligt i januar/februar skal drøfte status på anbefalingerne til tværkommunalt samarbejde.

Løsning

Anbefalingerne for tværkommunalt samarbejde om beskæftigelse, og status på, om København lever op til anbefalingerne, er beskrevet i bilag 1. Anbefalingerne er delt op i fire kategorier:

  • Virksomhedsrettede indsatser

  • Borgerrettede indsatser

  • Opkvalificering af medarbejdere

  • Dokumentation af effekten af indsatsen

Hver kategori indeholder både skal-initiativer og kan-initiativer. København lever op til alle skal-initiativerne. Inden for nogle af kan-initiativerne deltager København af forskellige årsager ikke i et samarbejde. En årsag er blandt andet, at København ikke bruger den konkrete indsats, kan-initiativet drejer sig om.

Hovedsamarbejderne, som Københavns Kommune deltager i, er:

  • Hovedstadens Rekrutteringsservice (jf. orientering til BIU 18. maj 2015)

  • Hovedstadens Jobrotationsservice

  • Aftaler med uddannelsesinstitutioner om garantiuddannelser (6 ugers jobrettet uddannelse) for faglærte med forældet uddannelse og ufaglærte

  • Dialog med øvrige hovedstadskommuner om konsekvenserne af statslig udflytning af arbejdspladser

  • Dialog om vidensdeling på beskæftigelsesområdet i Region hovedstaden

Bilag 1 vil efter drøftelsen i BIU blive sendt til Kommunekontaktrådet (KKR) i Hovedstaden til orientering, hvis BIU godkender, at det kan videresendes.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Såfremt indstillingens 2. at-punkt godkendes, sendes skemaet med status for anbefalingerne videre til Kommunekontaktrådet i Hovedstaden.

Birgitte Hansen     /     Jacob Zeberg Eberholst

Beslutning

Indstillingens 1. at blev drøftet.

Indstillingens 2. at blev godkendt.

Til top