Bydelspuljen - ansøgninger til behandling d. 20. juni 2017
Indstilling
Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller
1) at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.
Arbejdsgrupperne indstiller:
A: at give støtte til Sommerudflugt Onsdagshjørnet, jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed.
B: at give støtte til Kunsten i Samskabelse, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Social, omsorg og sundhed og Fysisk planlægning og miljø samt Kultur og fritid.
C: at træffe afgørelse vedrørende En glad og netværksskabende eftermiddag jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed.
D: at give afslag til Right to dream, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid samt Børn og unge.
E: at give støtte til Barselscafé, jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed.
F: at give støtte til Amar:litts arrangementer, jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid.
G: at give støtte til Sommerfest for Det Røde Skur, jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed.
H: at træffe afgørelse vedrørende 100% Fremmed?, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Social, omsorg og sundhed, Kultur og fritid samt Fysisk planlægning og miljø.
I: at give støtte til Sundholmskvarterets kvartersdag, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid samt Fysisk planlægning og miljø.
Problemstilling
A: Sommerudflugt Onsdagsklubben. Ansøgt beløb: 8.850kr. Sagsnummer: 2017-0215030
Onsdagshjørnet er spise/værested ved Solvang Kirke. Der serveres varm mad hver onsdag kl. 13 – 14 (bortset fra sommermåneder). Der kommer mange personer, som ikke har så stort et netværk og for hvem Onsdagshjørnet er et lyspunkt i hverdagen. Herunder også beboere fra det psykiatriske bocenter Sundbygård samt nogle misbrugere. Der serveres mad til i gennemsnit 40 personer hver gang. Onsdagshjørnet drives udelukkende ved frivillig indsats. 7 – 8 frivillige er med næsten hver gang. Som afslutning før sommerferien arrangeres en udflugt.
Ansøger: Onsdagshjørnet Solvang Kirke
Afholdelsesperiode: 21. juni 2017
Sted: Start fra Solvang Kirke
Samlet budget: 10.850kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Projektet er netværksskabende samt har lokal forankring. Gruppen finder det positivt, at Onsdagshjørnet udelukkende drives ved frivillig indsats.
B: Kunsten i Samskabelse. Ansøgt beløb: 36.500kr. Sagsnummer: 2017-0215076
Ansøger ønsker at skabe nye kunstneriske og visuelle indtryk, for alle besøgende, til sin motions- og sansesti. Alle borgere fra Captum, pårørende, bosteder, senior klubben, naboer, børnefamilier mfl. inviteres til at være med til at pryde motions- og sansestien.
Ansøger: Venner af Captum (venskabsforening, stiftet i 2015, af en gruppe pårørende til borgere med handicap i center Captum)
Afholdelsesperiode: august 2017
Sted: Sanse- og motionsstien, Fussingsvej 15, 2300 KBH S
Samlet budget: 46.500kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges, med den betingelse, at redskaberne gives til foreningshuset Sundholm 8 eller til Væksthus Amager efter workshoppen. Kunstprojektet er åbent for alle og lokalt forankret.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Projektet vedrører sanse- og motionsstien på Fussingsvej, som bruges af mange borgere i Amager Vest – store som små. Kunstprojektet inddrager alle de besøgende, der vil være med i forskønnelsen af stien.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges, med den betingelse at redskaberne gives til Væksthus Amager efter workshoppen. Projektet er med til at forskønne Amager Vest og involverer både daglige brugere og besøgende.
C: En glad og netværksskabende eftermiddag. Ansøgt beløb: 12.250kr. Sagsnummer: 2017-0215084
Formålet med arrangementet er at skabe en glad eftermiddag for bydelens borgere og DRYS IND’s brugere. Deltagerne får en god oplevelse, og de får mulighed for at mødes på kryds og tværs og skabe nye kontakter og netværk, så de får et rigere socialt liv. Arrangementet vil skabe socialt fællesskab for en gruppe borgere, som er sårbare og ofte oplever ensomhed. Projektet tilrettelægges i samarbejde mellem DRYS IND og Cafe Julius.
