Mødedato: 21.09.2022, kl. 15:30
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

B-sag: Plan for opfølgning på Børne og Ungdomsudvalgets strategi ”Vores børn – Københavns Fremtid”

Se alle bilag

Med denne sag bliver Børne- og Ungdomsudvalget præsenteret for opfølgningen og kommunikationen af Børne- og Ungdomsudvalgets strategi ”Vores børn – Københavns fremtid”.

Indstilling

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget,

  1. at planen for opfølgning og kommunikation på Børne- og Ungdomsudvalgets strategi ”Vores børn – Københavns fremtid” tages til efterretning.

Problemstilling

Børne- og Ungdomsudvalget (BUU) vedtog den 22. juni 2022 børne- og ungestrategien ”Vores børn – Københavns fremtid”. Af strategien fremgår det, at det er vigtigt at holde øje med, at vi også kan se en positiv udvikling i tallene og fortællingerne. Det fordrer, at strategien kommer i spil i organisationen, så den lever blandt medar­bejdere og ledere, og så opfølgningen sker både lokalt og i udvalget. Vi skal derfor holde øje med indikatorerne for hvert tema og være nysger­rige på og forholde os til, hvordan det går med forandringerne.”

Nedenstående er et forslag til opfølgning og kommunikation af strategien.

Løsning

Forvaltningen foreslår en halvårlig opfølgning på alle strategiens indikatorer, som tilgår udvalget sommer og vinter (fx på juni og december-mødet), og som kan give mulighed for fx sammenligning med nationale tal.

En række data vil alene blive indsamlet én gang om året, men en halvårlig opfølgning kan alligevel være relevant, da data er tilgængelig på forskellige tidspunkter af året. Det gælder fx resultaterne ved skolernes afgangsprøver.

Det vil være den halvårlige indikatoropfølgning / datatræk, der bruges det kommende halvår, dvs. der som udgangspunkt altid bruges den seneste halvårsstatus for at få kontinuitet/konsistens i tallene. BUU kan som altid bede om specifikke oplysninger eller datatræk, men udgangspunktet for strategiopfølgningen er den halvårlige status.

Samtidig vil de årlige faglighedsdrøftelser om skolen og om småbørnsområdet i BUU - som nu - give udvalget mulighed for at dykke ned i uddybende data.

Derudover vil der være en række nedslag som også relaterer sig til strategiens effekt, fx budgetseminarer, budgetbeslutninger, temadrøftelser eller konkrete sager og forslag inden for de enkelte temaer. På den måde vil udvalget løbende kunne følge med i de strategiske forandringer og i fremdriften med strategien.

Årlig dialog-dag

Det foreslås, at BUU holder en årlig dialog-dag om strategien, hvor udvalget får mulighed for grundigt at drøfte strategiens temaer og indikatorer - eventuelt suppleret med kvalitative cases. Disse strategidage vil have en mere uformel karakter og give mere mulighed for åben politisk dialog om de samlede temaer i strategien. Samtidig kan dialog-dagen, på baggrund af data og BUU’s drøftelser, give afsæt til prioriteringer for næstkommende budgetforhandlinger.

Kommunikation om strategien

Forvaltningen udarbejder endvidere en kommunikationspakke med strategien, en kort PowerPoint-præsentation til brug for præsentationer på møder, evt. suppleret med dialog-spørgsmål, som kan målrettes ledermøder, forældrebestyrelsesmøder mm.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Udvalget præsenteres for den første opfølgning på strategien forventeligt på BUU-mødet den 14. december 2022 - og derefter halvårligt.

 

Tobias Børner Stax                                                     Mette Seneca Kløve

Beslutning

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning på mødet den 21. september 2022:

Indstillingen blev taget til efterretning.

Til top