Mødedato: 13.01.2016, kl. 17:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

B-sag: Anlægsbevillling til etablering af permanente medarbejderpladser på Holberg Skolen og Frejaskolen

Se alle bilag

Udvalget skal tage stilling til anlægsbevilling til permanente medarbejderpladser på Holbergskolen og Frejaskolen.

Indstilling og beslutning

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne-og Ungdomsudvalget, at udvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen, 

  1. at der gives en anlægsbevilling på 9,0 mio. kr. i 2016 til etablering af permanente medarbejderpladser på Holbergskolen
  2. at der gives en anlægsbevilling på 5,6 mio. kr. i 2016 til etablering af permanente medarbejderpladser på Frejaskolen

Der anvises dækning for bevillingerne på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme jf. økonomiafsnittet. For de bevillingsmæssige konsekvenser og detaljer om anlægsbevillingen henvises til bilag 1.

Problemstilling

Der blev i Budget 2014 afsat en pulje på 47,3 mio. kr. (2016 p/l) til etablering af medarbejderpladser på de skoler, hvor der kun kræves mindre håndværks- og bygningsarbejder samt investeringer i inventar. Midlerne blev afsat, så det var muligt at etablere medarbejderpladser til en tredjedel af skolernes medarbejdere. Børne- og Ungdomsudvalget behandlede d. 26. februar 2014 principper for udmøntning af puljen.  

I budget 2015 blev der afsat 17,2 mio. kr. til etablering af permanente medarbejderpladser på de skoler, som ikke kunne håndteres med mindre bygningsarbejder. Det drejer sig om Sankt Annæ Gymnasium, Skolen ved Sundet, Holbergskolen og Frejaskolen.

Projekterne om etablering af medarbejderpladser på Holbergskolen og Frejaskolen er nu klar til, at der søges anlægsbevilling. Der er tale om de sidste skoler, hvor der udestår etablering af permanente medarbejderpladser. Projektet ved Skolen ved Sundet samtænkes med den bevilling, der er afsat i budget 2016 til helhedsrenovering af Skolen ved Sundet. Borgerrepræsentationen godkendte den 20.8.15 anlægsbevilling til medarbejderpladser ved Sankt Annæ Gymnasiums folkeskoledel. 

Løsning

Holbergskolen

På Holbergskolen skal der etableres i alt 20 permanente medarbejderpladser til skolens ca. 60 medarbejdere. Der er p.t. etableret 12 permanente medarbejderpladser.  

En permanent løsning til de sidste 8 pladser betyder, at en uudnyttet tagetage på en skolens bygninger skal ombygges. Løsningen er valgt med udgangspunkt i at sikre, at etableringen de permanente medarbejderpladser ikke får konsekvenser for skolens lokaler til undervisning. Det er en dyr løsning, men den bedste løsning blandt de løsninger, der er forundersøgt på skolen.

Der skal ske en større tilpasning af tagetagen, da der skal etableres nye adgangsforhold, tilgængelighed, kviste, ovenlysvinduer, lyd- og varmeisoleres.  

Brugerinddragelse 
I forbindelse med sagen er der blevet afholdt tre byggeudvalgsmøder, hvor skolen har været involveret i at finde den bedste løsning for skolen og dens medarbejdere. 

Skolebestyrelsen bemærker i sin udtalelse, at skolen gerne vil helhedsrenoveres, jf. bilag 6. Holbergskolen er på listen over skoler, der p.t. bliver forundersøgt mhp. en helhedsrenovering, hvorefter det vurderes, hvorvidt skolen bliver prioriteret til en helhedsrenovering.  

Praktikpladser

Det forventes, at der ved udførelsen af projektet ikke kan stilles krav om, at den private leverandør skal beskæftige erhvervsuddannelsespraktikanter, da der er tale om et mindre projekt, som varer under et halvt år.

Udtalelse fra Byggeri København

Udtalelsen fra Byggeri København  om Holbergskolen, jf. bilag 3, giver ikke anledning til bemærkninger.

Frejaskolen

På Frejaskolen blev alle 17 permanente medarbejderpladser etableret i 2014. Men pladserne blev etableret i eksisterende elev-lokaler: grupperum, spiserum og solist-rum, og disse funktioner skal derfor reetableres i andre lokaler.

