Mødedato: 25.05.2021, kl. 18:30
Mødested: Glassalen i Kvarterhuset, Jemtelandsgade

Beslutning: ansøgninger maj 2021

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,

  1. at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.

 

Problemstilling

A: Year One Sommerrite

Ansøgt beløb: 24.000kr. Sagsnummer: 2021-0103333
Vi vil med vores projekt skabe en sommerrite omkring sommersolhverv, for at skabe opmærksomhed om klimaproblematikker på en kulturel måde. Arrangementet indeholder performance, lyddesign og musikalske indslag.

Afholdelsesdato: 21. juni

 Ansøger: Year One

Samlet budget: 40.500kr

 

Arbejdsgruppernes samlede spørgsmål til ansøger, samt svar fra ansøger:

1. Uddybelse af samskabende proces: Er der inddragelse af deltagerne? Hvis ja: Hvad består inddragelsen af?

SVAR:
Becoming Species performance gruppen har et undervisningsforløb, hvor de rådgiver bruger i en associationsteknik der omhandler i at indleve sig i roleplaying, hvor man forstiller sig at man er et dyr. Om eftermiddagen vil vi afholde en workshop hvor de rådgiver deltagere til arrangementet i hvordan de kan forstå dyr via denne associationsteknik. Det hjælper borgerne til at arbejde med deres empati for andre typer af dyr end mennesket. Det vil blive afholdt lidt på samme måde som hvis man danser squaredance, hvor gruppen underviser borgerne i hvordan de kan benytte denne teknik, og derved prøve at leve sig ind i hvordan dyr har det. Aftenarrangement er en koncert med et musikorkester, der sammen med en videoinstallation danner rammerne om et visuelt univers, hvor borgerne kan leve sig ind i en fortælling, der hylder naturens kræfter.

2. Hvordan er aktiviteten delt op i eftermiddag ude og kulturhus inde?

SVAR:
Arrangementet er delt op på den måde at eftermiddagsarrangement der vil blive afholdt på pladsen ved bygningen Kulturhus Islands Brygge og aftenarrangement der vil blive afholdt i Kulturhus Islands Brygges koncertsal.

3. Er det to forskellige forestillinger?

SVAR:
Det er to arrangementer der bliver afholdt i forlængelse af hinanden, som bliver bundet sammen af det overordnede tema som er, en klimasamtale via empati.

4. Hvordan indgår klimaet i forestillingen?

SVAR:
Klimadebatten indgår i vores arrangement fordi, vi hylder naturen og dennes muligheder, mennesket er interessenter i naturens økosystem, det hjælper empati mennesket med at forstå.

Det kan yderligere siges, at vores klimahappening via vores hjemmelavede kulisse af materialer fra naturen, kobler en linje til den natur, der er i forandring.

Vi kobler også årstidsriten (årstidsskiftet) til de forandringer der sker i klimaet.

Vi vil formidle disse emner mundtligt og via skriftlige materiale og via lydanlægget i forbindelse med arrangementet.

Der vil være et yderligere klimadebatterende oplæg før den indendørs seance. Det er muligt at se yderligere information på

www.yearone.dk og få en ide om hvordan vi tidligere har koblet disse temaer.

 

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget da gruppen har brug for svar på spørgsmålene nedenfor, for at tage stilling

  1. Hvordan indgår klimaet i forestillingen?
  2. Er det to forskellige forestillinger?
  3. En uddybelse af den samskabende proces

Se svar ovenfor.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:  

Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget. Arbejdsgruppen ønsker også mere information om aktiviteten: Er der inddragelse? Hvad består den af?

Se svar ovenfor.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø

Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse, da arbejdsgruppen har følgende spørgsmål til ansøger:

1. Savner en mere uddybende beskrivelse af aktiviteten

2. Hvordan er aktiviteten delt op i eftermiddag ude og kulturhus inde?

Se svar ovenfor.

 

 

B: KROP 2021
Ansøgt beløb: 21.500kr. Sagsnummer:  2021-0103354
Med projektet KROP vil vi udvide børn og unges kunstneriske og kreative horisont via et inspirerende møde med 2 kunstnere, som arbejder med hver deres nichestilarter inden for musik og dans. Klassen arbejder som et samlet fællesskab og udforsker begreber som jord, vand, luft og ild gennem kroppens bevægelser og lyde.

