Medlemsforslag - Økonomisk ramme for lokal forankret beskæftigelsesindsats
Medlemsforslag
Det indstilles,
- at den økonomiske ramme for den lokal forankrerede beskæftigelsesindsats fastholdes på 7 millioner kroner årligt.
(Stillet af Enhedslisten)
Motivation
Beskæftigelses- og Integrationsudvalget besluttede 25. november 2019, at den økonomiske ramme for den lokalt forankrerede beskæftigelsesindsats fortsat skal være på 7 millioner kroner årligt. Siden er antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere faldet og de eksterne udbydere er derfor blevet beskåret tilsvarende. For den lokalt forankrede beskæftigelsesindsats betyder det at de fire civilsamfundsorganisationer får skåret deres ramme fra 7 til 5 millioner kroner årligt.
Der er imidlertid gode grunde til ikke lade besparelsen ramme den lokalt forankrede indsats: De fire organisationer, der deler den økonomiske ramme, er alle små i sammenligning med de store kommercielle udbydere. Det gør det sværere at skære ned fordi der er grundlæggende udgifter, der ikke ændrer sig. F.eks udgifter til sikring af fastholdelse af rette sæt af kernemedarbejdere, systemer, journaler og sikring af GDPR etc.
Det var en aktiv politisk beslutning fra udvalgets side at vi ønskede den lokalt forankrerede beskæftigelsesindsats. Og selvom det samlede antal aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere er faldet, så er der fortsat en stor gruppe københavnere, der vil have gavn af tilbuddet – også flere end der er plads til. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at bevare den lokal forankrede indsats fordi organisationerne også tjener et socialt formål, som ikke direkte kan aflæses i beskæftigelsesstatistikken; nemlig at sikre socialt mangfoldige miljøer i byen, hvor der også er plads til de mest udsatte københavnere.
Beslutning
Der blev begæret afstemning om indstillingen.
For: 4 (Ø og Å)
Imod: 5 (A, F, B, C og V)
Dermed blev forslaget forkastet.
Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Det konservative Folkeparti og Venstre fremsatte følgende protokolbemærkning:
”Budgetpartierne (Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Venstre og Konservative) bakker op om de lokalt forankrede tilbud, og tillægger det stor betydning, at forvaltningen i videst mulige omfang visiterer borgere jævnt hen over året inden for rammen til de lokalt forankrede tilbud. Budgetpartierne vil frem mod 2. regnskabsprognose følge forbruget på de lokalt forankrede tilbud tæt.”