Mødedato: 19.12.2017, kl. 18:00
Mødested: Sundholmsvej 8

Ansøgninger til Bydelspuljen - December 2017

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,

1) at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.

Arbejdsgrupperne indstiller:

A: at træffe afgørelse vedr. Amagerstemplet – en podcastserie, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid samt Fysisk planlægning og miljø

B: at give tilsagn til Barselsformiddage på Solvang Bibliotek, jf. indstillingerne fra Børn og unge samt fra Social, omsorg og sundhed.

C: at træffe afgørelse vedr. Lys og mørke i mig selv jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Børn og unge og Kultur og fritid

D: at give tilsagn til Ny motionsklub ved Sundby Idrætspark, jf. indstillingen fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid, Social, omsorg og sundhed samt Børn og unge

E: at træffe afgørelse vedr. Ama’r i virkeligheden CPH:DOX 2018, jf. indstillingen fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid samt Børn og unge.

F: at give tilsagn til Univers på vers, jf. indstillingen fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid, Børn og unge samt Social, omsorg og sundhed

G: at give tilsagn til Fremtidens netværksskabende aktiviteter, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Fysisk planlægning og miljø samt Social, omsorg og sundhed

H: at træffe afgørelse vedr. Nyt kunstudstillingssted jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid samt Fysisk planlægning og miljø

I: at træffe afgørelse vedr. Home-Start København, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Social, omsorg og sundhed samt Børn og unge

 

Problemstilling

A: Amagerstemplet – en podcastserie. Ansøgt beløb: 25.000kr. Sagsnummer: 2017-0385656
Podcastserien, Amagerstemplet, er en digital arkivering og deling af øens mange historier. Den handler om Amagers særlige steder og personer med fokus på dialogskabelse og nedbrydning af fordomme. I serien udfoldes det liv, der leves på øen og den kulturarv, vi indskriver os i og skaber sammen, forankret i interviews med amagerkanerne selv.

Ansøger: Lea Kærn Linstow

Afholdelsesperiode: januar 2018 – maj 2018

Sted: Digitalt

Samlet budget: 25.000kr    

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen finder, at det er et interessant projekt. Arbejdsgruppen har sendt følgende spørgsmål til ansøger:

Hvilken varighed har de forskellige podcasts? Er der mulighed for at lytte til dine tidligere podcast produktioner? Kan du præcisere ”royalties”?

Svar fra ansøger:

1.     Afsnittene er beregnet til at vare omkring 45 minutter.

2.     Jeg har en baggrund med historiefortælling fra teater (fx Forumteatret i Valby), politisk kommunikation (fx 3F-kampagnen Godt Arbejde, hvor jeg bl.a. har været med til at lave videofortællinger) og som sociolog, hvor jeg har lavet adskillige interviews. Selve podcastmediet er nyt for mig – derfor har jeg indgået sparringsaftaler med bekendte, der arbejder professionelt med podcastproduktioner, fx skuespiller Sofie Alhøj. Jeg vil meget gerne indsende jer en skitse over mit første afsnit, på lyd eller tekst, hvis I kunne være interesserede. Den kan nok lige blive færdig til d. 18.12.

3.     Med royalties, tænker jeg på den pris, man skal betale for at låne lydeffekter og jingle. Det udregnes, så vidt jeg har kunne læse mig frem til, per afsnit, reach - altså hvor mange, udsendelsen når ud til - og over hvor lang tid, podcasten skal være tilgængelig (jf. fx Koda).



Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Projektet er kulturel branding af bydelen og med brug af nyt medie, som er sjovt at lytte til. Arbejdsgruppen er dog opmærksom på, at projektet også kan omfatte de nye områder f.eks. Ørestad og Islands Brygge.

B: Barselsformiddage på Solvang Bibliotek. Ansøgt beløb: 21.000kr. Sagsnummer: 2017-0385819

Biblioteket lægger rum til sociale formiddage, der sætter fokus på baby- og barselsliv. De lokale sundhedsplejersker samt forskellige fagpersoner kommer med relevante oplæg om aktuelle emner for mødre og fædre.

