Beslutning: Afholdelse af borgermøde om Ørestad Idrætspark
Indstilling
Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller, at lokaludvalget godkender at afholde et åbent borgermøde om den kommende Ørestad Idrætspark på baggrund af forslag fra arbejdsgruppen Børn & Kultur. Indstillingen indebærer, at:
- Der afholdes et åbent borgermøde på Ørestad Gymnasium d. 23. november kl. 17-19
- Bydelspuljen belastes med 5.000 kr. til forplejning i form af kaffe, te, vand og sandwich
Problemstilling
I Budget 2023 er der afsat midler til etablering af Ørestad Idrætspark i Ørestad Syd ved Vestamager st. Flg. er endeligt godkendt i Borgerrepræsentationen 6. oktober:
"Parterne er enige om at afsætte midler til et etablere et fodboldanlæg med flere kunstgræsbaner og klubhus ved Metrovej øst for Vestamager metrostation.
Der afsættes:
- 54,7 mio. kr. samlet på anlæg i 2023-2026 til at etablere et fodboldanlæg med flere kunstgræsbaner og streetareal samt løst inventar og materiel til drift af kunstgræsanlægget.
Den kommende idrætspark skal etableres med 5 kunstgræsbaner; en 11-mands, en 8-mands, en 5-mands samt to 3-mands. Dertil tilhørende klubhus på 600m2, hvor en del af det vil være offentligt tilgængeligt. På det resterende omkringliggende areal på 3000m2 skal der etableres ’streetfaciliteter’, som KFF indtil videre har kaldt det. KFF er dog åben overfor alla faciliteter inden for bevægelse. Se vedlagte bilag for en projektbeskrivelse efter seneste møde om idrætsparken.
Arbejdsgruppen børn og kultur tager initiativ til borgermøde
Arbejdsgruppen Børn & Kultur har derfor været i kontakt med Kultur- og Fritidsforvaltningen om at afholde et åbent borgermøde (se bilag).
Der har indtil videre kun været afholdt følgegruppemøder med foreninger i bydelen samt repræsentanter fra AVLU.
Arbejdsgruppen har aftalt med KFF, at deres projektansvarlige samt rådgivere kommer og afholder et oplæg på borgermødet om mulighederne med idrætsparken. Herefter er der arrangeret en workshop, hvor de fremmødte borgere kan idéudvikle på klubhusets faciliteter samt ’streetarealet’. Afslutningsvist vil idéerne tages op i plenum. KFF vil tage borgernes input med i den videre proces, hvor næste skridt er en lokalplansproces, der starter primo 2023.
Som en ekstra ting vil By & Havn desuden deltage på borgermødet og holde et oplæg om den nærliggende parkeringsplads nord for Hannemanns Allé, der er stillet til rådighed for, at der kan opsættes idrætsfaciliteter, hvis man selv kommer med pengene (se bilag). 3 foreninger, Copenhagen Falcons, Big Heart Skateboarding samt Ørestad IF, har allerede budt ind på parkeringspladsen og vil deltage på borgermødet med input.
Borgermødet afholdes på Ørestad Gymnasium d. 23. november kl. 17.00-19.00 med deltagelse af repræsentanter fra Kultur- og Fritidsforvaltningen og By & Havn. Det er åbent for alle borgere, og der vil blive reklameret for det på AVLUs kanaler, herunder avisannonce, samt gennem skolernes og idrætsforeningernes interne netværk for at nå ud til de unge.
Den endelige dagsorden for borgermødet er endnu ikke på plads, men den laves, når indstillingen er godkendt.
Løsning
At lokaludvalget godkender, at borgermødet afholdes d. 23. november kl. 17-19 på Ørestad Gymnasium.
Økonomi
Bydelspuljen belastes med 5000 kr. til forplejning i form af kaffe, te, vand og sandwich
Videre proces
Når lokaludvalget har godkendt indstillingen, vil sekretariatet bekræfte endeligt med KFF, By & Havn og Ørestad Gymnasium samt kommunikere ud om det. Arbejdsgruppen Børn & Kultur vil i samarbejde med KFF og By & Havn lave den endelige dagsorden.