Mødedato: 28.03.2007, kl. 15:00

Fællesråd for Dagtilbud og Dagpleje

Fællesråd for Dagtilbud og Dagpleje

Børne- og Ungdomsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 28. marts 2007

 

 

6.      Fællesråd for Dagtilbud og Dagpleje

  J.nr. 1101-310673

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Udvalget skal tage stilling til hvorvidt der skal oprettes et fællesråd for dagtilbud i kommunen.

 

 

Beslutning

Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget (BUU),

1.  at der ikke oprettes et fællesråd for dagtilbud i Københavns Kommune.

 

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 28. marts 2007

Indstillingen blev godkendt.

 

 

Problemstilling

BUF har tidligere fremsat forslag om oprettelse af et fællesråd for dagtilbud – lig det fællesråd for fritidsinstitutioner og klubber, der findes i dag. Forslaget blev behandlet på BUU's møde den 21. juni 2006 (J.nr. 310673). Forlaget har efterfølgende været i høring hos de relevante parter og høringssvarene er overvejende positive overfor en oprettelse af et fællesråd. Høringssvarene viser dog også, at det vil være svært at få besat posterne i rådet og der stilles spørgsmålstegn ved om rådet erstatter andre, allerede velfungerende fora på dagtilbudsområdet. Der er indkommet meget få høringssvar, hvilket kan vidne om en ganske lille interesse for emnet.

 

 

L øsning

Der findes i dag forskellige høringsorganer og dialogfora på dagtilbudsområdet. Bl.a. er der Det centrale Forældreforum, lokale forældrefora i de 8 børne- og ungedistrikter, lokaludvalg, samt Dialoggruppen.

Det centrale forældreforums rolle er primært informationsudveksling og sparring, forældrebestyrelsesrepræsentanter og forvaltning imellem. Lokaludvalgene, som også sekretariatsbetjenes, har bl.a. til opgave at samle brugerbestyrelser på tværs af ressortområderne, inden for hvert enkelt distrikt. Dialoggruppen består af repræsentanter for daginstitutionsledere, dagplejeledelse, distriktsledelser, samt direktion og forvaltning. Endelig er der faste høringsparter, fx de faglige organisationer og paraplyorganisationer for selvejende daginstitutioner, der høres om relevante problemstillinger.

 

Interessen for at tage stilling til et fællesråd har ikke været overvældende. Selvom de 11 indkomne svar overvejende var positive over for oprettelsen af et fællesråd, så har flere potentielle deltagere i rådet takket nej til deltagelse i rådet. Andre kommentarer går på, at der bruges mere tid på de eksisterende fora.

 

Kombinationen af ovenstående velfungerende høringsorganer og dialogfora og den meget ringe interesse høringsparterne har vist for rådet, gør at forvaltningen ikke finder, at der er behov for et fællesråd for dagtilbud. Forvaltningen vurderer, at de ressourcer det vil kræve at yde sekretariatsbistand til fællesrådet, samt den medarbejder- og deltagertid, der vil blive anvendt på fællesrådet, ikke står mål med det resultat, der vil kunne blive opnået – når man tager de allerede eksisterende høringsorganer og dialogfora i betragtning.

 

ØKONOMI

-

 

VIDERE PROCES

 -

 

 

Bilag

1. Indgåede høringssvar og forvaltningens kommentarer dertil

2. Høringssvar

 

 

 

 

 

                          Else Sommer                                                                                 

                                                                   Jan Dehn

 

 

 


 

Til top