Mødedato: 17.08.2006, kl. 14:15

1. kvartalsopfølgning på beskæftigelsescentrenes resultatkontrakter

Se alle bilag

1. kvartalsopfølgning på beskæftigelsescentrenes resultatkontrakter

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 17. august 2006

 

 

2.      1. kvartalsopfølgning på beskæftigelsescentrenes resultatkontrakter

      BIU 136/2006

INDSTILLING

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager 1. kvartalsopfølgningen på beskæftigelsescentrenes resultatkontrakter for 2006 til efterretning.

 

 

RESUME

I januar 2006 indgik Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen resultatkontrakter med Københavns Kommunes 7 beskæftigelsescentre, der tilrettelægger og gennemfører opkvalificerende forløb for ledige i matchgruppe 1-3.

Alle kontrakter er forhandlet med udgangspunkt i de overordnede rammer og principper for Københavns Kommunes beskæftigelsesindsats.

Som led i kontraktindgåelsen foretages der løbende opfølgning på de resultatmål, der aftales i kontrakterne. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har nu gennemført den 1. kvartalsopfølg­ning for 2006. I opfølgningen sammenlignes beskæftigelses­centrenes resultater i 1. kvartal med de resultatmål, der er fastsat i kontrakterne for 2006.

1. kvartalsopfølgningen 2006 viser, at der er en fuld kapacitetsudnyttelse i beskæftigelsesindsatsen[1]. Der har i gennemsnit været 4488 helårspersoner i en aktivitet på beskæftigelsescentrene. Dertil kommer at der i gennemsnit har været 2950 helårspersoner i fleks- og skånejob samt på ledighedsydelse.

Det gennemsnitlige antal helårspersoner på 4488 ligger højere end det samlede pladstal på 4069 helårspersoner, der er fastsat med kontrakterne for 2006.

1. kvartalsopfølgningen viser, at beskæftigelsescentrene har fået etableret flere virksomhedspraktikker i 1. kvartal end forventet ved kontraktindgåelsen.

I kontrakterne er der opstillet resultatmål for, i hvor lang tid personer forbliver ude af kontanthjælpssystemet efter endt forløb på et af beskæftigelsescentrene. 1. kvartalsopfølgningen viser, at den andel som stadig er ude af kontanthjælp efter henholdsvis 3 måneder og 6 måneder, ligger højere end de fastsatte resultatmål i kontrakterne for 2006.

Samlet set viser den 1. kvartalsopfølgning 2006, at beskæftigelsesindsatsens resultater ligger på et rimeligt niveau i forhold til de resultatmål, der er fastsat for belægningen, virksomhedsplaceringer, effekter m.v. i kontrakterne for 2006.


SAGSBESKRIVELSE

Ny struktur

Frem til 2005 er beskæftigelsesindsatsen i kommunen blevet varetaget af 9 beskæftigelsescentre, der har forskellige målgrupper og tilbud. I forbindelse med implementeringen af ny struktur i Københavns Kommune, ny lovgivning ("En ny chance til alle") og etablering af jobcentre med AF/staten er det fra 2006 følgende beskæftigelsescentre der varetager beskæftigelsesindsatsen overfor ledige i matchgruppe 1-3.

·        Center for Undervisning og Erhverv (CUE)

·        Center for Kompetenceudvikling (CKU)

·        Det Grønne Jobhus (DGJ)

·        Undervisningscentret for Indvandrere (UCI)

·        Center for Erhvervsrettet Træning (CET)

·        Center for Jobservice (CJS)

·        Center for formidling af Job på særlige vilkår (JSV)

I den 1. kvartalsopfølgning sammenlignes beskæftigelsescentrenes gennemsnitlige resultater for 1. kvartal med de resultatmål, der er blevet fastsat i centrenes kontrakter for 2006.

