Mødedato: 21.10.2014, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Ansøgninger til Bydelspuljen oktober 2014

Amager Vest Lokaludvalg har modtaget syv ansøgninger til Bydelspuljen til uddeling den 21. oktober 2014. 
Alle ansøgninger er blevet forbehandlet i de relevante arbejdsgrupper.  

Indstilling og beslutning

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,

1) at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgningerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.

2) at lokaludvalget drøfter og vedtager, om ansøgning A: Drengeklubben i Gyldenrisparken skal behandles, selvom den er sendt halvanden time efter endt ansøgningsfrist.


Arbejdsgrupperne indstiller:

A: at støtte Drengeklubben i Gyldenrisparken, jf. arbejdsgruppen for det sociale områdes indstilling.


B: at støtte Netværkssaloner, jf. arbejdsgruppen for det sociale områdes indstilling.


C: at støtte Lysfest i Remiseparken, jf. arbejdsgruppen for det sociale områdes indstilling.


D: ikke at støtte Midt i mængden - at tale om farvede minoriteter i Danmark, jf. arbejdsgruppen for det sociale områdes indstilling.


E: at støtte Madklubben Jorden Rundt, jf. arbejdsgruppen for det sociale områdes indstilling.


F: at støtte Faciliteter og udstyr til aktiviteter i Foreningshuset Sundholmsvej 8, jf. arbejdsgruppen for kulturs indstilling.


G: at træffe beslutning på baggrund af de samlede oplysninger vedr. Ørestadslinien - en laserprojektion i tre dele (demo), jf. arbejdsgruppen for kulturs indstilling.

Problemstilling


A. Drengeklubben i Gyldenrisparken (sagsnr. 2014-0209212), ansøgt beløb 10.000 kr. 

Ansøger: Foreningen Drengeklubben i Gyldenrisparken

Drengeklubben er et tilbud til alle drenge i alderen svarende til 4.-6.-klasse, som bor i eller i nærheden af Gyldenrisparken på Amager. Klubben er oprettet af en lille gruppe frivillige i samarbejde med Frivillignet, under Dansk Flygtningehjælp og den lokale beboerforening. Klubbens målsætning er at skabe et frirum for drengene hver uge, og at tilbyde dem forskellige aktiviteter både i og ude af de lokaler, som lånes af beboerforeningen. Klubben har eksisteret i ca. halvandet år, og der er ca. 12 drenge, der kommer nogenlunde fast hver tirsdag og herudover enkelte drenge, som kommer engang imellem.

Afholdelsesperiode: Hver tirsdag kl. 18.00 til 20.00 resten af året

Sted: Gyldenrisparken 52A, 2300 Kbh. S

Samlet budget: 10.000 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for det sociale område
Arbejdsgruppen for det sociale område indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Der er tale om sociale aktiviteter, der tilbydes nogle af de svageste i samfundet. Klubben aktiverer unge mennsker og er netværksskabende og dialogfremmende. 

Indstilling fra arbejdsgruppen for børn og unge
Arbejdsgruppen indstiller at udvalget bevilger støtte, da der er tale om lokalt forankret netværksskabelse, men med 2.500 kr., idet gruppen mener, at der ansøges om støtte til  allerede afholdte aktiviteter.

B: Netværkssaloner (sagsnr. 2014-0209262), ansøgt beløb 16.900 kr. 

Ansøger: Frivilligcenter Amager

To netværksskabende arrangementer skal skabe opmærksomhed og øge muligheder for samarbejde vedrørende udsatte voksne borgere. Ansøger vurderer, at der er velfungerende netværk på tværs af skellet offentlig/civil hvad angår børn, unge og ældre, men netop socialt udsatte og isolerede voksne er efter ansøgers vurdering et område, hvor der mangler fokus og kontakt på tværs af civile, frivillige aktører og offentlige institutioner/projekter. Projektet skal starte et nyt tværgående netværk. Samtidig skal det synliggøre Frivilligcentrets tilbud til foreninger og offentligt ansatte i centrets nye lokaler i Foreningshuset Sundholmsvej 8.