Afholdelsesdato: 13/9 – 17/10 + 25/10 – 28/11

 Ansøger: Børnekulturhus Ama’r

Samlet budget: 163.000kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, selv om det netværksskabende element mellem klasserne mangler. Gruppen vurderer, at  børnene har brug for noget spændende, efter den lange coronanedlukning.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da projektet har karakter af pædagogisk undervisning og ikke har netværksskabende karakter.

 

 

C:  Bryggebladets overlevelse/kommunevalget
Ansøgt beløb: 30.000kr. Sagsnummer: 2021-0103396
Bryggebladet har i snart 30 år eksisteret, som en lokalavis og udkommer hver anden uge. Bladet drives af lønnet arbejdskraft og frivillige og modtager ikke nogen form for offentlig støtte – heller ikke mediestøtte.
Under Corona-krisen er kassen stille og roligt svundet ind og nu er den tom. Skal Bryggebladet fortsætte kræver det en kapital-indsprøjtning

Afholdelsesdato: forsommer/sommer 2021

 Ansøger: Bryggebladet

Samlet budget: 48.658krkr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da bypuljemidler hverken må gives til drift eller til erhvervsstøtte.

 Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed, integration og erhverv:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, selv om gruppen er glad for avisen. Begrundelsen for afslaget er, at lokaludvalget ikke må støtte enkeltstående erhvervsvirksomheder, eller til give midler til drift.

 

 

D: Bytteskattejagt med genbrug
Ansøgt beløb: 7.500kr. Sagsnummer: 2021-0103492
BYTTESKATTEJAGT er en bytte-skattejagt, med 8 byttebokse placeret forskellige steder i Sundby. Man finder bytteboksene vha. et “skattekort” og et hjemmelavet kompas. Inden Bytteskattejagten skydes i gang, er der en byggeworkshop, hvor kompas og bytteboksene bliver bygget. Projektet afsluttes med en workshop hvor bytteboksene får nyt liv, i lokalmiljøet, som uglekasser, insekthoteller mv.

Afholdelsesdato: 1. – 31. august

Ansøger:  Johan Sonne Amhild

Samlet budget: 52.8000kr

 Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet bygger på en stor del frivilligt arbejde, har en stor effekt i forhold til prisen, fornem lokal forankring, netværksskabende - alt i alt et godt gennemtænk projekt. Det er positivt, at det er genbrug af materialer også efter aktiviteten. Projektet er dermed i tråd med lokaludvalgets grønne profil.  

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge: 
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet både arbejder med problemstillinger, der er relevant for lokaludvalgets arbejde og skaber interaktion og netværk mellem deltagerne.

 Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn da projektet både et netværksskabende, lokalt forankret, men også sætter fokus på emnet cirkulær økonomi.

 

 

E: Mama Fælled
Ansøgt beløb: 54.000kr. Sagsnummer: 2021-0103553
Inspireret af Bread and Puppet Theatres pageants – forestillinger ude i landskabet med giganter - vil vi levendegøre en figur – Mama Fælled, en gigant, der dukker op på Fælleden i ny og næ. Hun bærer sanglærken på sit hoved og landskabet og de andre arter i sin kappe. Hun er vogteren og beskytteren af den levende verden og performers af gruppen Becoming Species.

 Afholdelsesdato: 29. maj – 30.oktober

Ansøger: Becoming Species

Samlet budget: 64.000kr

Bemærkning fra sekretariatet: Sekretariatet har ved tiden for udarbejdelse af indstillingen ikke modtaget svar fra ansøger, om denne kommer til foretræde eller ej.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget og inviterer ansøger til foretræde, da gruppen er tvivl om ansøger kan tiltrække den publikum de håber på.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse, da arbejdsgruppen har følgende spørgsmål til ansøger:

  1. Hvordan kan I sandsynliggøre, at der er folk der vil deltage?

     

    SVAR:

    Det er pop-up performances. Folk deltager ved at være forbipasserende, der ser Mama Fælled gå rundt på Amager Fælled, og stopper op og hermed overværer performancen. Der er altid folk på fælled, men vi lægger vores performances om eftermiddagen, da der, på dette tidspunkt, er mange på vej hjem fra arbejde, skole/institution osv. og flere, som tager sig en løbetur eller gåtur. 

     

  2. Hvornår og hvor afholdes eventen?

     

    SVAR:

    De mindst 5 pop up performances bliver afholdt på Amager Fælled i løbet af 2021 og 2022. Vi følger årstiderne, så der vil være en performance hver årstid: 

     

    1) Sommer 2021 - 19. august kl. 15-17. Sted: Starter på Bjerget på Amager Fælled og performer langs ruten til Grønjordssøen. 

