Evaluering af servicemål for behandling af sager til rehabiliteringsteamet
Indstilling og beslutning
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
- at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager orienteringen til efterretning
- at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at der forelægges ny status i 1. kvartal 2015
Problemstilling
Siden 1. januar 2013 har kommunernes tværfaglige rehabiliteringsteam skulle behandle alle sager om førtidspension, ressourceforløb og fleksjob. I Københavns Kommune er Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen ansvarlig for opgaven, men Socialforvaltningen, Børne- og ungdomsforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen deltager i alle møder. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen besluttede den 7. oktober 2013 servicemål for sagsbehandlingstiden i sager til rehabiliteringsteamet og besluttede samtidig, at servicemålet skulle evalueres i juli måned 2014.
I sager, hvor borgeren søger førtidspension på det foreliggende grundlag, er servicemålet for sagsbehandlingstiden 8 uger. Ansøgninger på det foreliggende dokumentationsgrundlag betyder, at sagen alene skal behandles på baggrund af de oplysninger, der allerede foreligger i kommunen, sundhedssektoren eller hos andre. Der skal ikke rekvireres nye undersøgelser til belysning af fx borgerens helbredsforhold. I sager om førtidspension regnes fristen fra påbegyndelsen af den forberedende rehabiliteringsplan, til der afholdes møde i rehabiliteringsteamet.
I andre sager til rehabiliteringsteamet, dvs. sager som omhandler ressourceforløb og fleksjob samt øvrige sager om førtidspension, er servicemålet for sagsbehandlingstiden 23 uger. I sager om ressourceforløb og fleksjob regnes fristen, fra sagsbehandleren begynder at udarbejde den forberedende rehabiliteringsplan (grundlaget for rehabiliteringsteamets stillingtagen), til forvaltningen træffer afgørelse i sagen. Målene er fastsat således, at 90 % af sagerne kan behandles indenfor fristen. De resterende 10 % dækker over særligt komplicerede sager, som erfaringsmæssigt ikke kan behandles indenfor fristen.
Løsning
Udviklingen skyldes primært, at forvaltningen de første 4 – 5 måneder af året skulle afvikle en pukkel af førtidspensionssager fra 2013 og manglende kapacitet i rehabiliteringsteamet. Den manglende kapacitet betød en ventetid på et par måneder fra afslutning af forberedende plan til møde i rehabiliteringsteamet.
Udvikling i overholdelse af servicemålene vedr. øvrige sager (servicemål på 23 uger)
Nogle sager er imidlertid længe undervejs, hvorfor forvaltningen endnu ikke overholder tidsfristen i mindst 90% af sagerne. Målopfyldelse for servicemålet på 23 uger (161 dage) for de sager, som er påbegyndt de tre første måneder efter servicemålets indførelse, dvs. i 4. kvartal 2013, og som skulle være afsluttet i perioden primo marts – primo juni 2014 var på ca. 66 %. Se figur 4.
Forvaltningen har foretaget flere ændringer i organisering og arbejdsgange med henblik på at optimere sagsbehandlingstiden og sikre, at de forberedende planer er præcise og indeholder de relevante oplysninger.
Økonomi
Videre proces
Beskæftigelses- og Integrationsudvalget modtager orientering om overholdelse af servicemålene hvert halve år i resultatstatus, og vil blive forelagt en ny status af servicemålene i 1. kvartal 2015
Birgitte Hansen /Jacob Zeberg Eberholst
Beslutning
2. at blev godkendt