Afholdelsesperiode: Den 13. og den 20. november 2014 kl. 16.30 til 18.30

Sted:
Sundholmsvej 8, 2300 Kbh. S

Samlet budget: 16.900 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for det sociale område
Arbejdsgruppen for det sociale område indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Det er et netværksskabende og dialogfremmende arrangement, som tydeliggør frivillige initiativer på Amager. Desuden promoverer det Sundholmsvej 8 som samlingssted i bydelen.


C: Lysfest i Remiseparken (sagsnr. 2014-0209270), ansøgt beløb 17.000 kr.


Ansøger: Partnerskabet

Formålet med arrangementet er at skabe liv udendørs på en mørk vinteraften og skabe rammerne for, at folk kan mødes udendørs på et tidspunkt, hvor mange ellers ikke benytter det offentlige rum. Remiseparken på Vestamager er en af Københavns største parker. Alligevel er dele af den på mange måder lidt hemmelig. Mange beboere i området er derudover utrygge over at bevæge sig i parken – især i de mørke måneder og om aftenen. Ansøger ønsker at sætte liv i parken på en mørk novemberdag, og vise hvordan man kan mødes udendørs - også selvom det er mørkt og koldt. Tesen er, at har man haft en god oplevelse i parken, mens det er mørkt, er man efterfølgende mere tryg ved at færdes der i mørke – også selvom der ikke er et arrangement.

Afholdelsesperiode: Den 14. november 2014

Sted:
Remiseparken, Peder Lykkes Vej 71-73, 2300 Kbh. S

Samlet budget: 22.000 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for det sociale område
Arbejdsgruppen for det sociale område indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Det er et lokalt forankret arrangement med mange relevante samarbejdspartnere. Det vil have en positiv effekt for Remiseparken, at der inviteres til et socialt arrangement, og det kan få beboere, der ellers ikke færdes i området om aftenen, til efterfølgende at se anderledes på stedet.


D: Midt i mængden - at tale om farvede minoriteter i Danmark (sagsnr. 2014-0209282), ansøgt beløb 18.000 kr.

Ansøger: Adoptionspolitisk Forum

Adoptionspolitisk Forum inviterer til en åben offentlig debataften med vægt på inddragelsen af publikum i diskussionen samt en lettilgængelig forståelsesramme. Målet er at sikre, at deltagerne vil tage diskussionerne med sig udenfor arrangementet, og at dette arrangement vil fungere som et skridt mod en større almen forståelse for og formidling af hverdagens diskriminerende racialiseringsprocesser. Arrangementet skal engagere de borgere, der har problematikker som raceopfattelse inde på livet på daglig basis, og bidgrage til borgerinddragelse, debat og dialog om emnet i lokalmiljøet.

Afholdelsesperiode: Den 14. november 2014

Sted:
Københavns Universitet Amager, Karen Blixens Vej 1, 2300 Kbh. S

Samlet budget: 18.000 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for det sociale område
Arbejdsgruppen for det sociale område indstiller et afslag. Projektet er ikke lokalt forankret, mangler en lokal vinkel og arbejdsgruppen vurderer, at der er tale om et forholdsvist højt budget for et arrangement, der kan rumme 50 personer. Arbejdsgruppen vurderer ligeledes, at der er tale om en forelæsning på højt niveau, der retter sig en meget snæver og ikke lokal målgruppe.


E: Madklubben Jorden Rundt (sagsnr. 2014-0209276), ansøgt beløb: 11.835 kr.

