B-sag: Ændring af implementeringsplan for Fremtidens Fritidstilbud - Lykkebo Skole
Indstilling
Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget,
1. at implementeringsplanen for fritidsinstitutionen ved Lykkebo Skole ændres i henhold til brugernes ønsker til en permanent løsning.
Problemstilling
På Børne- og Ungdomsudvalgets møde den 18.3.2015 blev den fysiske implementeringsplan for fritidsinstitutionen ved Lykkebo Skole besluttet, jfr. bilag 5. Der er i budget 2016 afsat midler til etablering af Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole.
Tabel 1. Implementeringsplaner og bevilling
Sted | Organisering | Antal matrikler | Bevilling i mio. kr. |
Fritidsinstitutionen ved Lykkebo Skole | Kommunal | 2 | 13,5 (B2016) |
I den konkrete planlægning af den permanente løsning for fritidsinstitutionen ved Lykkebo Skole er der nu mulighed for en mere samlet løsning.
Forvaltningen fremlægger derfor forslag om ændring af implementeringsplanen for fritidsinstitutionen ved Lykkebo Skole.
Løsning
Forvaltningen har i det konkrete arbejde med løsningen på skolen haft fokus på at skabe helhedsorienteret og sammenhængende løsning på skolen.
Fritidsinstitutionen ved Lykkebo Skole
I implementeringsplanen for Fritidsinstitutionen ved Lykkebo Skole har det oprindeligt været forudsat, at fritidsinstitutionen skulle placeres på Kærskiftevej og eventuel også på skolens matrikel. Planlægningen har vist, at der ved Lykkebo Skole skabes en mere helhedsorienteret løsning ved skolen ved at ud- og ombygge daginstitutionen på Højsagervej 17, der er beliggende på skolens matrikel, til fritidspladser. Dette er muligt, da vuggestuepladserne flyttes til Store Vigerslevgård.
Forvaltningen foreslår derfor en ændring af implementeringsplanen for Lykkebo Skole,så løsningen i højere grad er i overensstemmelse med grundlaget for Fremtidens Fritidstilbud i forhold til en 1:1 struktur ved skolen. Samtidig kan en denne løsning afholdes indenfor den samme økonomiske ramme.
Forvaltningen har igennem hele processen løbende inddraget og orienteret skolebestyrelsen og forældrerådet omkring de alternative forslag, og forvaltningen har efterfølgende modtaget brugerudtalelser fra skolebestyrelse, klyngebestyrelse og forældreråd samt skolen og Fritidsinstitutionens MED-udvalg, se bilag 1-4.
Skolebestyrelsen, klyngebestyrelsen, forældrerådet, skolens og klyngens MED bemærker alle i deres udtalelser, at de foretrækker de foreslåede ændringer til implementeringsplanen. Alle parter vil blive inddraget i den videre proces.
Økonomi
I Budget 2016 blev der afsat 96,1 mio. kr. (2018 p/l) til etablering af Fremtidens Fritidstilbud på 14 skoler, herunder Lykkebo Skole. Anlægsbevillingen på 13,5 mio. kr. vedr. Lykkebo Skole finansieres af disse midler. En ændring af implementeringsplanen vil ikke betyde en dyrere løsning. Selve anlægsbevillingen vil blive forelagt BUU, ØU og BR på et senere tidspunkt. Der udestår i alt anlægsbevillinger på fritidsinstitutioner ved 6 andre skoler, som vil blive forelagt til politisk behandling når der er udarbejdet projektforslag.
Videre proces
Hvis indstillingen godkendes, vil implementeringen af den ændrede løsning blive igangsat med det samme.
Tobias Børner Stax /Sti Andreas Garde