    2) Efterår 2021 - 21. oktober kl. 14-16. Sted: I området Strandengen. 

    3) Vinter 2022 - 22. februar kl. 14-16. Sted: I området Rute til Ro. 

    4) Forår 2022 - 15. april kl. 12-14 (langfredag). Sted: Følger noget af ruten Amarminoen. 

    5) Sommer 2022 - 21. juni kl. 15-17. Sted: Omkring Grønjordssøen. 

     

    De to workshops i at lave dyremasker og de to workshops i at bevæge sig som andre arter bliver afholdt i løbet af 2021.

     

    Workshops i at lave dyremasker af Randi Kjær og assisteret af Becoming Species:

     

    1) 9. september kl. 17-21. Sted: Endnu ikke aftalt.

    2) 12. september kl. 10-14. Sted: Endnu ikke aftalt. 

     

    Workshops i at bevæge sig som andre arter foregår i samarbejde med Arternes Ambassade København og Kulturhuset Islands Brygge. AAK har udstilling på KIB hele junimåned, og vi / Becoming Species har indgået en aftale med AAK om at tilbyde workshops for både børn og voksne. 

     

    1) Workshop for voksne d. 2. juni kl. 15-18. Sted: Amager Fælled.

    2) Workshop for børn d. 16. juni kl. 14-17. Sted: Kulturhuset Islands Brygge.

     

    Gruppen anbefaler ansøger et foretræde.

     

     

     

     

    F: Brygge Beach Open
    Ansøgt beløb: 4.500kr. Sagsnummer: 2021-0103588

    10-12 hold dyster mod hinanden i beachvolley efter devisen fairplay all the way! Det tiltrækker forbipasserendes opmærksomhed og havneparkens nysgerrige brugere, for der er masser af action, følelser og fællesskab i spil i sandet. Formålet med aktiviteten er at fremme social motion, bevægelsesglæde, sammenhold og mødesteder i Bryggens udemiljø. Her mødes folk på tværs af alder, beskæftigelse og nationalitet og knytter bånd og nye venskaber

     

    Afholdelsesdato: 19 – 20 juni

     

    Ansøger: Volley IB

     

    Samlet budget: 5.460kr

     

     

    Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge: målgruppe 15-49

    Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse. Arbejdsgruppen er positivt stemte, men vil gerne vide, hvem der spiller med; Er det foreningens nuværende spillere eller er det åbent for alle at deltage i spillet (ikke blot som tilskuer).

    SVAR fra ansøger:

    Vi er slet ikke en forening (endnu). Det er derfor alle, der har lyst, som kan deltage. Der kommer ofte nye folk forbi og hopper med ind på banen.

     

     

    Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:

    Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da det ikke er en opstart af en forening, men en allerede kørende aktivitet: Foreningen har allerede inviteret til aktiviteten via FaceBook.

     

    Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed, integration og erhverv:

    Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse, da gruppen gerne vil vide:

  1. Hvad er perspektivet fremover: Har foreningen planer om at fortsat invitere lokalområdets borgere og brugere til deltagelse?

     

    SVAR:

    Ja! Der er endda indledt dialog med kommunen om mulighederne for at etablere plads til flere mennesker. Det er et åbent fællesskab, hvor bydelens brugere og beboere mødes og kommunikerer i en offentlig facebookgruppe. (Siden ansøgningen er vi nu oppe på 700 medlemmer!)

    NB - Vi har stadig ikke fået endeligt svar fra KK Arrangement ift. tilladelse, selvom der er gået 2 måneder - det ser ud til, at datoerne må rykkes til 3.-4. juli.

     

  2. Hvad er den konkrete deltagerbetaling?

     

    SVAR:

    20 kr. - for at sikre turneringsstrukturen, som er sårbar ved pludselige frafald.

     

  3. Hvad sker med kampboldene efter turneringen?

SVAR:

De vil blive brugt til at spille med på banen og til fremtidige arrangementer - det er tænkt som en tilbagevendende tradition. (Pga. det lave hegn, opleves det desværre også, at bolde går i stykker - TMF er underrettet om, at det burde forhøjes.)