Ansøger: Aftenskoleforbundet Netop København

Madklubben Jorden Rundt er en nystartet madskole på Amager, sat i værk sammen med et netværk af kvinder med forskellige kulturelle baggrunde. Ideen er, at kvinderne laver mad på skift, og sammen med kokken Benjamin Carlsen og projektleder Irene Folsach, udvikler et madskolekoncept, hvor det nordiske køkken møder verdenskøkkenet. Kurset udbydes som aftenskole-tilbud igennem oplysningsforbundet NETOP København. Madklubben holder til i Sønderbro Skoles skolekøkken og har 15 deltagere med baggrund i Somalia, Pakistan, Tyrkiet, Irak og Palæstina. Der søges om støtte til en folder, som med udvalgte portrætter af kvinderne og tilhørende opskrifter skal fortælle omverden, hvem deltagerne er og hvad Madklubben handler om. Folderen skal deles ud til borgeren på gaden, være et visitkort for kvinderne, og en indgang til potentielle samarbejder og netværk. 

Afholdelsesperiode: Madklubben mødes hver 14. dag, folderen skal løbende uddeles

Sted:
Sønderbro Skole, 2300 Kbh. S

Samlet budget: 26.470 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for det sociale område
Arbejdsgruppen for det sociale område indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Der er tale om et seriøst projekt, der inddrager lokale kvinder og fremmer aktiv deltagelse og opkvalificering. Desuden er det netværks- og kontaktskabende. 



F: Faciliteter og udstyr til aktiviteter i Foreningshuset Sundholmsvej 8 (sagsnr. 2014-0209251), ansøgt beløb 29.900 kr.

Ansøger: Foreningshuset Sundholmsvej 8

Foreningshuset Sundholmsvej 8 er lige åbnet, og har i den forbindelse overtaget lokaler, der mangler fleksibilitet og udstyr i forhold til at blive anvendt af stedets målgrupper: foreninger, borgere og mindre virksomheder på Amager. Formålet er at øge kvaliteten af faciliteter i huset, så det bedre kan anvendes til aktiviteter og imødekommer målgruppernes behov, samt indkøbe udstyr, som kan udlånes gratis.

Afholdelsesperiode: November 2014

Sted:
Sundholmsvej 8, 2300 Kbh. S

Samlet budget: 29.900 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur
Arbejdsgruppen for kultur indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Huset er foreningsdrevet, styret af borgere og faciliteterne kommer lokale borgere til gode. Det er lokalt forankret og støtter frivillige aktiviteter i bydelen. Arbejdsgruppen vurderer, at det er nødvendigt for at tiltrække og fastholde målgrupperne, at det er muligt at låne og anvende teknisk udstyr.  


G: Ørestadslinien - en laserprojektion i tre dele (demo) (sagnr. 2014-0209295), ansøgt beløb 25.000 kr.

Ansøger: Palle R. Jensen

Ørestaden består af tre dele med meget forskellig udseende, arkitektur og funktioner. Ørestadslinien vil binde de tre dele sammen med et visuelt element, som er det samme og alligevel hele tiden forskelligt. Denne dobbelthed opnås ved en særlig form for laserprojektion udviklet af civ.ing. og opfinder Palle R. Jensen, som selv bor i 8tallet i Ørestad Syd. 'Laser Kaligrafen' skaber laserstråler med en dynamik, hvor det virker, som om to kurver danser en dans med  hinanden. 'Tilfældighedsgeneratorer' sikrer, at mønsteret aldrig gentager sig selv og bliver ved med at være spændende. Dette skal symbolisere de tre dele af Ørestad, der er forskellige, men har samme dynamik, fordi de er skabt på samme måde.

Afholdelsesperiode: Demo i efteråret 2014, offentlig fremvisning ved Ørestad Kulturdage 2015

Sted:
På gavlen af P-huset Robert Jacobsen, 2300 Kbh. S

Samlet budget: 25.000 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur
Arbejdsgruppen for kultur har stillet ansøger nogle opklarende spørgsmål angående hvad, der skal ske med udstyret efter end fremvisning og tilladelse fra bygningens ejer. Lokaludvalget bedes tage stilling til ansøgningen på baggrund af de samlede oplysninger.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Løsning

Amager Vest Lokaludvalg drøfter arbejdsgruppernes indstillinger for de enkelte ansøgninger.