Ansøger: Værestedet Drys Ind
Afholdelsesperiode: 15. november 2017
Sted: Shetlandsgade 6, 2300 KBH S
Samlet budget: 14.000kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og Sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller at støtte arrangementet med 10.250 kr., således at støtten til arrangørens leje af sine egne lokaler bortfalder. I projektbeskrivelsen fremgår det, at arrangementet er et samarbejde mellem DRYS Ind og Cafe Julius. Sekretariatet kontakter ansøger og undersøger dette nærmere.
I øvrigt finder arbejdsgruppen at arrangementet er netværksskabende og har lokal forankring.
D: Right to dream. Ansøgt beløb: 25.000kr. Sagsnummer: 2017-0215682
Sundby Boldklub´s U13 drenge har fået en helt unik mulighed for at komme en uge på fodboldsakademiet ”Right to Dream” i Ghana. Sundbys U13 drenge er det andet U13 hold i verden, der har fået tilbudt denne chance. Drengene er nu i færd med at samle penge ind til deres rejse og ophold
Ansøger: Flemming Sørensen i samarbejde med Right to Dream Academy i Ghana
Afholdelsesperiode: 11.-17. september
Sted: Ghana
Samlet budget: 228.000kr.
Indstilling fra gruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag. Projektet er hverken åbent for alle, netværksskabende eller forankret i Amager Vest. Lokaludvalget kan i øvrigt ikke bevilge midler til udlandet.
Indstilling fra gruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da arbejdsgruppen finder, at projektet ikke er offentligt og kun tilgodeser en meget lille del af borgerne i Amager Vest.
E: Barselscafé. Ansøgt beløb: 20.000kr. Sagsnummer: 2017-0218855
Barselscaféen er for mødre, fædre og babyer fra hele Amager Vest. De besøgende i barselscaféen har også mulighed for på samme formiddag at møde andre fædre og mødre på barsel, at lytte til de spændende, inspirerende og oplysende foredrag og få individuel hjælp i Åbent Hus. Mange kommer fra det lokalområde omkring Urbanplanen, men det tiltrækker også deltagere fra andre dele af Amager Vest, især fra Ørestad, Islands Brygge og de lokale helårshaveforeninger. Barselscaféen på Solvang Bibliotek er således medvirkende til, at flere småbørnsfamilier får et større kendskab til hele Amager Vest og de kulturtilbud, der findes her.
Ansøger: Solvang Kultur- og MedborgerCenter
Afholdelsesperiode: torsdage fra september til december
Sted: Solvang Bibliotek
Samlet budget: 23.000kr
Indstilling fra Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgrupperne indstiller at det ansøgte beløb bevilges. Projektet er netværksskabende og lokalt forankret. Det er positivt, at arrangøren afprøver nye tiltag og forsøger at afspejle nye tendenser indenfor babyverdenen og familielivet.
F: Amar:litts arrangementer. Ansøgt beløb: 14.050kr. Sagsnummer: 2017-0224041
Amar:litt er en forening, der har til formål at slippe litteraturen løs på Amager, på nye måder: Litteratur møder andre kultur- og aktivitetsformer i et bredt lokalt netværkssamarbejde. Alt sammen for at skabe oplevelser til glæde for alle bydelens voksne borgere.
Ansøger: foreningen Amar:litt
Afholdelsesperiode: september - december
Sted: Ingolfs Kaffebar, Det var Zittans boghandel, Bibliotekshuset, Solvang Bibliotek, Amager Bio(Beta), Øens Spisested (Prismen) og Fremad Amagers Baglokalet.
Samlet budget: 43.100kr
Indstilling fra gruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. De finder at arrangementerne både er spændende og forskellige. Dertil er projektet netværksskabende, fordelt mellem flere institutioner og viser et fortrinligt samarbejde mellem forskellige eventlokationer.
