Mødedato: 07.10.2013, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Hverv forankret i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Se alle bilag
Inden den ny samling i Borgerrepræsentationen skal der træffes beslutning om, hvilke af de hverv, der er forankret i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, der fortsat skal udpeges repræsentanter til.

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at der i næste samling fortsat udpeges repræsentanter til alle de hverv, hvor udpegningen er forankret i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen (bilag 1). 

Problemstilling

Som en følge af Borgerrepræsentationens beslutning den 13. oktober 2005 om aktivt ejerskab skal alle forvaltninger inden kommunalvalg og ny konstituering foretage en vurdering af kommunens repræsentation i selskaber, organisationer og institutioner.

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal derfor nu beslutte om de hverv, der nu er forankret i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, skal fortsætte efter kontstitueringen af Borgerrepræsenationen efter kommunalvalget.

Løsning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen anbefaler, at de tre hverv, som på nuværende tidspunkt er forankret i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen fortsætter i den nye valgperiode. Det skal i den forbindelse nævnes, at hvervet i Det lokale Beskæftigelsesråd ikke kan ophæves, da det er lovmæssigt reguleret.

Det drejer sig om:

1. Det lokale Beskæftigelsesråd, som har til opgave at rådgive Jobcenter København om tiltag, der kan udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har svært ved at klare sig på arbejdsmarkedet. Borgerrepræsentationen udpeger medlemmerne af rådet, herunder også formanden, som er Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren.  

2. Træningsskolen for Arbejdsmarkedsuddannelser for unge (TAMU). TAMU beskæftiger sig med unge, der har særlige tilpasningsvanskeligheder, herunder også unge, der er eller har været involveret i kriminalitet. TAMU sigter på at få de unge i gang med en arbejdsmarkedsuddannelse fx. ved at tilbyde værkstedsundervisning (dagskole eller døgnophold). Nogle unge bliver bliver sluset ud til ufaglært job. Skolen driver konsekvenspædagogik, hvilket indebærer, at de unge bliver trukket i skoleydelsen, hvis de ikke møder op. Hvervet er forankret i BIF, men det er Borgerepræsentationen, der skal udpege et bestyrelsesmedlem jf. vedtægterne for skolen.

3. Væksthus Hovedstadsregionen vejleder virksomheder i at skabe vækst, eksport og job. Det er finansieret af Erhvervsstyrelsen og ejet af de 29 kommuner i Region Hovedstaden. Borgerepræsentationen skal udpege en observatør i bestyrelsen.

Forvaltningens vurdering

Det er forvaltningens vurdering, at kommunen fortsat har betydelig interesse i at deltage i de hverv, der er forankret under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, herunder også hverv i TAMU og Væksthus Hovedstadsregionen, som Københavns Kommune formelt kan trække sig ud af.
 
Hvervet i TAMU vedrører væsentlige samarbejdspartnere ifht. beskæftigelsesindsatsen, for dele af kontanthjælpsgruppen.

Hvervet i Væksthus Hovedstadsregionen vedrører væsentlige samarbejdspartnere ifht. beskæftigelses- og erhvervsindsatsen (investeringer, erhvervsrådgivning og virksomhedskontakt) i hovedstadsregionen.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen anbefaler derfor, at Københavns Kommune fortsat er repræsenteret i de hverv, der er forankret under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Udvalgets anbefalinger videresendes til Økonomiforvaltningen, som fremlægger en samlet sag for Borgerrepræsentationen.
BILAG
  1. Oversigt over hverv under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Morten Binder    /Jan Ellebye

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top