Ansøger: Sundhedsplejen på Amager og Solvang Kultur og Medborgercenter

Afholdelsesperiode: torsdage i februar – maj 2018

Sted: Solvang Bibliotek

Samlet budget: 26.000kr   

Indstilling fra arbejdsgruppen for SOS:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Arbejdsgruppen foreslår samtidig, at ansøger i fremtiden tænker over muligheden at opkræve brugerbetaling: En symbolsk sum, måske afhængig af aktivitet.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Arrangementerne er åbne for alle og bidrager til netværksskabelse i bydelen mellem en gruppe af borgere, som i deres situation har brug for råd, vejledning og samvær.

C: Lys og mørke i mig selv. Ansøgt beløb: 55.000kr. Sagsnummer: 2017-0385857

Projektet fokuserer på at give fire sjette klasser nogle uger i teknologien, teaterets og samarbejdets navn. Arbejdet vil tage afsæt i forholdet mellem det indre og det ydre, det at gøre sig til, sætte sit liv og sine omgivelser i scene samtidig med at ens krop, sind og følelser ikke nødvendigvis følger med.

Det overordnede formål er at give fire sjette klasser mulighed for at arbejde med fire forskellige kunstformer over et fem ugers forløb. Ansøger håber på, at  det fælleskab der opstår i teaterprocessen vil styrke netværket på tværs af klasserne og på tværs af deres normale  måde at samarbejde på.

Ansøger: Skolen på Islands Brygge og Teater Graense-los

Afholdelsesperiode: 5. marts – 15. april 2018

Sted: Artillerivej 57

Samlet budget: 354.000kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen for børn og unge indstiller, at ansøgningen drøftes på AVLU mødet, da arbejdsgruppen stiller spørgsmålstegn ved om aktiviteter på tværs af fire 6. klasser på samme skole i høj nok grad kan kaldes netværksskabelse.

 

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller, at ansøgningen drøftes på AVLU mødet. Arbejdsgruppen vurderer, at aktiviteten mangler netværksskabelse udenfor selve skolen, selv om aktiviteten indeholder to offentlige forestillinger.

D: Ny motionsklub ved Sundby Idrætspark. Ansøgt beløb: 27.021kr. Sagsnummer: 2017-0385913
Ansøger vil gerne arbejde for at Sundby Idrætspark bliver til et stærkt og trygt idrætsanlæg for nærområdet.  Ansøger har identificeret et uforløst potentiale på motionsområdet for voksne og for familier, som sammen med øvrige aktiviteter, kan spille ind i visionen om et tryggere og mere aktivt lokalområde.

Ansøger: DGI Storkøbenhavn

Afholdelsesperiode: ultimo januar 2018 – ultimo december 2018

Sted: Sundby Idrætspark

Samlet budget: 56.896kr.

 

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Det drejer sig om et nyt initiativ, som har fokus på positive aktiviteter i en belastet del af bydelen. Jo flere voksne personer der færdes i området, jo tryggere.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen for børn og unge indstiller et tilsagn. Projektet understøtter lokaludvalgets ambition om et bedre fritidsliv i bydelen, som forhåbentligt kan skabe netværk på tværs af borgerne.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Projektet går fint i tråd med lokaludvalgets ambitioner i bydelsplanen: Flere og bedre muligheder til fritidsliv i bydelen. 

E: Ama’r i virkeligheden CPH:DOX 2018. Ansøgt beløb: 40.000kr. Sagsnummer: 2017-0385968
CPH:DOX søger om støtte til at realisere et dedikeret familie- og skoleprogram på Amager i samarbejde med Børnekulturhuset Ama’r og med visninger i hele bydelen under festivalen.

 

Ansøger: CPH:DOX – Københavns internationale dokumentarfilmfestival

Afholdelsesperiode: 12. – 25. marts 2018

Sted: Børnekulturhus Ama’r, kulturhuse og biografer på Amager

Samlet budget: 130.000kr                     

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen er positiv til projektet, men har sendt følgende opklarende spørgsmål til ansøger: Hvilke skoler samarbejder I med? Antal skoleforestillinger? Hvordan formidler I billetstøtten til trængende elever og familier?

