Mødedato: 14.09.2006, kl. 14:15

Handlingsplan for udmøntning af beskæftigelsesaftale 2007

Handlingsplan for udmøntning af beskæftigelsesaftale 2007

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 14. september 2006

 

 

2.      Handlingsplan for udmøntning af beskæftigelsesaftale 2007

                      BIU 165/2006 INDSTILLING

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget,

at   den vedlagte handlingsplan for udmøntning af initiativerne i Aftale ved­rørende beskæftigelsesindsatsen i København i 2007 ("Plads til alle på arbejdsmarkedet") godkendes (jf. bilag 1),

at   de beskrevne økonomiske omprioriteringer og personalemæssige konsekvenser på beskæftigelsesområdet godkendes (jf. bilag 2), og

at   den beskrevne organisatoriske sammenlægning af de kommunale beskæftigelsescentre godkendes.

 

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning i mødet den 14. september 2006

Der var enighed om, at der i bilag 1 – Handlingsplan for beskæftigelsesaftalen på Indsatsområde 2 side 7, skulle medtages "300 timers reglen" og derudover, at muligheden for at anvise "småjobs" i forbindelse med opkvalificeringsforløb skulle pointeres i handlingsplanen.

Indstillingen blev herefter godkendt.

 

 

RESUME

Med handlingsplanen for udmøntning af beskæftigelsesaftalen Plads til alle på arbejdsmarkedet (indgået 9. maj 2006) sættes ind med:

·        Jobpatruljer i de udsatte boligområder

·        Jobværn mod isolation og fattigdom

·        En ny chance for sprogundervisning til familieforsørgede indvandrere

Handlingsplanen indeholder herudover blandt andet en styrket indsats for unge på vej ud af en ungdomsuddannelse, bedre IT og et kompetenceløft til medarbejdere med borgerrettede opgaver.

Den styrkede indsats finansieres af interne omprioriteringer på udvalgets budget.

I vedlagte handlingsplan er redegjort nærmere for den konkrete udmøntning af de enkelte indsatsområder og initiativer, herunder afgrænsning af målgrupper, indhold samt indsats- og resultatmål.

Handlingsplanen indvarsler en omfattende forandring af beskæftigelsesindsatsen i Københavns Kommune. I en situation, hvor de mest arbejdsmarkedsparate ledige forholdsvis hurtigt kommer i job, vendes indsatsen nu i højere grad mod gruppen af langvarige kontanthjælpsmodtagere, der har relativt svage arbejdsmarkedsforudsætninger og vanskeligt selv kan finde et job.

Opsvinget har ikke fat i de svageste grupper endnu, og det sker ikke af sig selv. Men situationen på arbejdsmarkedet giver kommunen en unik chance for at bringe disse svagere grupper på arbejdsmarkedet ud af isolation og dårlig økonomi. Den situation forsøges udnyttet med handlingsplanens initiativer.

Handlingsplanen omlægger kommunens beskæftigelsesindsats i retning af mere opsøgende indsats. Der sættes ind med mere og bedre opkvalificering både fagligt og personligt til de ledige, der ofte har andre problemer end ledighed. Tilbudene bliver i højere grad tilpasset den lediges individuelle behov og forudsætninger. Samlet set er der tale om en bred handlingsplan, som tager fat i alle grupper, som er i fare for marginalisering og et liv permanent på offentlig forsørgelse.

I tilknytning til handlingsplanen lægges op til en økonomisk og organisatorisk omstilling på beskæftigelsesområdet i Københavns Kommune. Det sker for at ruste organisationen bedst muligt til at opfylde de krav, som udviklingen på det københavnske arbejdsmarked stiller – og samtidig gennemføre de nye initiativer i handlingsplanen og nye kommunale opgaver, der følger af lovændringer.

Omstillingen indebærer blandt andet, at der skal tilføres medarbejderressourcer til jobcentrene. Samtidig skal kapaciteten i beskæftigelsescentrene reduceres som følge af bl.a. omprioriteringen af midler fra indsatsen for de kortvarige og mest arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere til de langvarige kontanthjælpsmodtagere.

Konkret foreslås, at fire af de nuværende fem kommunale beskæftigelsescentre organisatorisk lægges sammen til to. Formålet er at ruste centrene bedre – fagligt og økonomisk - til at møde de krav om fleksibilitet i beskæftigelsesindsatsen, som stilles af den generelle udvikling på arbejdsmarkedet og ny lovgivning.

 


 

Til top