Funktionerne bliver reetableret ved en sammentænkning af skolens lokalekapacitet med den nærliggende klub "Klub Rughave", på Rughavevej. Klub Rughave er et tilbud i eftermiddags- og aftentimerne for unge fra skolen og området, og flere af klubbens lokaler er derfor ledige i løbet af formiddagen. For bedre at udnytte klubbens ledige lokaler flyttes en række af skolens funktioner til klubbens lokaler og omvendt.

Projektet er blevet dyrere end forventet - dels pga. skærpede myndighedskrav ifm. etablering af et nyt terrændæk, dels fordi de tekniske undersøgelser viste et behov for omfattende fugtsikring af det kommende spiserum på skolen. Ingen af disse forhold var kendt på tidspunktet for det oprindelige idéoplæg.

Brugerinddragelse

Udtalelserne fra Frejaskolen og Klub Rughave, jf. bilag 7 og 8, giver ikke anledning til bemærkninger.

Praktikpladser

Det forventes, at der ved udførelsen af projektet ikke kan stilles krav om, at den private leverandør skal beskæftige erhvervsuddannelsespraktikanter, da der er tale om et mindre projekt, som varer under et halvt år.

Udtalelse fra Byggeri København

Byggeri København bemærker i sin udtalelse omkring Frejaskolen, at der kan være gener i forbindelse med byggepladsen, jfr. bilag 2. Forvaltningen vil stille krav til Byggeri København om at sikre, at entreprenøren tager hensyn til skolens drift, herunder elevernes særlige behov.

Evaluering af medarbejderpladser

BUU blev på mødet den 26.8.15 under sager til efterretning orienteret om evaluering af medarbejderpladser. Som det fremgår af notatet har forvaltningen i samarbejde med medarbejdere og ledelse på skolerne og kommunens nye Innovationshus igangsat en undersøgelse, der har som mål at klarlægge, hvordan forvaltningen kan understøtte det videre implementeringsarbejde gennem indretning eller andet. Udvalget vil i foråret 2016 få en afrapportering på dette arbejde.

Økonomi

Holbergskolen

I budget 2015 blev der afsat 8,0 mio. kr. (2016 p/l) til etablering af permanente medarbejderpladser på Holbergskolen. Dette er udover de 316 t. kr. der i forbindelse med budget 2014 blev afsat til finansiering af midlertidige og første andel af medarbejderpladser på Holbergskolen.

De samlede udgifter til Holbergskolen er på 9,0 mio. kr., hvilket er 1,0 mio. kr. mere end afsat i budget 2015. Merudgiften kan finansieres via puljen på 46 mio. kr., der blev afsat til medarbejderpladser i budget 2014, hvor en del af midlerne til uforudsete udgifter er uforbrugt.

Der kan således anvises dækning for anlægsbevillingen på 9,0 mio. kr.

Bevillingen finansieres dermed således:

 Finansiering

Beløb (1.000 kr. 2016 p/l)

Holbergskolen, budget 2015

7.971

Holbergskolen, budget 2014 - pulje til etablering af medarbejderpladser (andel til uforudsete udgifter)

1.000

Finansiering i alt

8.971

 

Frejaskolen

I budget 2015 blev der desuden afsat 3,6 mio. kr. (2016 p/l) til permanente medarbejderpladser på Frejaskolen. Dette er udover de 539 t. kr., der i forbindelse med budget 2014 blev afsat til finansiering af midlertidige og første andel af medarbejderpladser på Holbergskolen.

De samlede udgifter til Frejaskolen er på 5,6 mio. kr., hvilket er 2,0 mio. kr. mere end afsat i budget 2015. Merudgiften kan finansieres via puljen på 46 mio. kr., der blev afsat til medarbejderpladser i budget 2014, hvor en del af midlerne til uforudsete udgifter er uforbrugt.

Der kan således anvises dækning for anlægsbevillingen på 5,6 mio. kr.

Bevillingen finansieres dermed således:

Finansiering

Beløb (1.000 kr. 2016 p/l)

Frejaskolen , budget 2015

3.556

Frejaskolen, budget 2014 - pulje til etablering af medarbejderpladser (andel til uforudsete udgifter)

2.014

Finansiering i alt  5.570

Detaljerede oplysninger om budget og finansiering samt de bevillingsmæssige konsekvenser og detaljer om anlægsbevillingerne fremgår af bilag 1.

Videre proces

Efter Børne- og Ungdomsudvalgets behandling af sagen forelægges sagen for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

Tobias Børner Stax             /Sti Andreas Garde

 



            

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top