Mødedato: 19.09.2011, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Høring vedr. Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Se alle bilag

Kultur- og Fritidsudvalget har sendt udkast til Københavns Kommunes kommende Kultur- og Fritidspolitik i høring hos de andre politiske udvalg i Københavns Kommune, herunder Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Forvaltningen fremlægger hermed udkast til høringssvar.

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at høringssvaret som fremgår af indstillingen afgives til Kultur- og Fritidsudvalget vedr. udkast til Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013. 

Problemstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen har udarbejdet udkast til "Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013". Udkastet bygger på de bærende kultur- og fritidspolitiske værdier og principper, lyst, kvalitet, demokrati, ytringsfrihed og mod til forandring. Derudover er Kultur- og Fritidspolitikken en del af visionen for  fremtidens København: København skal fastholdes og udvikles som en af verdens bedste byer at bo, arbejde og leve i.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 9. juni 2011 at sende udkastet til Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 i høring hos relevante parter med frist for svar den 26. september 2011.

Løsning

Forvaltningen anbefaler, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget afgiver følgende høringssvar:

"Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har på sit møde den 19. september 2011 behandlet Kultur- og Fritidsudvalgets høringsanmodning vedr. udkast til ”Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013”.

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget finder, at udkastet til Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 er en god ramme for det videre arbejde med udvikling af kultur- og fritidslivet i København. Det glæder Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, at udkastet til kultur- og fritidspolitikken anerkender, at kultur- og fritidslivet har stort potentiale til at være med til at løse udfordringer uden for sin egen ramme, herunder inklusionsmæssige udfordringer. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget samarbejder i den forbindelse meget gerne med Kultur- og Fritidsudvalget om at fremme Københavns Kommunes Inklusionspolitiks mål om, at Københavns skal være Europas mest inkluderende storby. Udvalget har følgende bemærkninger til udkastet:

  • I forlængelse af anerkendelsen af kultur- og fritidslivets potentiale på inklusionsområdet, ser Beskæftigelses- og Integrationsudvalget gerne, at der i politikken indgår et mål om at nå alle grupper af københavnere også på tværs af sociale og etniske skel. Her tænkes særligt på, at der blandt etniske minoriteter er relativt flere uden arbejde og uddannelse og flere med lav indtægt sammenlignet med etniske danskere – og at den sociale baggrund slår igennem på kultur- og fritidsdeltagelsen, ligesom det er en kendt udfordring, at de etniske minoritetspiger har en lav deltagelse i idræts- og foreningslivet. 
  • I relation til ”3. Dialog og samspil” savner Beskæftigelses- og Integrationsudvalget fokus på Københavns egen mangfoldige befolkning udover turister og expads. Netop omkring det repræsentative demokrati og sprogbarrierer er inklusion af herboende borgere med etniske minoritetsbaggrund et oplagt hensyn, som kan understøtte ligebehandling i Københavns Kommunes tilbud.
  • For så vidt angår ”5. Vækstlaget” og kreative iværksættere vil Beskæftigelses- og Integrationsudvalget opfordre til et tæt samarbejde med Etnisk Erhvervsfremme under Københavns Erhvervscenter for at understøtte mangfoldigheden i vækstlaget i kultur- og fritidslivet og dermed styrke København som en kosmopolitisk kulturby.
  • I forlængelse af den store kontaktflade Kultur- og Fritidsforvaltningen opnår med unge i København qua aktiviteter i kultur- og fritidslivet vil Beskæftigelses- og Integrationsudvalget afslutningsvis opfordre til, at en styrkelse af samarbejdet omkring at bruge kultur- og fritidslivet som platform for rådgivning til unge og deres forældre om job og uddannelse i samarbejde med relevante forvaltninger tænkes ind i kultur- og fritidspolitikken."

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. 

Videre proces

Når Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har godkendt udkast til høringssvar til kultur- og fritidspolitikken, fremsender forvaltningen høringssvaret til Kultur- og Fritidsforvaltningen. Kultur- og Fritidsudvalget vil på baggrund af de indkomne høringssvar og dialog med interessenter blive forelagt en revideret udgave af politikken den 27. oktober 2011.

BILAG

1. Høringsanmodning af 9. juni 2011.
2. Udkast til Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011 – 2013.

 

 

Morten Binder                                    /Kaj Ove Christiansen

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top