Medlemsforslag om danskundervisning i Urbanplanen og Tingbjerg
Indstilling
Det foreslås,- at der afsættes 1 mio. kr. i 2016 fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsbudget til at CBSI afholder danskundervisning lokalt i Urbanplanen og Tingbjerg.
- at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen annullerer den planlagte tilbagetrækning fra Urbanplanen d. 1. december 2015.
- at finansieringen i 2017 og frem indgår i budgetforhandlingerne i efteråret 2016.
MOTIVERING
Medlemsforslaget er udsat fra udvalgsmødet d. 16. november 2015.
Den kommunale sprogskole har tidligere haft danskundervisning for kvinder i Tingbjerg og Urbanplanen, som foregik lokalt i boligområderne.
På nuværende tidspunkt er der kun i mindre omfang danskundervisning i Urbanplanen, som imidlertid er planlagt til at stoppe d. 1. december 2015.
Forslagsstillerne foreslår, at CBSI etablerer lokal danskundervisning i Urbanplanen og Tingbjerg fra 1. januar 2016 indenfor en ramme af 1 mio. kr. i 2016. Samtidig ønsker forslagsstillerne, at sprogskolen opretholder undervisning i Urbanplanen i resten af 2015.
Baggrunden for forslaget er, at det er vigtigt, at der lokalt er mulighed for at deltage i danskundervisning, for i videst muligt omfang at imødekomme behovet og sikre lige muligheder for de beboerne i de nævnte områder, som har behov. Desuden vil danskundervisningen være et værdifuldt supplement til de helhedsplaner, som implementeres i områderne.
Beslutning
Konservative, Venstre, SF og Socialdemokraterne fremsatte ændringsforslag om, at indstillingens oprindelige at-punkter erstattes af følgende to nye at-punkter:
"1. At Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen pålægges at fortsætte danskundervisningen i Urbanplanen udover 1. december 2015 med midler fra CBSI´s egen ramme.
2. At forligspartierne i overførselssagen 2016 drøfter mulighederne for at finde midler til at fortsætte danskundervisningen i Urbanplanen i 2016 og frem."
Der blev begæret afstemning om ændringsforslaget.
For stemte: 7 (A, F, V, C, I)
Imod stemte: 4 (B, Ø)
Undlod: Ingen
Ændringsforslaget blev dermed vedtaget.
Indstillingen var således godkendt med det vedtagne ændringsforslag.
SF og Socialdemokraterne afgav følgende protokolbemærkning:
"Det er SF og S's oplevelse, at forslaget fra I og RV er forligsbrud."