Medlemsforslag om organisering af PPR
Det indstilles,
1. at forvaltningens indstilling til en model for PPR indeholder flere mulige måder at organisere PPR på, herunder også en model, som samler PPR-indsatsen i en bydækkende enhed, der organiseres i tværprofessionelle teams, som hver især dækker institutioner og skoler i maksimalt en bydel, jf. motivationen.
(Stillet af Enhedslisten, Alternativet og Socialistisk Folkeparti)
Motivering
I dag er områderne både for store og for små til at kunne løfte PPR-opgaverne optimalt. De er for små til at kunne sikre en stor kritisk masse, en optimal videndeling, specialiseringsgrad og faglig sparring og ledelse. Men samtidig er områderne for store til at skoler og institutioner kan opleve et tæt samarbejde med den samme gennemgående gruppe af psykologer og andre faggrupper under PPR, som på den anden side heller ikke bliver sikret et dybere kendskab til medarbejderne lokalt.
Der er derfor behov for, at der bliver set på etableringen af en form for matrix-organisering, hvor PPR bliver samlet i en bydækkende enhed, som så samtidig bliver inddelt i en række tværprofessionelle teams bestående af alle de forskellige faggrupper som er organiseret omkring bydelene i København og de skoler og institutioner mv., som er i dem. Hvis der er tale om bydele med mange skoler og institutioner, kan man godt forestille sig, at der etableres to tværprofessonelle teams i bydelen, hvis det giver mest mening i forhold til at løse opgaven optimalt. Modellen kan implementeres løbende over en periode på et par år, hvis dette vurderes at give den bedste overgang.
Modellen skal kunne sikre muligheden for både at være mere tilstede ude på skoler og i institutioner og samarbejde med lærerne her – gennem det bydelsorganiserede princip – og samtidig sikre en høj grad af videndeling og faglig udvikling og ledelse i kraft af det bydækkende ophæng for hele organisationen. Det vil også kunne sikre en fælles faglig ledelse for hele PPR-indsatsen i København.
Modellen vil på den måde minde om den omlægning, som er gennemført i forhold til indsatsen for børn med læse- skrivevanskeligheder og dysleksi.
Hensigten med forslaget er, at BUF's psykologer, tale-høre pædagoger og andre fagpersoner i højere grad og med mere kontinuitet står til rådighed for skolernes ressourcecentre. Det skal sikre at fagpersonerne har et mere indgående kendskab til den undervisning, som elever med særlige udfordringer har svært ved at få et positivt udbytte af. Dermed kan fagpersonerne sikre praksis-relateret udvikling af bedre undervisning og et nærmere kendskab til de udfordrede elevers vitterlige behov, både når eleven skal være i det almene klassefællesskab og i tilfælde af, at der skal visiteres til et specialtilbud.
Beslutning
Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning på mødet den 11. december 2024:
Medlemsforslaget blev godkendt uden afstemning.