Mødedato: 06.05.2013, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Ungecentrets ansøgning til projekt "Spark døren ind"

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at  Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender Ungecentrets ansøgning om midler fra den regionale pulje til jobrettet opkvalificering til bekæmpelse af langtidsledighed til projekt ”Spark døren ind”.

Problemstilling

Gruppen af 25-29-årige ledige med en erhvervskompetencegivende uddannelse og med mere end 12 måneders ledighed udskiller sig ved at have den højeste ledighed i regionen. Ledigheden er især høj blandt unge med uddannelser inden for byggefagene, tekniske uddannelser og administration.

Derudover er der i Ungecentret fokus på erhvervskompetencegivende uddannelse til ufaglærte unge ledige, ikke mindst de 25-29-årige, bl.a. gennem beskæftigelsesaftale-initiativer.

I januar 2013 udgjorde gruppen af 25-29-årige i match 1 med mere end 12 måneders ledighed 1000 personer i Ungecentret.

Løsning

Ungecentret har derfor søgt og fået tilsagn om midler fra beskæftigelsesregionens pulje til jobrettet opkvalificering til bekæmpelse af langtidsledighed for jobcentre i Østdanmark til projekt ”Spark døren ind” for perioden 1.4. – 31.12 2013.

Overordnet er det intentionen på tværs af jobcentrene i Østdanmark at opnå mere viden om, hvilke konkrete indsatser, der virker. Der stilles derfor krav om lærings- og resultatmål i de enkelte projekter, ligesom jobcentrene forpligtes til en tværgående evaluering og formidling. Der stilles desuden krav om fokus på brancher med gode beskæftigelsesmuligheder. Projekter målrettet langtidsledige 25-29-årige prioriteres. Endelig prioriteres projekter med sammenhængende forløb, der styrker den ordinære indsats, så vidt muligt sådan, at indsatsen efterfølgende kan implementeres.

Spark døren ind rummer tre elementer, der supplerer og styrker den ordinære indsats, dvs. jobklub, jobsamtaler og aktiveringsforløb:
  • Netværk på tværs af unge med beslægtede uddannelser som overbygning på jobklub – netværksmøder hver uge med temaer som faglig og geografisk mobilitet, hvor de unge i grupper på 10-12 personer kan udveksle erfaringer og inspirere hinanden i et empowermentperspektiv
  • Virksomhedskontakt med besøg på virksomheder/oplæg fra virksomhedsrepræsentanter for en erkendelse af hele viften af jobmuligheder og for konkrete virksomhedskontakter
  • Individuel og intensiv vejledning, evt. suppleret med jobrelevant opkvalificering via AMU-kurser – dvs. med afsæt den unges mål at finde alternative muligheder for varig beskæftigelse inden for deres fagområde.
Der sigtes på 100 25-29-årige unge dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, primært unge med en erhvervskompetencegivende uddannelse med følgende resultatmål:
  • 50% af de unge har lavet en opkvalificeringsplan med en virksomhed
  • 20% vil være i praktik eller løntilskud
  • 20% vil være/have været i gang med et opkvalificerende kursus
Projektet bidrager til at indhøste erfaringer ifm. den omstilling af beskæftigelsesindsatsen, kontanthjælpsreformen forventes at medføre.

Økonomi

Projektet indebærer ikke merudgifter.

Der er ansøgt om og givet tilsagn til 1.250.000 kr.

Der forudsættes medfinansiering og Ungecentret har derfor medregnet udgifter til ordinære driftsaktiviteter, i alt 1.812.000 kr.

Videre proces

Under forudsætning af Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets godkendelse igangsættes projektet

Morten Binder    /Kaj Ove Christiansen

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top