Mødedato: 05.11.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

B-sag: Bevillingsmæssige ændringer november 2014

Se alle bilag

Udvalget skal tage stilling til forslag om bevillingsmæssige ændringer i udvalgets budget 2014.

Indstilling og beslutning

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget,
  1. at udvalget godkender forslag til bevillingsmæssige ændringer pr. oktober 2014 med henblik på senere behandling i Borgerrepræsentationen

Problemstilling

Bevillingsmæssige ændringer foretages fire gange årligt og vedrører budgetmæssige omplaceringer indenfor eller mellem udvalg. Omplaceringerne skal godkendes af Borgerrepræsentationen, hvis der er tale om omplaceringer mellem udvalg.

Løsning

Formålet med bevillingsmæssige ændringer er at sikre en løbende opfølgning på udviklingen i udvalgenes økonomi således, at budget og regnskab matcher hinanden. Bevillingsmæssige ændringer bidrager således til at sikre optimering af økonomistyringen gennem budgetåret, samt at regnskabet er retvisende.

Der foretages i udgangspunktet tre typer af overordnede omplaceringer – interne omplaceringer indenfor Børne- og Ungdomsudvalgets egen ramme (som samlet set går i nul), eksterne omplaceringer til/fra andre udvalg samt omplaceringer indenfor anlægsområdet med Københavns Ejendomme. Der er tre grunde til at omplacere budget mellem udvalgets forskellige bevillingsområder.

For det første må udvalget ikke forvente at bruge flere midler end budgetteret på hvert bevillingsområde. Hvis det forventede forbrug overstiger budgettet på et bevillingsområde, så skal der således omplaceres budget fra bevillingsområder med forventet mindreforbrug. For det andet anmoder forvaltningen udvalget om at omplacere budget fra et bevillingsområde til et andet, hvis der sker en tilsvarende flytning af opgaver eller ændret bogføringspraksis mellem bevillingsområderne. Endelig sker der interne omplaceringer mellem de enkelte budgetområder, så fordelingen af budgettet på bevillingsområder er i overensstemmelse med den forventede aktivitet, de besluttede budgetfordelingsmodeller og øvrige udmøntning af det vedtagne budget. Dette budget er udgangspunktet for budgetopfølgningerne i løbet af året, som udvalget præsenteres for i de kvartalvise regnskabsprognoser.

Samlet medfører de bevillingsmæssige ændringer pr. oktober 2014, at der sker en nedjustering af Børne- og Ungdomsudvalgets ramme med ca. 0,1 mio. kr., fordelt med en nedskrivning af anlægsrammen på 6,4 mio. kr., en opskrivning af driftsrammen på 8,1 mio. kr. samt en nedskrivning af efterspørgselsstyrede overførsler på 1,7 mio. kr.

 Tabel 1: Bevillingsmæssige ændringer pr. oktober 2014 (t.kr. 2014 P/L)
Bevillingsområde - omplacering i 2014 Beløb (t.kr.)
1301 Dagtilbud Demografireguleret 34.381
1305 Dagtilbud special Demografireguleret -2.865
1313 Dagtilbud special -41
1315 Undervisning Demografireguleret 10.660
1317 Specialundervisning Demografireguleret -37.971
1320 Undervisning RS -9
1321 Administration 666
1330 Sundhed - Demografireguleret 3.229
Drift total 8.050
3324 Anlæg -6.449
Anlæg total -6.449
7337 Efterspørgselsstyrede overførsler -1.655
Efterspørgselsstyrede overførsler Total -1.655
Samlet -54

 
Interne omplaceringer indenfor Børne- og Ungdomsudvalgets egen ramme
Som nævnt i sagen på BUU-mødet den 5. februar 2014 (Overblik over budget 2014) samt i de to tidligere sager vedrørende bevillingsmæssige omplaceringer (BUU 14.05.14 og BUU 13.08.14) kan der i løbet af året være et internt behov for at omflytte midler fra et af udvalgets bevillingsområder til et andet.  

Som allerede indarbejdet i 3. regnskabsprognose 2014 ønskes omplaceret 33,0 mio. kr. til dagtilbudsområdet, for at sikre balance på rammen (så budget og forbrug balancerer). Da 3. regnskabsprognose 2014 udviser et mindreforbrug på andre rammer, omflyttes der midler for at dække merforbruget på dagtilbudsrammen.  

Eksterne omplaceringer til/fra andre udvalg
Omplaceringer mellem Økonomiudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget.
Parterne bag Budget 2014 blev enige om at udvide antallet af skoler med madordning i København med 15 skoler i forbindelse med Folkeskolereformen. De 15 skoler svarer til de resterende skoler, der har mulighed for at etablere madordning. Som følge heraf skal der overføres 1,0 mio. kr. til mad på alle skoler samt 1,5 mio. kr. til eftermiddagsmad fra ØU til BUU. Der overføres 0,1 mio. kr. til ØU i forbindelse med samling af administrative opgaver. Yderligere er der udmøntning af opstartsmidler for Europaskolen på 3,7 mio. kr. der overføres til BUU. BUU får overført 0,3 mio. kr. til håndtering og afregningsgebyr. Indtægtsniveauet for særligt dyre enkeltsager rettes til og BUU overfører 1,7 mio. kr. til ØU. 

Omplaceringer med Københavns Ejendomme
Der omplaceres 2,5 mio. kr. i anlægsmidler fra København Kommunes ejendomme til BUU til sikringstiltag på Københavns ejendomme. Desuden overfører BUU anlægsmidler på 7,0 mio. kr. til betaling af rådgivning fra Københavns Ejendomme vedrørende Katrinedal Skole. Yderligere overføres anlægsmidler på 1,9 mio. kr. fra BUU til Københavns Ejendomme for manglende tilretning af projekt på Ragnhildgade 1. 


Der søges om en samlet omplacering af anlægsrammen på 6,4 mio. kr. fra BUU til Københavns Ejendomme til finansiering af diverse anlægssager, som Københavns Ejendomme udfører for Børne- og Ungdomsudvalget. Overførslerne er en følge af de anlægsbevillinger, som udvalget og Borgerrepræsentationen tidligere har vedtaget.

Økonomi

Børne- og Ungdomsforvaltningen foreslår med denne sag, at Børne- og Ungdomsudvalgets budget for 2014 nedjusteres med i alt ca. 0,1 mio. kr. Samtlige bevillingsmæssige omplaceringer er uddybet i bilag 1. De eksakte beløb fremgår af bilag 2, der alene er af teknisk karakter og er en del af afleveringskravet fra Økonomiforvaltningen i forbindelse med bevillingsmæssige ændringer.

De bevillingsmæssige ændringer i denne indstilling er indarbejdet i forventningerne til 2014 i den særskilte indstilling til udvalget om 3. regnskabsprognose 2014, som behandles på dette møde. Det betyder, at de bevillingsmæssige ændringer er neutrale i forhold til de forventninger, som fremgår af regnskabsprognosen, og de vil således ikke medføre yderligere mer- eller mindreforbrug.

Videre proces

Sagen skal behandles i Borgerrepræsentationen den 18. november 2014. 

Else Sommer         /Sti Andreas Garde 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top