Forslag til bydelsplan for Brønshøj-Husum
Indstilling og beslutning
- at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagte høringssvar til Økonomiudvalget
Problemstilling
Af konceptet fremgår, at Økonomiudvalget forud for endelig politisk behandling af bydelsplanerne er forpligtet til at sende de udarbejdede forslag til bydelsplaner i høring i de respektive lokaludvalg og fagudvalg m.m.. I forlængelse heraf er udarbejdet et udkast til bydelsplan for de tre bydele i tredje bølge, som Økonomiudvalget på mødet den 16. august 2011 vedtog at sende i høring i fagudvalg, lokaludvalg og relevante råd.
Løsning
Jf. konceptet ’10-i-en’ er formålet med bydelsplanlægningen:
1. at igangsætte en sammenhængende og fremadrettet dialog mellem Borgerrepræsentationen og københavnerne om byens udvikling, og hvordan bydelene kan indgå heri.
2. at formulere lokale principper for bydelenes fremtidige udvikling i relation til byens centrale målsætninger, der fremgår af den til enhver tid gældende kommuneplanstrategi.
Med udgangspunkt heri har Økonomiforvaltningen i tæt samarbejde med Brønshøj-Husum Lokaludvalg udarbejdet et udkast til bydelsplan for Brønshøj-Husum.
For at imødekomme formålet om dialog er bydelsplanen udarbejdet på baggrund af en længere lokal proces, som har involveret borgere, lokale aktører, medlemmer af Borgerrepræsentationen samt ansatte i Københavns Kommunes forvaltninger. Den lokale, borgerinddragende proces har været forankret i Brønshøj-Husum Lokaludvalg.
Resultaterne af den lokale proces er blevet samlet op af Brønshøj-Husum Lokaludvalg og overleveret til Økonomiforvaltningen, som på baggrund af det overleverede materiale har udarbejdet det endelige forslag til bydelsplan for Brønshøj-Husum.
Fagforvaltningerne har bidraget og været involveret i hele processen. De har bidraget med viden og input om konkrete politikker og tiltag indenfor deres sektorområder og har medvirket til at kvalificere ideer og indhold.
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens bemærkninger til forslag til indsatser:
Forslag til bydelsplanen indeholder ikke emner eller forslag i relation til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens opgaveportefølje. Det er derfor ikke muligt at kommentere på mulighederne for, hvordan bydelsplanen kan indgå i forvaltningens fremtidige arbejde eller om der er forslag, som BIU kan have interesse i at fremme ved budgetforhandlingerne.
Forvaltningen foreslår, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget opfordrer Lokaludvalget til at forholde sig til tryghed i bydelen, set i lyset af resultaterne af Tryg-hedsindekset, hvor bydelen er markeret med markant og intensiveret behov for indsats. Endvidere at forholde sig til arbejdet i partnerskabet om en helhedsorienteret tryghedsindsats i Tingbjerg og Utterslevhuse, som er indgået mellem Københavns kommune, Københavns Politi, SSP København, boligorganisationerne FSB og SAB/KAB samt Tingbjerg Fællesråd med henblik på at nedbringe kriminaliteten og øge den oplevede tryghed i området og at igangsætte og styrke tiltag, der bidrager til at gøre området til et bedre sted at bo og besøge.
Økonomi
Der er ikke afsat særskilte midler til realisering af bydelsplanerne. Realisering kræver derfor, at forslagene i planen prioriteres i budgetforhandlinger, eller at der findes finansiering på anden vis. Borgerrepræsentationen er ikke forpligtet til at afsætte midler til forslagene.
Videre proces
- Forslag til bydelsplan for Brønshøj-Husum
- Udkast til høringssvar til Økonomiudvalget
Morten Binder /Kaj Ove Christiansen