2005 opfølgning - revalidering og særlig beskæftigelsesfremmende indsats
2005 opfølgning - revalidering og særlig beskæftigelsesfremmende indsats
Beskæftigelses- og Integrationsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde fredag den 10. marts 2006
8. 2005 opfølgning - revalidering og særlig beskæftigelsesfremmende indsats
BIU 41/2006 INDSTILLING
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager "2005 opfølgning – revalidering og særlig beskæftigelsesfremmende indsats" til efterretning.
Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning i mødet den 10. marts 2006
Udvalget tog opfølgningen til efterretning.
RESUME
I oktober 2004 indgik Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen rammeaftaler med 12 private leverandører af for- og revalidering, særlig beskæftigelsesfremmende indsats samt dele af beskyttet beskæftigelse. Rammeaftalerne trådte i kraft 1. januar 2005.
De 12 leverandører er Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne, Blindes Arbejde, Contra, Dag- og Døgncentret, Fountain House, Hans Knudsens Instituttet, Kofoeds Skole, Konsortiet af Daghøjskoler, København Kommunes Kontrolbud, Plan og Handling, Revacentret i København og Væksthuset.
Redegørelsen indledes med en kort målgruppeanalyse. Derefter følger en gennemgang af udviklingen i de anvendte redskaber (tilbudstyper), herefter en såkaldt produktionsstatistik, antallet af borgere i tilbud, de mest anvendte ophørs- og afslutningsårsager og endelig en mindre effekt-statistik.
Det beskrives blandt andet hvordan lokalcentrenes efterspørgsel efter forskellige typer af tilbud har ændret sig i løbet af 2005, hvor mange aftaler der er købt hos de private leverandører, hvordan både længden af borgernes forløb og længden af en købsaftale er blevet mindre, at aktivitetsniveauet steg i maj/juni som følge af iværksættelsen af Handleplanen. Af de forløb der sluttede i 2005, kom 35 pct. af borgerne umiddelbart efter ud af kontanthjælp.