Mødedato: 15.09.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Forlængelse af leverandøraftaler knyttet til jobklare ledige

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens aftaler med leverandører af beskæftigelsestilbud til primært jobklare ledige borgere udløber den 31. december 2014. Der er mulighed for at forlænge aftalerne i op til 12 måneder. 

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at aftalerne forlænges med 12 måneder, således at de udløber den 31. december 2015.

Problemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indgik med virkning fra 1. januar 2012 en række leverandøraftaler om levering af beskæftigelsestilbud primært til jobklare ledige borgere. Tilbuddene til borgerne er opdelt i tre særskilte områder, der vedrører individuel jobcoaching og kortvarige jobsøgningsforløb, mellemlange jobsøgningsforløb og uddannelsesforberedende forløb. Aftalerne kan forlænges i op til 12 måneder, dvs. til 31. december 2015.

Leverandørerne på aftalerne er AB Consult, AOFJob, AS3 Employment, Cube Service, DUCAS, FOF/HOF, FTF-A/Akademikernes, Futurecom Uddannelse, Hartmanns, Job Vision, Markman, TEC, New Skills og TUCJOB.

Med aftalerne har kommunen en ret - men ikke en pligt - til at købe beskæftigelsestilbud hos leverandørerne. Volumen i købsaktiviteten kan således justeres op og ned efter behov. Forvaltningen bemærker, at den kommende beskæftigelsesreform indebærer, at der pt. er usikkerhed om aktiveringsbehovet for dagpengemodtagerne.  

Der skal nu træffes beslutning om, hvorvidt aftalerne skal forlænges.

Løsning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen anbefaler, at aftalerne forlænges med 12 måneder.

Aftalerne har bl.a. til formål at sikre en ekstern vifte af jobsøgningsforløb samt uddannelses- og erhvervsintroducerende forløb (for ledige, der med fordel kan indsluses på ordinære uddannelsesinstitutioner). Aftalerne på området er opdelt i tre udbudsområder med hver sin leverandørkreds.

Udbudsområde 1 består af kortvarige jobsøgningsforløb (1-2 uger), herunder individuelle jobcoachingforløb. Tilbuddene er primært målrettet jobklare nyledige borgere, der alene har behov for en kortvarig hjælp til jobsøgningen. Leverandører på dette område er AB Consult, AOFJOB, Cube Service, FOF/HOF, FTF-A/Akademikernes, Futurecom Uddannelse, Hartmanns, Markman og TUCJOB.

Aktiviteterne på udbudsområdet svarer i vidt omfang til indholdet i Jobcenter Københavns interne jobklubber.

Udbudsområde 2 består af mellemlange jobsøgningsforløb (4-6 uger). Forløbene er målrettet ledige med en lidt længere ledighedsperiode bag sig, der har behov for et lidt længere jobsøgningsforløb. Leverandører på dette område er AS3 Employment, Cube Service, Futurecom Uddannelse, Hartmanns, Markman og TUCJOB.

Udbudsområde 3 består af særligt tilrettelagte uddannelsesforløb til en gruppe af ledige, der skal gøres klar til det ordinære uddannelsessystem. Området er yderligere opdelt i forløb primært målrettet ledige borgere uden kompetencegivende uddannelse (3A) og i forløb primært rettet mod ledige med kompetencegivende uddannelse (3B). Leverandører på område 3A er AOFJOB, Cube Service, DUCAS, Job Vision og TEC. Leverandører på område 3B er Cube Service, DUCAS, Job Vision, New Skills og VUC Lyngby.

Leverandørerne under aftalerne har været anvendt i meget varierende omfang i den hidtidige kontraktperiode. Jobcenter København anfører, at der er tilfredshed med de forløb, der pt. købes under aftalerne, bl.a. fordi leverandørerne bidrager med specialistkompetencer, som ikke forefindes internt i forvaltningen. Jobcenter København har således ytret ønske om fortsat at have mulighed for at kunne købe ind under aftalerne.

Forvaltningen bemærker i denne sammenhæng, at der pt. er usikkerhed om, hvordan aktiveringsindsatsen præcist skal sammensættes efter den kommende beskæftigelsesreforms ikrafttrædelse. Med en forlængelse af aftalerne får forvaltningen fleksibilitet til at købe de beskrevne forløb i 2015, mens den langsigtede betjening af kommunens dagpengemodtagere kan planlægges.

Økonomi

Forlængelse af aftalerne har ingen økonomiske konsekvenser.

Med aftalerne har kommunen en ret - men ikke en pligt - til at købe beskæftigelsestilbud hos leverandørerne. Volumen i købsaktiviteten kan således justeres op og ned efter behov.

Videre proces

Efter udvalgets beslutning sørger forvaltningen for den videre kommunikation med leverandørerne.
Birgitte Hansen    / Kaj Ove Christiansen

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top