Mødedato: 22.01.2013, kl. 18:30
Mødested: Peder Lykke centret, Peders Lykkevej 65

Genbehandling,ansøgning: Motions- og mødestedet

Foreningen Sammen om Bryggen (SAM) søger støtte til Motions- og mødestedet.

Indstilling og beslutning

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,
1. at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Foreningen Sammen om Bryggen (SAM), på baggrund af indstillingen fra arbejdsgruppen for det sociale område og kultur & fritid. 

Problemstilling

På vegne af SAM søgte Bodil Buhelt d. 10. november 2012 om 74.175 kr. i støtte til Motions- og mødestedet. Projektet indeholder en udvidelse af et eksisterende udendørs motionssted i den grønne kile på Islands Brygge mellem Havneparken og Fælleden. Målgruppen er bydelens beboere og forbipasserende. Projektet ventes gennemført i starten af 2013.   

Det nuværende motionssted anvendes især af børn og unge sportsfolk. Ved at tilføre flere og andre elementer, vil motionsstedet i højere grad kunne bruges i fællesskab af  børn og voksne. En udvidelsen vil desuden gøre det muligt, at flere personer benytter stedet på samme tid. Udover at opfordre til bevægelse, vil et udvidet motionssted bidrage til at skabe mere liv i den nye del af Bryggen. Projektet er skabt ved en frivillig indsats i SAM. I forbindelse med opstillingen af redskaberne vil foreningen arrangere instruktion i brugen af dem, dels ved medvirken af producenten af redskaberne, dels ved fysioterapeut i foreningen. Dette vil blive annonceret i Bryggebladet.  

De ansøgte midler dækker alle udgifter til redskaber og annoncering. Foreningen bidrager med frivilligt arbejde.

Løsning

Arbejdsgrupperne for det sociale område og kultur & fritid behandlede ansøgningen på deres møder d. 28. november 2012. Begge grupper indstillede til, at behandlingen af ansøgningen blev udskudt til januar 2013. Arbejdsgrupperne ønskede at gå i dialog med ansøger vedrørende finansieringen af projektet.

Arbejdsgrupperne for det sociale område og kultur & fritid genbehandlede ansøgningen på deres møder d. 9. januar 2013. Begge arbejdsgrupper indstiller et afslag. Grupperne stiller sig sympatiske overfor tanken om mere social interaktion i området, men der ses ikke en lokal forankring af projektet idet GFH, der ejer jorden hvor redskaberne skal placeres, ikke ønsker dette. Der savnes et skriftligt tilsavn fra GFH's formand om støtte af projektet. Arbejdsgruppen så gerne en medfinansiering fra GFH. Det er envidere stadigt uklart, hvem der tænkes at skulle stå for vedligeholdelse af redskaberne.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Beslutning

Indstillingen blev godkendt uden at komme til afstemning.
Lokaludvalget er positivt overfor tanken om mere bevægelse og social interaktion i området, men udvalget vedtog at afvise ansøgningen med begrundelsen, at projektet efter lokaludvalgets vurdering mangler en lokal efterspørgsel, forankring og inddragelse i projektet. Lokaludvalget savner opbakning fra grundejer, de omkringliggende andelsboligforeninger og boligforeninger. Det er endvidere stadigt uklart hvem, der tænkes at vedligeholde redskaberne.
Til top