Mødedato: 05.09.2011, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 57

Temadrøftelse om hvad der gøres for at ændre uhensigtsmæssig adfærd blandt unge

Temadrøftelse om uhensigtsmæssig adfærd blandt unge.

Indstilling og beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,
  1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget drøfter eksisterende og eventuelle fremtidige indsatser over for unge med uhensigtsmæssig adfærd, der er til gene for københavnske medborgere, herunder ansatte i Københavns Kommune  

Problemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget drøftede den 22. august 2011 (BIU 22.08.11, punkt 16) indsats overfor unge, der generer kommunens medarbejdere. På den baggrund har Beskæftigelses- og Integrationsudvalget ønsket en temadrøftelse af, hvad der gøres for at ændre uhensigtsmæssig adfærd blandt unge, der generer kommunens medarbejdere og øvrige borgere i Københavns Kommune, og om der er andre fremadrettede initiativer for eventuelle indsatser.

Løsning

Københavns Kommune gennemfører en lang række indsatser over for unge der har en uhensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum til gene for andre medborgere, herunder ansatte i Københavns Kommune. Indsatsen sker som led i den ordinære indsats i skoler, klubber, SSP m.v., og gennem specifikke udviklingsprojekter og indsatser målrettet uroskabende unge.

Den generelle kriminalitetsforebyggende og bekæmpende indsats koordineres via SSP, der er det lokale samarbejde mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen, Socialforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Københavns Politi. SSP's mål er at forebygge kriminalitet blandt børn og unge i aldren 10 - 18 år og nedbringe antallet af unge i alderen 10 - 18 år, der begår alvorlig kriminalitet.

Sikker By programmet, som blev vedtaget af Borgerrepræsentationen den 10. februar 2011. (BR 10.02.11, punkt 1) er et yderligere tiltag som Borgerrepræsentationen satte i værk. Arbejdet er forankret i Center for Sikker By, som hører under Økonomiforvaltningen.

Med henblik på temadrøftelsen deltager sekretariatschef Michael Melby fra SSP-København og kontorchef Lea Bryld fra Center for Sikker By.

Med hensyn til den konkrete sag om chikane på Gadelandet, som blev drøftet på Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde den 22. august 2011, har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen den 24. august 2011 oplyst, at der den 12. august 2011 har været én episode, hvor der blev ødelagt en rude på en af aftenhjemmeplejens biler ca. kl. 21.10 på Storegrådsvej (forlængelsen af Gadelandet). Politiet blev tilkaldt og de optog rapport.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Afhænger af resultatet af udvalgets drøftelse. 

                                                   
Morten Binder     / Kaj Ove Christiansen

Beslutning

Indstillingen blev drøftet.
Til top