Mødedato: 28.08.2018, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Beslutning: svar på henvendelse vedr. ny struktur for lokaludvalgene

Se alle bilag

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller, at lokaludvalget godkender et brev til borgerrepræsentationen, som indeholder to pointer:

- at Københavns Kommune herunder Økonomiforvaltningen bør lave sig et reelt beslutningsgrundlag i form af en evaluering af lokaludvalgene

- at Københavns Kommune bør inddrage borgerne i debatten om lokaludvalgenes fremtid og struktur med borgerne i Københavns Kommune

- at lokaludvalget overvejer hvorvidt og evt. hvordan brevet til BR skal formidles til offentligheden

Problemstilling

I anledning af gruppeformandskreds drøftelse vedr. bredere borgerinddragelse og ny struktur for lokaludvalgene sendte Amager Vest Lokaludvalg et brev til gruppeformandskredsen, som stillede spørgsmålstegn ved både intentionerne bag og grundlaget for forslagene til ændringerne.

Herefter har lokaludvalget modtaget vedlagte brev fra Overborgmesteren.

Det foreslås, at lokaludvalget sender følgende respons tilbage til borgmesteren:

Beslutningsgrundlaget for forslaget til ny struktur for lokaludvalgene baserer sig på en 8 år gammel evaluering, hvor nogen af lokaludvalgene på dette tidspunkt havde eksisteret i ½ år. Derfor foreslås det, at lokaludvalget opfordrer Økonomiforvaltningen til at gennemføre en evaluering af lokaludvalgene inden beslutningen vedr. lokaludvalgene fremtid træffes.

Desuden foreslås det, at AVLU opfordrer politikerne i BR til at inddrage den brede befolkning i debatten om lokaludvalgenes ny struktur og fremtid. Det giver god mening, da det er borgerne i den enkelte bydele, som lokaludvalgene skal repræsentere, og fordi Københavns Kommune har vedtaget Fem principper for øget dialog med københavnerne under overskriften Sammen om Byen. De 5 principper er; dialog som kerneopgave og mangfoldig, tydelig, tidlig og engagerende dialog. Desuden står der bl.a., at

"De fem principper betyder, at køben­havnerne kan forvente, at Køben­havns Kommune altid bestræber sig på at skabe en tidlig, tydelig, engag­erende og mangfoldig dialog sammen med københavnerne om byens ud­vikling og i kommunale kerneopgaver."

Desuden foreslås det, at lokaludvalget drøfter, hvorvidt og evt. hvordan offentligheden skal orienteres om brevet evt. via hjemmeside, nyhedsbrev, facebook eller pressen.

Den videre proces i ØKF

Økonomiforvaltningen har indstillet til beslutning på gruppeformandsmødet 24.8., at arbejdet tilrettelægges efter følgende plan:

  • Afholdelse af konference om borgerinddragelse medio oktober 18.

Formålet med konferencen er at inddrage københavnerne, lokaludvalgsmedlemmer og andre interessenter i byen og opsamle erfaringer til brug for arbejdet. Der tages udgangspunkt i Anne Tortzens oplæg om borgerinddragelse og samskabelse i byer – syv internationale tendenser.

Opsamling på konferencen og forslag til retning på arbejdet med modeller drøftes på gruppeformandskredsens møde fredag den 2. november 2018.

  • Udarbejdelse af forslag til modeller, der kan give en ny ramme for en bredere borgerinddragelse. Medio 2019.
  • Udarbejdelse af forslag til tilpasning af lokaludvalgsstrukturen afledt af arbejdet med borgerinddragelse. Særskilt proces herfor forelægges gruppeformandskredsen efterfølgende.

Løsning

at lokaludvalget godkender et brev til borgerrepræsentationen, som indeholder to pointer:

- at Københavns Kommune herunder Økonomiforvaltningen bør lave sig et reelt beslutningsgrundlag i form af en evaluering af lokaludvalgene

- at Københavns Kommune bør inddrage borgerne i debatten om lokaludvalgenes fremtid og struktur med borgerne i Københavns Kommune

- at lokaludvalget overvejer hvorvidt og evt. hvordan brevet til BR skal formidles til offentligheden

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt. Lokaludvalget besluttede ikke at sende en pressemeddelelse.
Til top