Svar fra ansøger:

Vi samarbejder med følgende skoler på Amager, der faktisk netop idag har modtaget vores trykte skoleprogram, og som vi løbende er i dialog med om alle visninger under projektet:
Amager Fælled Skole
Amager Lille Skole
Gerbrandskolen
Filipskolen
Dyvekeskolen
Højdevangens Skole
Landsbyskolen
Lergravsparkens Skole
Peder Lykke Skolen
Sankt Annæ Skole
Skolen på Islands Brygge
Skolen ved Sundet
Sønderbro Skole
Amager’s International School
Øresunds Internationale Skole

 Af de 50 aktiviteter forventer vi at 10-15 vil være skolevisninger.

 Billetstøtten til trængende familier fordeles i samarbejde med Børnekulturhus Ama'r, der kan hjælpe med at målrette de gratis billetter, så de rette borgere og brugere af huset modtager støtten. Vi laver desuden et gratis skolearrangement i Nordisk Film Biografer Field's, målrettet trængende folkeskoleelever. Dette gjorde vi med stor succes i 2017.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
 Arbejdsgruppen for børn og unge indstiller et tilsagn. Projektet inddrager børn og unge på tværs af bydelen og gennemføres i samarbejde med Børnekulturhus Amager.

 

F: Univers på vers. Ansøgt beløb: 36.000kr. Sagsnummer: 2017-0386067

Univers på Vers har de sidste to år spillet på omkring 80 plejecentre. Koncerter hvor de ældre og plejecenteret får mulighed for at invitere enten skoleklasser eller oldebørn, børnebørn, familie og venner til koncert på de ældres hjemmebane. Deltagerne samles om noget konkret og får en fælles musikalsk oplevelse.

Ansøger: Anders Jacobsen i samarbejde med tre plejecentre: Ørestad Plejecenter, Bomi-Parken og Peder Lykke

Afholdelsesperiode: foråret 2018

Sted: på de tre plejecentre: Ørestad Plejecenter, Bomi-Parken og Peder Lykke

Samlet budget: 45.00kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:

Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Arbejdsgruppen hæfter sig specielt ved det positive i at inddrage skoleklasser, og håber på at netop denne mulighed tages i brug. 

 

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:

Arbejdsgruppen for børn og unge indstiller et tilsagn. Projektet inddrager borgere i bydelen på tværs af generationer og på tværs af lokale plejecentre. Projektet er en god måde hvorpå lokaludvalget kan bidrage til at understøtte er bedre kulturliv for de ældre i bydelen.

 

Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:

Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Arbejdsgruppen finder, at det er en fin og oplagt måde, for forskellige generationer at opleve noget sammen på.

G: Fremtidens netværksskabende aktiviteter. Ansøgt beløb: 80.000kr. Sagsnummer: 2017-0386109

Ansøger håber på mulighed for at etablere en hængebros- og trappetræningsstation, som et supplement til de i 2016 etablerede træningsstationer på Motions og Sansestien.

Ansøger: Amager Seniorklub

Afholdelsesperiode: primo 2018

Sted: Fussingsvej 17 - 19

Samlet budget: 130.000kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Arbejdsgruppen finder det positivt, at ansøger har aftalt at arrangere mindst fire åbne events med deltagere fra forskellige grupper. Projektet er netværksskabende.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Projektet er netværksskabende lokalt, har en social dimension og borgerne kan styrke deres motorik og være aktive. Arbejdsgruppen er dog opmærksom på, at ejerskabet skal være afklaret, og har derfor sendt spørgsmål herom til ansøger.

Svar fra ansøger:

På vegne af frivilliggruppen i Amager Seniorklub, her repræsenteret ved Birgit Lehm, Birgit Stenbæk og formand Hanne Grevy, besvarer undertegnede dit spørgsmål ang projektansøgningen: ” Fremtidens netværksskabende aktiviteter på Motions- og Sansestien”.

 Ejerskabet forankres, i givet fald, hos COS, Center for Omsorg og Specialpædagogik( det gamle Center Paletten, Sundbyvang). Det er den institution, som vi under hele udviklingen af Motions og Sansestien har haft et eksemplarisk samarbejde og partnerskab med, under hele processen. Frivillige sammen med professionelle fysioterapeuter giver synergieffekt og fællesskab.

