Temadrøftelse (2): Bedre fordeling af tosprogede i dagtilbud og folkeskoler i København
Den 23. maj 2018 besluttede et flertal i udvalget et forslag om en strategi til bedre fordeling af tosprogede i dagtilbud og folkeskoler i København. I den forbindelse fremgik det af forslaget, at der ønskes gennemført en temadrøftelse i BUU, hvor rammer, erfaringer og handlemuligheder til en mere ligelig fordeling af tosprogede børn og unge præsenteres.
Forslaget var motiveret med et ønske om at styrke integrationsindsatsen ved at sikre, at der fremover sker en mere ligelig fordeling af tosprogede børn og unge i de københavnske daginstitutioner og folkeskoler. En mere ligelig fordeling skal sikre at de enkelte institutioner og skoler mest muligt afspejler den overordnede andel tosprogede i København på godt 1/3 af alle børn.
Et flertal i udvalget besluttede den 23. maj 2018 tillige, at oplægget fra Børne- og Ungdomsforvaltningen suppleres med forslag til, hvordan skoler i områder med høj tosprogsandel kan løfte det faglige niveau og blive mere attraktive - uafhængigt af hvor stor en tosprogsandel, skolen måtte have.
Denne temadrøftelse er den anden af to drøftelser. Fordelingsspørgsmålet var centralt på udvalgsmødet den 26. september 2018, mens spørgsmålet om fagligt løft og attraktive tilbud vil være centralt i denne drøftelse.
Temadrøftelsen indledes med en opsamling på den første temadrøftelse - og der vil på mødet være oplæg fra både forvaltningen og "VIVE" (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd), der er en uafhængig statslig institution under Økonomi- og Indenrigsministeriet. VIVE's oplæg vil omhandle evidens og forskning på området.