Mødedato: 06.02.2017, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Udbud af lokalt forankret beskæftigelsesindsats 2017

Indstilling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at den lokalt forankrede beskæftigelsesindsats sendes i udbud.

2. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender en vægtningsmodel for vurdering af tilbud, hvor kvalitet vægter 75 pct. og pris vægter 25 pct.

3. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender den foreslåede tidsplan, herunder at lokaludvalgene inddrages efter, at indsatsen er sendt i udbud.

4. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at forvaltningen varetager det videre arbejde med udbuddet, herunder indgåelse af aftaler med leverandører (projekter).

Problemstilling

På BIU-mødet d. 12. december 2016 blev der, under punkt 4 ’Udmøntning af den resterende del af midlerne afsat til lokalt forankret beskæftigelsesindsats i 2017’, fremstillet og vedtaget nedenstående ændringsforslag.

”Indstillingens 2. at erstattes med følgende:

2. at udvalget godkender, at forvaltningen bemyndiges til, inden for lovgivningens rammer, at udmønte de resterende midler til lokalt forankret beskæftigelsesindsats i 2017 i overensstemmelse med de politiske intentioner hos aftalepartierne bag budgetaftalen i dialog med de relevante organisationer.”

Løsning

For at inddrage de fem eksisterende forsøg med lokalt forankret beskæftigelsesindsats i processen for udmøntningen af midlerne har forvaltningen holdt et orienteringsmøde med de fem nuværende organisationer den 13. januar 2017.

På mødet blev organisationerne orienteret om mulighederne for at udmønte de afsatte midler via hhv. en driftsoverenskomst-, tilskuds- og/eller udbudsmodel. Efterfølgende har forvaltningen sendt uddybende materiale til de fem organisationer om en mulig tilskudsmodel.

På baggrund af orienteringsmødet og det uddybende materiale har de fem organisationer d. 25. januar 2017 skriftligt orienteret forvaltningen om, at de i fællesskab anbefaler en model, hvor midlerne afsat til lokalt forankret beskæftigelsesindsats i 2017 udmøntes via et udbud.

Forvaltningen foreslår derfor, at den lokalt forankrede indsats nu sendes i udbud, og at relevante organisationer på markedet får mulighed for at byde ind.

Udbuddets indhold

Udbuddet iværksættes, så det sigter mod at videreføre erfaringerne fra de eksisterende forsøg med lokal forankring.

Det foreslås, at målgrupperne for indsatsen er udsatte, ledige borgere i Kgs. Enghave/Sydhavnen og Vesterbro samt Nørrebro/nordvest, dvs. aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, revalidender, ressourceforløbsmodtagere og ledighedsydelsesmodtagere m.fl.

Det foreslås at tildelings- og vægtningsmodellen vægter kvalitet med 75 pct. og pris med 25 pct. Forvaltningen bemærker, at kvalitet ikke kan vægte 100 pct. Dette følger af bemærkningerne til udbudsloven samt praksis i Klagenævnet for udbud. 

En rammeaftale om levering af beskæftigelsesindsats indgås typisk for en periode på 4 år. Det foreslås derfor, at rammeaftalen udbydes for perioden 11. april 2017 – 31. december 2017 og med mulighed for forlængelse med 1 år ad gangen i op til 4 år. Der vil således være skabt mulighed for at forlænge aftalerne uden, at der skal foretages et nyt udbud, hvis der tilføres midler til de nævnte indsatser i budgetforhandlingerne.

Ifølge kommissoriet for lokaludvalg skal lokaludvalgene inddrages, inden der træffes endelig politisk beslutning i sager, der er af særlig betydning for bydelen. Af hensyn til den meget pressede tidsplan foreslår forvaltningen, at lokaludvalgene inddrages i processen i forbindelse med udmøntningen af midlerne. Forvaltningen har tidligere gennemført dialogmøder med lokaludvalgene om de eksisterende forsøg med lokal forankring, og det foreslås at bygge videre på denne dialog i udmøntningen.

Økonomi

Der er med budgetaftalen 2017 afsat 7 mio. kr. i indsatsmidler til en lokalt forankret beskæftigelsesindsats.

Med udvalgets forlængelse af fem af de eksisterende lokalt forankrede projekter i tre måneder, er der anvendt 1,35 mio. kr. af disse midler. De resterende midler udgør således 5,65 mio. kr.

Videre proces

Forvaltningen arbejder efter følgende tidsplan:

10. februar: Indsatsen sendes i udbud

10. marts: Frist for afgivelse af tilbud

31. marts: Forvaltningen meddeler tilbudsgivere, hvem der har opnået kontrakt

1.-10. april: 10 dages standstill-periode

11. april: Den lokalt forankrede indsats kan iværksættes.

Det bemærkes, at forvaltningen for at følge udbudslovgivningen skal give en passende frist til, at relevante aktører kan afgive tilbud, og forvaltningen vurderer, at ca. 4 uger er passende. I forvaltningens udbud af tilbud til aktivitetsparate i 2016 var fristen på netop 4 uger. Det bemærkes endvidere, at der, efter forvaltningens beslutning om tildeling af kontrakten, skal være en 10 dages standstill-periode.

Tidsplanen forudsætter, at udvalget den 6. februar 2017 godkender, at indsatsen sendes i udbud.

Tidsplanen forudsætter således også, at lokaludvalgene ikke høres, inden indsatsen sendes i udbud. Forvaltningen vil sikre, at de inddrages i den efterfølgende proces for udmøntningen.

Der tages herudover forbehold for uforudsete forhold, der kan betyde, at tidsplanen skal justeres.

 

Bjarne Winge / Michael Baunsgaard Schreiber.

 

Beslutning

Afventer.
Til top