Mødedato: 28.08.2018, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Beslutning: Høring - Forslag på kultur- og fritidsområdet

Se alle bilag

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller:

1) at lokaludvalget drøfter og derefter vedtager høringssvar vedr. Forslag på kultur og fritidsområdet, på baggrund af bemærkningerne fra arbejdsgruppen Kultur og fritid.

Problemstilling

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede i juni at sende to forslag på kultur- og fritidsområdet i høring hos lokaludvalgene. De to forslag vedrører 1) Plan for visuel kunst og 2) Øget badesikkerhed med elektronisk livredderovervågning.  Høringsbrevet vedlagt som bilag.

Frist for høringssvaret er rykket til den 30. august. 

1. Plan for visuel kunst

Forslaget indeholder konkrete indsatser for at styrke arbejdet med at skabe et mere sammenhængende, tilgængeligt og synligt kunstmiljø. Målet er, at kunstmiljøet skal tiltrække borgere og kunstnere fra ind-og udland. Dette vil skabe bedre rammer for vækstlaget, bl.a. ved at sikre interaktion med den etablerede kunst.

Forslaget indeholder tre konkrete indsatser:

a) Rådet for visuel kunst
Overordnet skal rådet skal sikre kunstfagligheden og være garant for dialogen med byens borgere.

b) Kunsthaller og udstillingssteder
Et samarbejde mellem statslige, kommunale og privatfinansierede kunstinstitutioner, med formålet at øge dialog og synlighed.

c) Kunstuddannelser og kunst i uddannelser
Formålet med denne indsats er at rette fokus på kunst i uddannelsessammen-hænge både i folkeskolen og imellem byens kunstneriske uddannelser og linjer. Forskellige uddannelser som daghøjskoler, billedskoler og an-dre relevante parter inviteres til gensidig læring. Indsatsområdet "Det hele barneliv" samtænkes med planen.

Hele forslaget Plan for visuel kunst med nærmere konkretisering af opgaverne er vedhæftet som bilag 1.

Arbejdsgruppen for Kultur og fritid har følgende bemærkninger til Plan for visuel kunst i København:

Arbejdsgruppen efterlyser en redegørelse for hvad forslaget økonomisk betyder mht. konkrete kunstprojekter i byrummet.

Arbejdsgruppen finder det kritisabelt at forvaltningen arbejder for en centralisering, og forslår i stedet at kunstmidlerne sendes ud til lokalområderne.

2. Øget badesikkerhed med elektronisk livredderovervågning

Forslaget har tidligere (april 2018) været i høring hos lokaludvalget. Formålet med denne nye høring er at give en bedre indsigt i, hvordan elektronisk livredderovervågning kan skabe øget sikkerhed i svømmehallerne:

  • Øget badesikkerhed med livredderens "tredje øje". Elektronisk livredderovervågning opfanger, hvis en svømmer ligger stille i mere end 10 sekunder. 
  • Teknologi skal understøtte livreddere - ikke erstatte dem. Elektronisk livredderovervågning kan dertil bidrage til at skabe bedre forhold til træning af elitesvømmere. Derudover viser erfaring, at elektronisk livredderovervågning styrker arbejdsmiljøet for livreddere.

Hele forslaget Øget badesikkerhed med elektronisk livredderovervågning er vedhæftet som bilag 2.
Tidligere afgivne høringssvar til orientering er vedhæftet som bilag 2a.

Arbejdsgruppen for Kultur og fritid har følgende bemærkninger til Øget badesikkerhed med elektronisk livredderovervågning:

Arbejdsgruppen efterlyser 1) en redegørelse for, hvor mange kritiske situationer omkring badesikkerheden der er i Københavns Kommune per år 2) en redegørelse for erfaringer fra kommuner, der bruger systemet, herunder tal fra inden/efter elektronisk livredderovervågning blev taget i brug.

Arbejdsgruppen har ikke nogen teknisk viden om elektronisk livredderovervågning, og bakker derfor op omkring svømmeklubbernes oplevelser og bemærkninger.

Løsning

Lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar på baggrund af bemærkningerne fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Drøftes på mødet.

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt med følgende tilføjelser til høringssvarets kunstdel:

Lokaludvalget ønsker at gøre kultur- og fritidsudvalget opmærksom på, at ambitionen om at arbejde mere med konkrete indsatser for at skabe et mere sammenhængende, tilgængeligt og synligt kunstmiljø, jo netop er det lokaludvalgene har gjort i årevis f.eks. gennem tildeling af puljemidler til lokale kunstprojekter, etablering af netværk og samarbejder på tvær af lokale kræfter og udarbejdelse af kunststrategier. Det vil derfor give mening at sende kunstmidlerne ud til lokalområderne. Der er masse af initiativ og kompetencer ude lokalt til at løfte den opgave.

Lokaludvalget efterspørger desuden en afklaring af finansieringen af indsatserne.   

Endelig ønsker lokaludvalget at gøre opmærksom på, at street art øger risikoen for uautoriseret kunst i et område, og derfor bør basen for street art udvælges med omhu.

Vedr. øget badesikkerhed med elektronisk overvågning, så blev indstillingen godkendt.

 

Til top