G: Sommerfest for Det Røde Skur. Ansøgt beløb: 3.000kr. Sagsnummer: 2017-0224274
Støttearrangementet skal udnytte den store lokale opbakning som en løftestang i forhold til at skaffe de fornødne midler til renovering og forbedringer, således at stedet kan reddes. Brugerne inviterer lokalsamfundet til gratis grillmad og står selv for det praktiske på dagen. Tanken er, at borgere og lokale erhvervsfolk kan donere et kontantbeløb til en ny skurvogn. Brugerne ønsker at danne en støtteforening for stedet, hvor økonomien kan køres fra. Deltagere til støttearrangementet bliver inviteret til at være med til støtteforeningens stiftende generalforsamling.
Ansøger: Det Røde Skur
Afholdelsesperiode: 19. august
Sted: Artillerivej 69
Samlet budget: 8.000kr.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:Arbejdsgruppen indstiller, at pengene bevilges. Arbejdsgruppen finder, at projektet er netværksskabende samt fremmer forståelsen mellem borgere med forskellige livsvilkår.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet understøtter netværksskabelse mellem forskellige grupper af borgere, som på trods af forskellighed, skal leve og trives side om side i det daglige.
H : 100% Fremmed?. Ansøgt beløb: 30.000kr. Sagsnummer: 2017-0224381
Københavns Internationale Teater ønsker at vise det helt nye og højaktuelle udstillingsprojekt 100%FREMMED? til de forbipasserende ved Islands Brygges havnefront i hele august måned. Udstillingen er den første større kunst-dokumentariske udstilling af flygtninge, der er kommet til Danmark siden 1956 og frem til i dag.
Ansøger: Københavns Internationale Teater
Afholdelsesperiode: 1. – 31. august
Sted: Islands Brygge Syd
Samlet budget: 30.000kr
Arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller til drøftelse i LU.
Arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da projektet mangler lokal forankring.
Arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da projektet ikke har nogen lokal forankring og ikke understøtter netværksskabelse.
I : Sundholmskvarterets kvarterdag. Ansøgt beløb: 34.000kr. Sagsnummer: 2017-0224574
Målet med kvarterdagen er at fremme sociale fællesskaber og netværk på tværs af alder, køn, etnicitet og gader. Samtidig ønsker arrangøren at synliggøre områdets ressourcer – både de fysiske og menneskelige i form af frivillige kræfter og diverse engagerende netværk.
Ansøger: Sundholmskvarterets Netværk
Afholdelsesperiode: 29. august
Sted: Krydset Hallandsgade/Sverrigsgade samt legepladsen Norgesgade
Samlet budget: 49.000kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet er forankret lokalt og netværksskabende mellem både foreninger og beboere.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet er bredt forankret og involverer forskellige foreninger og ikke mindst beboerne samt understøtter netværksskabelse i en af de mere udsatte dele af bydelen.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da arrangementet fremmer samarbejdet i bydelen og er derfor netværsskabende.
Løsning
At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger.
Økonomi
Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen.
Videre proces
Beslutning
A: Sommerudflugt Onsdagshjørnet fik tilsagn om støtte på 8.850 kr.
B: Kunsten i Samskabelse fik tilsagn om støtte på 36.500 kr. under forudsætning af, at redskabernes gives til Sundby Væksthus efter workshoppen.
C: En glad og netværksskabende eftermiddag fik tilsagn om støtte på 12.250 kr.
D: Right to dream fik afslag på ansøgning om støtte med den begrundelse, at projektet hverken er åbent for alle, netværksskabende eller forankret i Amager Vest og kun tilgodeser en meget lille del af borgerne i Amager Vest.
E: Barselscafé fik tilsagn om støtte på 20.000 kr.
F: Amar:litts arrangementer fik tilsagn om støtte på 14.050 kr.
G: Sommerfest for Det Røde Skur fik tilsagn om støtte på 3.000 kr.
H: 100% Fremmed? fik afslag på ansøgning om støtte med den begrundelse, at projektet ikke har nogen lokal forankring og ikke profilerer bydelen. Endelig vurderes det netværksskabende element at være meget begrænset.
I: Sundholmskvarterets kvartersdag fik tilsagn om støtte på 34.000 kr.