Hovedresultaterne af 1. kvartalsopfølgningen er:

 

Københavns Kommunes beskæftigelsesindsats

Resultat

1. kvartal 2006 (gn.snit)

Resultatmål 2006

(gn.snit for ¼ år)

Forskel i %

Belægningsgraden

113 %

90 -110 %

-

 

Antal helårspersoner

4488

4069

9,1 %

 

Antal etablerede virksomhedspraktikker

715

675

9,4 %

Antal personer placeret i fleksjob [2]

2169

2400

-11,1 %

Antal etablerede mentorordninger

91

83

9,1 %

3-mdrs-effekten (antal personer)

1281 (64 %)

1124 (53 %)

8,8 %

6-mdrs-effekten (antal personer)

1870 (68 %)

1220 (53 %)

6,5 %

 

Belægningen

1. kvartalsopfølgningen viser, at der samlet set er fuld udnyttelse af kapaciteten i beskæftigelsesindsatsen, idet belægningsgraden for alle centre har ligget på et gennemsnit på 113 % i 1. kvartal. Der er forskel på centrenes belægningsgrad, hvilket er bestemt af centrenes visitations­grundlag det vil sige, hvilke målgrupper tilbudene henvender sig til og hvilke tilbud der udbydes på centrene.

Et af de centre der har en høj belægningsgrad er Det Grønne Jobhus. Centret har oplevet en markant stigning i belægningsgraden i løbet af 2005 og 1. kvartal 2006. Det skyldes bl.a. at centret har omlagt en række tilbud gennem 2005, hvilket har medført en stigende søgning til centret.

Et andet center der har haft en overbelægni ng i 1. kvartal 2006 er Center for formidling af Job på Særlige Vilkår (JSV). Centret har oplevet en stadig stigende tilgang af personer, der vurderes at være berettiget til et fleksjob. 

Et enkelt af beskæftigelsescentrene har haft en underbelægning på under 90 % i 1. kvartal 2006. Udviklingen på Undervisningscentret for Indvandrere følges derfor nøje i 2006.  

 

Virksomhedsplaceringer

1. kvartalsopfølgningen viser, at der har været etableret flere virksomhedspraktikker, end der var sat resultatmål om. Forklaringen kan være at en kortere praktikperiode fungerer som et springbræt for de ledige til ordinær beskæftigelse.

Udover antallet af etablerede virksomhedsplaceringer er der i kontrakterne for 2006 fastsat resultatmål for virksomhedssamarbejdet, herunder antallet af mentorordninger og antallet af virksomhedsbesøg.

Resultaterne fra 1. kvartal viser, at der er kommet mere gang i brugen af mentorordninger end der var i 2005. Der er i alt etableret 91 mentorordninger i 1. kvartal, hvilket ligger over det forventede mål for kvartalet om at etablere 83.

Derudover er der planlagt en omfattende kontakt med virksomhederne i 2006, hvilket kommer til udtryk ved antallet af virksomhedsbesøg der gennemføres. I 1. kvartal er der gennemført 1554 besøg og der var fastsat resultatmål om 1737.

Effekter

I kontrakterne er der fokus på at måle effekten af tilbudene i beskæftigelsesindsatsen. Det gøres ved at måle i hvor lang tid personer forbliver ude af kontanthjælpssystemet efter endt forløb på et af centrene.

I 1. kvartal 2006 var i alt 1281 personer (64 %), efter afslutning af et forløb på et center, ude af kontant­hjælp de efterfølgende 3 måneder. I alt 1870 personer (68 %), var ude af kontanthjælp den 6. måned efter endt forløb på et center eller skift mellem centre.

I 1. kvartal har både 3 mdr's og 6 mdr's effekten ligget på et højere niveau end de fastsatte resultatmål i kontrakterne. At effekterne generelt har været højere end forventet i kontrakterne kan bl.a. forklares med øget fokus på virksomhedssamarbejdet kombineret med gode konjunkturer på arbejdsmarkedet.

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

ØKONOMI

Ingen

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

 

HØRING

Ingen

 

BILAG

·        Kontraktopfølgning 2006 på beskæftigelsescentrenes resultatkontrakter 1. kvartal.

 

  

                    

Morten Binder                    /                   Torben Brøgger

 

 

 

 


 



[1] Kapacitetsudnyttelse kan også udtrykkes via belægningsgraden, der er forholdet mellem antallet af pladser, der i kontrakten er fastsat til rådighed på et center, og det reelle antal helårspersoner på centret.

 

[2] Dette resultatmål er udtryk for, hvor mange personer der forventes at være placeret i fleksjob ved udgangen af 2006. Målet kan derfor ikke omregnes til et 1. kvartalsmål.

Til top