Mødedato: 30.04.2024, kl. 18:00
Mødested: Sundholmsvej 8

Beslutning: Midler til Solsikkekonkurrence 2024

Se alle bilag

Indstilling

Forpersonen for Amager Vest Lokaludvalg indstiller, at lokaludvalget bevilliger 5.075 kr. til afholdelse af konkurrencen Årets Solsikke 2024 efter anbefaling fra arbejdsgruppen Naboskab. Arbejdsgruppen består af Christine B. Andersen, John Hansen, Jann Kuusisaari og 1 borger.

Problemstilling

Arbejdsgruppen Naboskab har den seneste tid opfordret borgere til at skrive ind om gode naboskab-historier. Arbejdsgruppen er i den forbindelse blevet kontaktet af en borger, der selv afholdt en solsikkekonkurrence i 2023, som var gået godt og fik bragt folk sammen i borgerens boligforening, men som kunne blive bedre og bredere, hvis der var en større synlighed om projektet. Borgeren har foreslået, at AVLU står for en lignende konkurrence i 2024 (bilag 1).

Årets Solsikke 2024 – ”Tak for at få Amager til at blomstre” – handler om at bringe borgerne sammen på tværs af bydelen med solsikker som omdrejningspunkt og skabe en følelse af fællesskab.

Proces

Solsikkespirer sås og deles ud i bydelen i maj. Konkurrencen starter i juni, hvor borgere i Amager Vest kan afhente solsikkespirer i små potter på udvalgte lokationer i bydelen, f.eks. gartnerier, blomsterbutikker, genbrugsbutikker, børneinstitutioner og plejecentre.

Medlemmerne af arbejdsgruppen Naboskab står for at så solsikkespirer i maj måned og sætte dem ud på udvalgte lokationer i bydelen i starten af juni. Arbejdsgruppen vil som udgangspunkt så 500 solsikkespirer, og evt. flere med hjælp fra Byhaverne Sundholm, Hørgårdens drivhus, de bemandede legepladser og børneinstitutioner.

På potterne vil AVLUs logo fremgå med henvisning til AVLUs hjemmeside og konkurrencen, hvor borgerne kan dele billeder af hinandens solsikker i løbet af sommeren samt finde information om selve kåringsarrangementet. Hvis man ikke har adgang til sociale medier, kan man sende sit billede til sekretariatet, som videredeler på sociale medier og hjemmeside. Der afholdes en midtvejs-konkurrence for bedste indsendte foto for at fastholde interessen og engagementet.

Borgerne kan pleje og gro solsikkerne i deres haver, på terrasser og altaner, hvilket kan blive en anledning til en snak med sin nabo omkring solsikker og AVLU.

Konkurrencen slutter i september med et arrangement, hvor Årets Solsikke 2024 kåres. Her vil være forskellige kategorier, fx flotteste solsikke under 1,5m og over 1,5m samt årets Børnesolsikke (aldre op til 18 år).

Arrangementet afsluttes med, at borgerne kan høste nye frø fra solsikkerne, som kan genbruges til næste års konkurrence.

Processen for konkurrencen og solsikkers levetid er illustreret i bilag 2.

Kommunikation

Hver potte med spirer vil have AVLUs logo på med henvisning til hjemmeside og Facebook-gruppe. Når potterne står rundt omkring i bydelen vil det skabe synlighed for lokaludvalget, og konkurrencen vil også annonceres på sociale medier, nyhedsbrev samt aviser med information om, hvor man kan hente solsikkespirer.

Formål med konkurrencen

At bringe borgerne sammen på tværs af bydelen med solsikker som omdrejningspunkt og skabe en følelse af fællesskab.

At borgerne mødes til afsluttende kåring og får en snak med hinanden og om AVLUs naboskab-projekt og evt. andre lokaludvalgsprojekter.

Øget kendskab til AVLU og større biodiversitet (solsikker er gode for biodiversiteten).

Løsning

At lokaludvalget godkender bevilling af 5.075 kr. til afholdelse af Årets Solsikke 2024

Økonomi

Solsikkefrø 500g: 75 kr.
Plastikpotter: 3.500 kr.
Jord: 500 kr.
Kommunikation: 1000 kr.

I alt: 5.075 kr.

Videre proces

Når indstillingen er godkendt, vil sekretariatet stå for indkøb, hvorefter arbejdsgruppen gør solsikkespirerne klar i maj, hvorefter konkurrencen løber fra juni til og med august med et afsluttende arrangement i september.

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top