Ny organisering for gruppeordningen ved Lundehusskolen
Børne- og Ungdomsudvalget skal tage stilling til forslag om ændret organisering for gruppeordningen ved Lundehusskolen.
Indstilling
Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget indstiller til Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,
1. at gruppeordningen på Lundehusskolen organiseres som Special KKFO pr. 1. august 2016
PROBLEMSTILLING
På mødet den 20. maj 2015 har Børne- og Ungdomsudvalget besluttet, hvordan kommunens fritidstilbud skal organiseres efter 1. august 2016. I den forbindelse var der lagt op til, at gruppeordningen ved Lundehusskolen enten kunne organiseres som en afdeling i den samlede fritidsinstitution eller som Special KKFO, idet der ikke kunne gives en klar anbefaling om, hvilken organisering der vil være mest hensigtsmæssig. Det blev besluttet, at gruppeordningen organiseres som afdeling i den samlede fritidsinstitution.
Gruppeordningen er et helhedstilbud for børn op til 16 år indenfor autismespektret med tilhørende tillægsdiagnoser, der vurderes som normaltbegavede. Siden beslutningen i maj 2015 er gruppeordningen i gang med at blive opnormeret fra 8 til samlet 25 pladser. På denne baggrund tilkendegav skolebestyrelsen i høringen om de nye klynger og netværk, at beslutningen om organiseringen på den baggrund bør revideres.
Skolebestyrelsen har i alle høringsrunder om Fremtidens Fritidstilbud udtrykt ønske om, at ordningen blev en special KKFO ud fra det argument, at samarbejdet om børnene vil blive forringet, hvis personalet fremadrettet skal referere til både fritidsinstitutionsleder og skole.
LØSNING
Det er forvaltningens vurdering, at gruppeordningen med opnormeringen kan sidestilles med andre tilbud, der er organiseret som Special KKFO. Der er enighed om forslaget hos alle involverede parter. Forvaltningen foreslår derfor, at der træffes en ny beslutning om gruppeordningens organisering således, at tilbuddet efter 1. august 2016 organiseres som Special KKFO. Organiseringen som Special KKFO vurderes at give den bedste ramme for at sikre børnenes trivsel og indlæring, idet det sikrer den nødvendige fleksibilitet i helhedstilbuddet til at veksle mellem læring og pædagogiske aktivister.
ØKONOMI
Beslutningen har ikke økonomiske konsekvenser, men resulterer i en ændret ledelseskonstruktion ift. tilbuddet.
VIDERE PROCES
Etablering af den ændrede organisering følger de almindelige procedurer for etablering af Fremtidens Fritidstilbud. Forslaget forelægges for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen, fordi der er tale om en ændret skolestruktur med special KKFO.
Tobias Børner Stax /Sti Andreas Garde