Mødedato: 01.03.2007, kl. 18:00

Høring om samarbejdsrelationerne mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro

Høring om samarbejdsrelationerne mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 1. marts 2007

 

 

5.      Høring om samarbejdsrelationerne mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro

                      BIU 33/2007

Økonomiudvalget har sendt vedlagte indstilling vedrørende samarbejdsrelationer mellem projektaktiviteter på Ydre Nørrebro i høring i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget.

 

Beslutning

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1.      at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender vedlagte høringssvar til Økonomiudvalget, hvori Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tilslutter sig Økonomiforvaltningens indstilling til Økonomiudvalget 

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning i mødet den 1. marts 2007

Indstillingen blev godkendt.

 

 

Problemstilling

På baggrund af et medlemsforslag fra Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti på BR-mødet den 8. september 2005 om nedsættelse af en fælles styregruppe for samtlige projekter, der har til hensigt at løfte eller byudvikle Mimersgadekvarteret samt afdækning af behovet for en central styregruppe i øvrige dele af byen, hvor der foregår kvarterløft eller intensiv byudvikling, har Økonomiforvaltningen udarbejdet en redegørelse vedrørende samspillet mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro.

 

Løsning

Økonomiforvaltningen vurderer i vedlagte notat Økonomiforvaltningens redegørelse for samspillet mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro, at der ikke er behov for en overordnet styregruppe for hverken projekterne på Ydre Nørrebro eller andre områder med kvarterløft og/eller intensiv byudvikling. I de øvrige områder er der ifølge Økonomiforvaltningen færre projekter og derfor et tilsvarende mindre behov for koordinering.

 

Såvel Økonomiforvaltningen som Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at der er behov for et styrket samarbejde og en bedre koordinering af projekterne, dog skal det ske inden for rammerne af allerede eksisterende fora. Det fremhæves, at det eksisterende koordinationsudvalg for kvarterløft fremover skal sikre en bedre koordination og dialog mellem de igangværende og kommende områdebaserede projektaktiviteter. Sagen forelægges Teknik- og Miljøudvalget den 28. februar 2007.

 

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan tilslutte sig Økonomiudvalgets og Teknik- og Miljøforvaltningens vurdering af et øget behov for yderligere koordinering af projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro. Koordineringsbehovet skyldes særligt det faktum, at de fem største projekter/indsatser i kvarteret er forankret i fire forskellige forvaltninger:

-         Områdefornyelsesprojektet i Mimersgadekvarteret (Teknik- og Miljøforvaltningen)

-         Partnerskabsprojektet med Fonden Real Dania (Økonomiforvaltningen)

-         Ti-punkts-planen for Mjølnerparken (Socialforvaltningen)

-         Det boligsociale projekt i Mjølnerparken (Socialforvaltningen)

-         Styregruppen for Mjølnerparken (Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen)

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen vurderer, at der kan være et behov for en anden konstruktion for at sikre implementeringen af helhedsplanerne. Dette kan eventuelt drøftes i forbindelse med, at disse fremlægges for udvalgene og Borgerrepræsentationen.

 

ØKONOMI

Der er ingen økonomiske konsekvenser forbundet med denne indstilling

 

Videre proces

-

 

Bilag

1.      Udkast til borgmesterens høringssvar til Økonomiudvalget

2.      Økonomiforvaltningens indstilling vedrørende redegørelse for samarbejdsrelationer mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro

3.      Økonomiforvaltningens redegørelse om samspillet mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro

4.      Høringssvar fra Teknik- og Miljøforvaltningen

 

 

         Morten Binder

                                                         /Kaj Ove Christiansen

 

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning i mødet den 1. marts 2007


 

Til top