Mødedato: 20.06.2007, kl. 15:00

Børne- og Ungepolitik - Fællesindstilling med SOF

Se alle bilag

Børne- og Ungepolitik - Fællesindstilling med SOF

Børne- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 20. juni 2007

 

 

12.      Børne- og Ungepolitik - Fællesindstilling med SOF

  J.nr. 1101-313142

 

 

 

Udvalgene skal tage stilling til forslag til Københavns Kommunes Børne- og Ungepolitik samt til at forslaget forinden sendes i høring.

 

beslutning

Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget og Socialudvalget,

 

1.  at Børne- og Ungdomsudvalget og Socialudvalget godkender forslag til Københavns Kommunes Børne- og Ungepolitik

2.  < /span>at forslaget sendes til høring hos en række interessenter på børne- og ungeområdet

 

Problemstilling

Alle kommuner skal udarbejde en sammenhængende børnepolitik. Børne- og ungepolitikken har til formål at sikre sammenhængen mellem det generelle og det forbyggende arbejde og den målrettede indsats over for børn og unge med behov for særlig støtte.

Det overordnede ansvar for udarbejdelsen af Børne- og Ungepolitikken er placeret hos Børne- og Ungdomsforvaltningen. Politikken følges op af et bilag, der imødekommer lovkravet om standarder for sagsbehandlingen i sager med udsatte børn og unge, jf. bekendtgørelse om standarder for sagsbehandlingen i sager om særlig støtte til børn og unge. Socialforvaltningen har haft ansvaret for udarbejdelser af standarderne for sagsbehandlingen, som blev vedtaget af Socialudvalget den 22. november 2006 (jf. SUD 449/2006).

 

Løsning

Børne- og Ungepolitikken giver anledning til at samle arbejdet i Københavns Kommune med målsætninger, perspektivplaner, sektorplaner, projekter m.v. under en fælles paraply. Børne- og Ungepolitikken er gældende frem til 2009, hvorefter den revideres i foråret 2010.

Kommunens Børne- og Ungepolitik beskriver, hvad et godt børne- og ungeliv er, og hvordan det skal være at vokse op i landets hovedstad. Politikken rummer også visioner for, hvordan børn og unge med vanskelige livsvilkår inkluderes som samfundsborgere i fællesskabet.

Formålet med udarbejdelsen af Børne- og Ungepolitikken er således:

·        At få et helhedssyn på børn og unge i kommunen

·        At Børne- og Ungepolitikken sikrer og skaber rammen for den sammenhængende indsats på børne- og ungeområdet. Der skal være sammenhæng mellem det generelle og det forbyggende arbejde og den målrettede indsats overfor børn og unge med behov for særlig støtte.

·        At politikken skaber en ramme inden for hvilken professionelle og frivillige interessenter kan formulere og revidere delpolitikker, udarbejde strategier, handle- og udviklingsplaner og udviklet kvaliteten i ydelserne og evaluere effekten af indsatsen.

Målgruppen for Børne- og Ungepolitikken er alle kommunens børn, unge og deres familier samt politikere og medarbejdere. Politikken omfatter både den almene indsats i alle institutioner, skoler samt dag- og døgntilbud.

 

Processen

Børne- og Ungepolitikken er blevet til på baggrund af en arbejdsproces, hvor både børn, unge, forældre, politikere, interessenter og medarbejdere har været inddraget, blandt andet gennem interview, workshops og åben høring med mere end 200 interesserede deltagere. Børne- og Ungdomsudvalget og Socialudvalget har i efteråret 2006 behandlet oplæg til proces, tidsplan og indhold af Børne- og Ungepolitikken.

 

Opbygning

De fire centrale omdrejningspunkter for Københavns Kommunes Børne- og Ungepolitik er:

-         Sundhed og tryghed

-         Udfordringer, faglighed og kompetencer

-         Ansvar og dannelse

-         Børn og unge med særlige behov

 

Økonomi

Udgifterne til udarbejdelse af Børne- og ungepolitikken afholdes inden for forvaltningernes budget til administration.

 

Videre proces

Inden endelig godkendelse sendes Børne- og Ungepolitikken til høring med høringsfrist medio september 2007 hos en række interessenter på børne- og ungdomsområdet, se vedlagte bilag 2

Herefter behandles høringssvarene i de to udvalg og politikken fremsendes til godkendelse i Borgerrepræsentationen inden udgangen af 2007. Herefter påbegyndes arbejdet med strategier på de forskellige indsatsområder.

Børne- og Ungepolitikken udgives i pjeceform, som distribueres til blandt andet borgere, forældre, samarbejdspartnere og andre interessenter.

 

Bilag

1.      Udkast til Børne- og Ungepolitik

2.      Oversigt over høringsparter

 

 

 

                                          Else Sommer                   Anette Laigaard

                                                        

 

 

 

 



 

Til top