 

 

G: Musikalisk byvandring på Amager
Ansøgt beløb: 30.000kr. Sagsnummer: 2021-0103701
Igennem fem musikalske byvandringer bliver Amagers musik- og lokalhistorie fortalt af historiker & journalist Majken Astrup og jazzmusiker Jesper Løvdal. De fortæller om musikken, komponisterne, musikere og spillesteder og sætter det ind i den sociale og politiske samtid. Hver vandring afsluttes på et spillested med et glas vin, øl eller en sodavand. Vandringerne optages og klippes sammen til et afsnit i podcastserien Stemmer fra Amar.

Afholdelsesdato: juli - september

Ansøger: Jesper Løvdal

Samlet budget: 98.000kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet vil være en flot profilering af bydelen og dens (musik)historie.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet er netværksskabende og lokalt forankret samt henvender sig til et bredt publikum.

 

 

 H: Midsommer Perfomance på Polychrome
Ansøgt beløb: 12.900kr. Sagsnummer: 2021-0103741
Vi søger om støtte til at realisere en eksperimenterende performance med gruppen Meshes. Meshes er musikerne Jaleh Negari og Felia Gram-Hanssen, samt danseren Stine Frandsen. Meshes vil skabe et nyt stedsspecifikt værk i forbindelse med midsommeraften, hvor kunst, natur, lys, og håb går op i en højere enhed. Vi vil desuden servere et gratis måltid mad.

Afholdelsesdato: 22. juni

Ansøger: Polychrome

Samlet budget: 12.900kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed, integration og erhverv:
Arbejdsgruppen inviterer gruppen til foretræde og indstiller til videre drøftelse, da gruppen har brug for at få svar på følgende:

  1. Hvordan sikrer I jer, at der kommer deltager fra de tre områder Urbanplanen, Sundby og Ørestad?
  2. En uddybelse af aktivitetens indhold
  3. En uddybende præsentation af foreningen Polychrome
  4. Bemærk at foreningen fik bevilget 19.000kr i 2020: I svarer ’nej’ på spørgsmålet i punkt 11 i skemaet.

SVAR fra ansøger:

Ja, jeg kommer gerne til foretræde den 25. maj kl 18.30 og svarer på opklarende spørgsmål.

Jeg kan se jeg har misforstået spørgsmål 11, og troede spørgsmålet var om jeg havde ansøgt om støtte før til det samme projekt, jeg beklager. 

De andre spørgsmål kan jeg uddybe svarene på den 25. maj. Glæder mig til at møde jer. 

 

 

 

I: The Lure of the Local
Ansøgt beløb: 25.000kr. Sagsnummer: 2021-0103798
Ørestad City er en bydel i stadig forandring, og denne foranderlighed går fem studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i dialog med gennem værker, de producerer specifikt til stedet.
Formålet med projektet er at skabe mødesteder, forankret i stedets identitet, og de samtaler og refleksioner, der opstår i mødet mellem sted, målgruppen i form af et lokalt publikum og kunsten.Udstillingens arrangører er tre kandidatstuderende fra Institut for Kunst-og kulturforskning ved Københavns Universitet

 Afholdelsesdato: 5. juni – 31. august

Ansøger: Josefine Emilie Frandsen, Louise Palle Krog-Meyer, Carla Packness

Samlet budget: 105.000kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til tilsagn, da projektet er opsøgende, interaktivt, dialogskabende samt i tråd med lokaludvalgtes arbejde for mere kunst i bydelen. Det er positivt at ansøger har søgt andre fonde, samt at de samarbejder med Ørestad City

Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet er grundigt lokalt forankret og på en fin måde viser, at kunst kan være interaktivt og netværksskabende.

 

 

J: Slaget om Sletten
Ansøgt beløb: 15.000kr. Sagsnummer: 2021-0103890
Slaget om Sletten - en podcastserie om fredede padder, store følelser og bunker af kommunegæld. Serien udfolder historien om Lærkesletten og hvorfor stedet er så særligt.

 Afholdelsesdato: slut maj - august

Ansøger: Amager Fælleds Venner

Samlet budget: 55.5000kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget pga. den politiske karaktær.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn under forudsætning af at pilotprojektet kan offentliggøres, hvis ikke der findes en køber til det endelige projekt.

Spørgsmål til ansøger: kan pilotprojektet offentliggøres, hvis der ikke findes en køber til det endelige projekt?

