Faglig helhedsplan for Tingbjerg Skole og klyngen i Tingbjerg
Indstilling og beslutning
Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget,
- at implementeringen af helhedsplanen for Tingbjerg Skole og klyngen i Tingbjerg godkendes
- at Tingbjerg Skole fritages for deltagelse i Københavnermodellens rådgivning af skolestartere i skoleåret 2016/17 og 2017/18
- at der placeres en M0 klasse på Tingbjerg Skole
Problemstilling
Formålet med en faglig helhedsplan er at skabe en strategisk plan, der sætter de igangværende og fremtidige initiativer ind i en sammenhæng med henblik på at sikre, at områdets børn får det bedst mulige dag- og skoletilbud. Den faglige helhedsplan er struktureret omkring håndteringen af tre store udfordringer for området; Image, faglighed og elevgrundlag.
Den faglige helhedsplan har henover sommeren været genstand for en inddragelsesproces, hvor skolebestyrelser, forældreråd, lokaludvalget, de faglige organisationer, Skole og Forældre, Brug Folkeskolen, Københavns Fælleselevråd og Københavns Forældreorganisation er blevet orienteret og har kunne kommentere på planen.
Løsning
De indkomne kommentarer viser, at:
- der er generel positiv tilslutning til planerne
- der bakkes op om et stærkt fokus på sprogarbejdet i daginstitutionerne
- der efterspørges særlige initiativer og ressourcer til løft af fagligheden på Tingbjerg Skole
- der lægges vægt på vigtigheden i et tæt samarbejde mellem skolen og daginstitutionerne, hvilket skaber tryghed blandt forældrene
- der bakkes op om, at Tingbjerg Skole ikke skal være en del af Københavnermodellen
- der bakkes op om etablering af en modtagerklasse på Tingbjerg Skole, der sikrer tæt kontakt mellem elever i modtagerklassen og de andre elever på skolen.
- der efterspørges mere reklame for Tingbjerg Skole.
Kommentarerne giver således ikke anledning til ændringer i forslaget til faglig helhedsplan.
Indsatsen koordineres med den byudviklingsstrategi for Tingbjerg/Husum, som er forelagt for BUU d. 12.8.15 som en fællesindstilling med ØKF, SOF, SUF, TMF og BUF. Byudviklingsstrategien repræsenterer fysiske og strukturelle forandringer, herunder udvikling af de fysiske rammer for og udvikling af pladserne omkring Tingbjerg Skole med en åbning mod Ruten og kulturhuset. Ligeledes skal indsatsen koordineres med den bevilling af fritidsaktiviteter på børneområdet, som er godkendt i Socialudvalget den 12.8.15. Forslaget udgør et toårigt forsøgsprojekt, hvor der blandt andet i Tingbjerg ydes støtte til fritidsaktiviteter ud fra en række objektive kriterier.
Økonomi
Udfasningen af Tingbjerg Skoles position som heldagsskole i forhold til antallet af undervisningstimer træder, jf. budgetoplægget på BUU-mødet 29. april, i kraft i skoleåret 2016/17, såfremt dette besluttes i forbindelse med budget 2016.
Videre proces
Tobias Børner Stax /Camilla Niebuhr