Organisering af fritidsinstitutionspladser ved Brønshøj Skole
Udvalget skal tage stilling til, hvorvidt spørgsmålet om organiseringen af de 112 fritidspladser, der etableres i forbindelse med udvidelsen af Brønshøj Skole, skal sendes i høring.
Indstilling og beslutning
Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget,
- at organiseringen af 112 nye fritidspladser som fritidshjems- eller KKFO-pladser ved Brønshøj Skole sendes i høring
Problemstilling
I henhold til Borgerrepræsentationens beslutning fra 11. december 2003 skal spørgsmålet om nye fritidspladsers organisering efter Folkeskoleloven (KKFO) eller Dagtilbudsloven (fritidshjem) sendes i høring hos de relevante parter, jf. bilag 1.
Forslaget om høring omhandler således pladsernes organisering og ikke deres fysiske placering, selv om organisationsformen kan understøtte denne.
Borgerrepræsentationen godkendte den 11.4.2013 (2013-5782) en anlægsbevilling om forprojektering af udvidelsen af tre skoler: Kirsebærhavens Skole, Lergravsparkens Skole og Brønshøj Skole. Brønshøj Skole skal udvides fra 3 til 4 spor og der skal etableres 112 KKFO/FH pladser. Der skal derfor tages stilling til spørgsmålet om organiseringen af fritidsinstitutionspladserne som hhv. fritidshjems- eller KKFO-pladser ved Brønshøj Skole. Spørgsmålet om organisering af pladserne ved Kirsebærhavens Skole er tidligere besluttet på mødet den 12.6.2013 (2013-67359). Sag om organiseringen af de nye pladser ved Lergravsparkens Skole forventes fremlagt omkring årsskiftet 2013/14, når udbygningsmulighederne er nærmere kortlagt.
Løsning
Skolen er i dag placeret på to matrikler med en afstand af ca. 500 m., hvor man undervejs krydser Brønshøjvej, en forholdsvis befærdet vej.
Der er tilknyttet følgende fritidshjem til skolen: Præstekær (selvejende) afstand 700m, Brønshøj-Husum Ungdomshus (selvejende) afstand 500 m, Brønsparken Fritidscenter (selvejende) afstand 700 m, Børnehuset Bella (kommunalt) afstand 600 m og Pakhuset (Selvejende) afstand 650 m.
Økonomi
Da Københavns Kommune arbejder med de samme budgetnøgletal på drift og anlæg for etablering af hhv. fritidshjems- og KKFO-pladser, vil spørgsmålet om pladsernes organisering kun få mindre økonomiske konsekvenser. Som følge af budgetmodellen vil der skulle udbetales en grundtildeling til en KKFO-løsning som følge af oprettelsen af en ny enhed. En KKFO-leder oppebærer desuden et højere tillæg i forhold til en pædagogisk leder.
Videre proces
Efter høringsfristens udløb forelægges sagen med forvaltningens anbefaling for Børne- og Ungdomsudvalget.
Else Sommer /Henriette Bjørn Nielsen