SVAR:

Ja, projektet kan godt realiseres udenom en distributør. I så fald vil podcastserien skaleres ned i produktionsomkostninger (jf. markeringer i budgettet) og udgives af Amager Fælleds Venner.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet kan være profilerende for bydelen. Arbejdsgruppen ønsker dog, at ansøger uddyber udbredelsen af podcasten til flere end Amager Fælleds Venner (på deres Facebook), da arbejdsgruppen mener, at emnet og vinklerne er relevante for hele Danmark og ikke blot amarkanerne.

 

Løsning

At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger.

 

Økonomi

Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen.

Lokaludvalget har 10 eksterne ansøgninger til behandling til et maksimalt beløb på 224.400kr. af 2021 midlerne. 

 

Videre proces

 

Beslutning

A: Ansøgningen Year One Sommerrite fik afslag med den begrundelse, at beskrivelsen af projektets aktiviteter vurderes at være for uklar. Bla. savner lokaludvalget et mere detaljeret budget for workshop.

 

B: Ansøgningen KROP 2021 fik afslag med den begrundelse, at lokaludvalget vurderer, at projektet bør være en del af skolernes almindelige opgaver som undervisningsinstitution.

Følgende stemte for: Kim J. Henriksen, Uffe Meulengracht, Christian Eggert, 

Imod: Robert Nielsen, André Vedgren, Andreas Petersen, Erhardt Franzen, Kresten Thomsen, Steen Höier, Mark Gray, Arne Bjørn Nielsen, Anders Bo Nielsen, 

Undlod: Hanne Schmidt, Cecilie Kaysen, Peter Hess-Nielsen, Lone Munk, Jill Petersen.

 

C:  Ansøgningen Bryggebladets overlevelse/kommunevalget fik under afstemning afslag med den begrundelse, at lokaludvalget på det foreliggende grundlag ikke kan vurdere det nærmere indhold af projektet herunder, hvad støtten helt konkret skal bruges til. 

Følgende stemte for: Erhardt Franzen, Hanne Schmidt, Kim J. Henriksen, Uffe Meulengracht, Kresten Thomsen, Peter Hess-Nielsen,

Imod: Robert Nielsen, André Vedgren, Andreas Petersen, Cecilie Kaysen, Anders Bo Nielsen, Jill Petersen, Mark Gray.

Undlod: Arne Bjørn Nielsen, Christian Eggert,


D: Ansøgningen Bytteskattejagt med genbrug fik under afstemning tilsagn om støtte på 7.500 kr.

 

E: Ansøgningen Mama Fælled fik under afstemning tilsagn om støtte på 54.000kr.

Følgende stemte for: Andreas Petersen, Erhardt Franzen, Hanne Schmidt, Kim J. Henriksen, Uffe Meulengracht, Kresten Thomsen, Peter Hess-Nielsen, Jill Petersen.

Imod: Robert Nielsen, André Vedgren, Steen Höier, Arne Bjørn Nielsen, Anders Bo Nielsen,

Undlod: Cecilie Kaysen, Lone Munk, Mark Gray, Christian Eggert,

 

F: Ansøgningen Brygge Beach Open fik under afstemning tilsagn om støtte på 4.500 kr.

Følgende stemte for: Robert Nielsen, André Vedgren, Andreas Petersen, Erhardt Franzen, Cecilie Kaysen, Kim J. Henriksen, Uffe Meulengracht, Kresten Thomsen, Peter Hess-Nielsen, Steen Höier, Lone Munk, Mark Gray, Christian Eggert, Anders Bo Nielsen, Jill Petersen.

Imod: Hanne Schmidt, Arne Bjørn Nielsen,

Undlod: ingen

 

G: Ansøgningen Musikalisk byvandring på Amager fik tilsagn om støtte på 30.000kr.

 

H: Ansøgningen Midsommer Perfomance på Polychrome fik bevilget 12.900 kr.

 

I: Ansøgningen The Lure of the Local fik tilsagn om støtte på 25.000 kr.

 

J: Ansøgningen Slaget om Sletten fik under afstemning tilsagn om støtte på 15.000 kr.

Følgende stemte for: Andreas Petersen, Erhardt Franzen, Hanne Schmidt, Cecilie Kaysen, Kim J. Henriksen, Uffe Meulengracht, Kresten Thomsen, Peter Hess-Nielsen, Steen Höier, Lone Munk, Christian Eggert.

Imod: Robert Nielsen, Mark Gray, Arne Bjørn Nielsen, Anders Bo Nielsen,

Undlod: André Vedgren, Jill Petersen.





Til top