Mødedato: 24.10.2018, kl. 17:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

B-sag: Børne- og Ungdomsforvaltningens indsatsplan for Københavns Kommunes handicappolitik 2018-2022

Se alle bilag
Børne- og Ungdomsudvalget skal tage stilling til Børne- og Ungdomsforvaltningens udkast til indsatsplan for Københavns Kommunes handicappolitik 2018-2022.

Indstilling

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller,

1. at Børne- og Ungdomsudvalget tager Børne- og Ungdomsforvaltningens indsatsplan for Københavns Kommunes handicappolitik 2018-2022 til efterretning

Problemstilling

Den 8. november 2017 godkendte Børne- og Ungdomsudvalget høringssvar om Københavns Kommunes handicappolitik 2018-2022. Af høringssvaret fremgik det, at udvalget kunne tilslutte sig handicappolitikkens temaer og grundprincipper.

Det fremgik endvidere, at handicappolitikken skal følges af indsatsplaner, der godkendes af det enkelte fagudvalg.

Den 1. februar 2018 godkendte Borgerrepræsentationen Københavns Kommunes handicappolitik 2018-2022, jf. bilag 1.

Løsning

Børne- og Ungdomsforvaltningens indsatsplan for Københavns Kommunes handicappolitik 2018-2022 består af eksisterende indsatser, som er målrettet handicapområdet.

Handicappolitikken består af fire temaer: a) det gode liv, b) deltagelse, c) dagtilbud, skole, uddannelse og beskæftigelse samt d) netværk.

Børne- og Ungdomsforvaltningens samlede sæt af indsatser kan i flere tilfælde relateres til flere eller alle temaer i handicappolitikken. I forvaltningens indsatsplan er der imidlertid lagt afgørende vægt på følgende to teamer, der umiddelbart placerer sig nærmest Børne- og Ungdomsudvalgets ressortområde og som samtidig beskriver forvaltningens aktuelle indsatser i forhold til handicappolitikkens målsætninger: "a) det gode liv" og "c) dagtilbud, skole, uddannelse og beskæftigelse", jf. bilag 2 som gennemgår indsatsplanerne.

Øvrige indsatser

Børne- og Ungdomsforvaltningen har endvidere flere tilbud, der indgår som en del af forvaltningens daglige drift på undervisnings, skole- og dagtilbudsområdet og dækker i flere tilfælde mere end handicapområdet. Det drejer sig bl.a. om særlige daginstitutions- og skoletilbud til børn og unge med handicap, kompetencecentre til rådgivning af personale, PPR indsatser fra den tværfaglige support mv.  

Økonomi

Der er ingen økonomiske konsekvenser forbundet med indstillingen.

Videre proces

I 2020 skal de enkelte forvaltninger udarbejde en midtvejsstatus for at samle op dels på arbejdet med at indfri handicappolitikkens målsætninger og dels erfaringerne med at arbejde på tværs for at sikre den helhedsorienterede indsats. På baggrund heraf vil Socialforvaltningen invitere til et statusmøde, hvor borgere, politikere, interesseorganisationer og forvaltningsrepræsentanter har mulighed for at drøfte, hvordan arbejdet med at realisere politikken går.

Tobias Børner Stax                                        / Mette Seneca Kløve

Beslutning

Indstillingen blev taget til efterretning.

Gorm Gunnarsen (Ø) ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: "Enhedslisten mener, at STU primært er et tilbud om undervisning. Derfor ønsker vi et udbud af STU, der sætter undervisningsopgaven i centrum og dermed ikke kan sætte dagbehandling eller pasning som kerneopgaven".

Til top