Økonomi

Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen, område 3707.

Beslutning

At punkt 2 kom til afstemning:

For: Lars Rimfalk Jensen, Lasse Vogel Andersen, Pia Saaek, Robert Nielsen, Marianne Falck Orby, Peter Hess-Nielsen, Jann Kuusisaari, Peter Howalt Andersen, Berit Bro, Jann Kjærulff Tietze, Gertrud Birke, Isak Korn.

Imod: Arne Bjørn Nielsen, Niels Balling, Erhardt Franzen, Anders Bo Nielsen.

Blank: Per Klougart Mortensen, Bo Sand, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk.

Med stemmetallet: 12 - 4 - 4 vedtog lokaludvalget således at behandle ansøgning A: Drengeklubben i Gyldenrisparken. Udvalget understreger dog at fristerne skal overholdes.

A: Indstillingen om at støtte projektet med 2.500 kr. kom til afstemning

For: Lars Rimfalk Jensen, Per Klougart Mortensen, Arne Bjørn Nielsen, Bo Sand, Niels Balling, Kresten Thomsen, Erhardt Franzen, Pia Saaek, Marianne Falck Orby, Peter Hess-Nielsen, Jann Kuusisaari, Peter Howalt Andersen, Berit Bro, Jann Kjærulff Tietze, Ulla Støvelbæk, Gertrud Birke, Anders Bo Nielsen.

Imod: Lasse Vogel Andersen, Robert Nielsen, Isak Korn.

Blank: 0

Med stemmetallet: 17 - 3 - 0 vedtog udvalget delvist at støtte Drengeklubben i Gyldenrisparken, da der er tale om lokalt forankret netværksskabelse, samtidig med at udvalget vurderer, at der ansøges om støtte til allerede afholdte aktiviteter. Udvalget vedtog således at bevilge 2.500 kr. til projektet.

B: Robert Nielsen og Bo Sand erklærede sig inhabile og forlod lokalet under behandling af punktet.
Indstillingen blev vedtaget uden at komme til afstemning. Udvalget vedtog således at bevilge 16.900 kr. til projektet.

C: Indstillingen blev vedtaget uden at komme til afstemning. Udvalget vedtog således at bevilge 17.000 kr. til projektet.

D: Indstillingen blev godkendt uden at komme til afstemning. Udvalget vedtog således at afvise ansøgningen med begrundelsen, at udvalget ikke vurderer projektet til at være lokalt forankret, ligesom det mangler en lokal vinkel. Der synes dertil at være tale om et forholdsvist højt budget for et arrangement, der kan rumme 50 personer, samt at der er tale om en forelæsning på højt niveau, der retter sig en meget snæver og ikke lokal målgruppe.

E: Indstillingen kom til afstemning:

For: Arne Bjørn Nielsen, Bo Sand, Lasse Vogel Andersen, Kresten Thomsen, Jann Kuusisaari, Berit Bro, Gertrud Birke, Isak Korn,

Imod: Lars Rimfalk Jensen, Erhardt Franzen, Robert Nielsen, Pia Saaek, Peter Howalt Andersen, Anders Bo Nielsen.

Blank: Per Klougart Mortensen, Niels Balling, Marianne Falck Orby, Peter Hess-Nielsen, Jann Kjærulff Tietze, Ulla Støvelbæk.
  
Med stemmetallet: 8 - 6 - 6 vedtog udvalget således at bevilge 11.835 kr. til projektet.

F: Niels Balling erklærede sig inhabil og forlod lokalet under behandling af punktet. 1. suppleant Inge Rasmussen deltog i behandlingen. Indstillingen blev vedtaget uden at komme til afstemning. Udvalget vedtog således at bevilge 29.900 kr. til projektet.

G: Udvalget vedtog at afvise ansøgningen uden at beslutningen kom til afstemning, med den begrundelse at projektet ikke opfylder lokaludvalgets kriterier om at være lokalt forankret, netværksskabende og demokratifremmende.
Til top