 Mange venlige hilsner

 Birthe Kofoed
Deltidsleder i Aktivcenter Sløjfen og Amager Seniorklub

 

H : Nyt kunstudstillingssted  . Ansøgt beløb: 100.000kr. Sagsnummer: 2017-0386150

Ansøger er i færd med opstart af et nyt permanent kunstudstillingssted i Ørestaden, og ansøger om støtte til de to første arrangementer.

 

 Ansøger: Markus Von Platen

Afholdelsesperiode: 25. august – 14. oktober

Sted: Kay Fiskers Plads 11

Samlet budget: 539.570kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller, at ansøgningen drøftes på AVLU mødet. Arbejdsgruppen har sendt følgende spørgsmål til ansøger:

Hvordan vil ansøger klare driften fremadrettet?

Kan en kældere – uden dagslys - fungere som udstillingssted?

Ansøger har sendt mail med svar på spørgsmålene. Mailen er vedlagt ansøgningsdokumenterne.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Det er et spændende projekt med international kunst, som skaber kulturel branding af bydelen og giver Amager Vest et udstillingssted. Arbejdsgruppen er dog opmærksom på, at kunst produceret på fabrikken og af lokale også mangler en platform til udstilling.

 

 

I : Home-Start København. Ansøgt beløb: 36.337,5kr. Sagsnummer: 2017-0386180
Home-Start København ansøger om støtte til rekruttering af frivillige samt til udbredelse af kendskab til Home-Starts. Home-Start oplever stor efterspørgsel fra familier på Vestamager, der ønsker støtte fra en familieven til at klare hverdagen. Formålet er at forebygge kriser og sammenbrud i småbørnsfamilier på Vestamager ved at tilbyde respektfuld og ligeværdig støtte, venskab og praktisk hjælp via en familieven.

Ansøger: Home-Start København

Afholdelsesperiode: start medio januar2018

Sted: Christmas Møllers Plads

Samlet budget: 37.462kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:

Arbejdsgruppen er positiv, men har nogle betænkeligheder. Arbejdsgruppen har sendt følgende spørgsmål til ansøger:

Hvorfor begrænses aktiviteten til frivillige og familier fra Vest Amager?

Har ansøger overvejet at søge støtte fra Amager Øst Lokaludvalg?

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:

Arbejdsgruppen for børn og unge har sendt et spørgsmål til ansøger: hvilke lokale samarbejdspartnere har Homestart?

 

Løsning

At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger.

Økonomi

Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen.

 

Videre proces

 

Beslutning

A: Ansøgningen Amagerstemplet – en podcastserie fik under afstemning bevilget 25.000kr. Følgende stemte

For: Isak Korn, Arne Bjørn Nielsen, Berit Bro, Erhardt Franzen, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Steen Nørregaard, Peter Hess-Nielsen, Peter Howalt, Steen Höier, Niels Balling, André Vedgren.

Imod: Robert Nielsen, Lasse Vogel

Undlader:  Ib Wendrup, Birger Pedersen

B: Ansøgningen Barselsformiddage på Solvang Bibliotek fik bevilget 21.000kr

C: Anders Bo Nielsen deltager i mødet fra behandlingen af dette punkt.

Ansøgningen Lys og mørke i mig selv fik under afstemning afslag på ansøgningen om 55.000kr. med den begrundelse at målgruppen - fire 6. klasser på Islands Brygge Skole - er en for snæver målgruppe til at kunne leve op til kriteriet om netværksskabelse i bydelen. Følgende stemte

For: ingen

Imod:  Ib Wendrup, Arne Bjørn Nielsen, Berit Bro, Erhardt Franzen, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Anders Bo Nielsen,  Steen Nørregaard, Peter Hess-Nielsen, Peter Howalt, Robert Nielsen, Lasse Vogel, Steen Höier, Niels Balling, André Vedgren.

Undlader: Isak Korn, Birger Pedersen.

D: Ansøgningen Ny motionsklub ved Sundby Idrætspark fik bevilget 27.021kr.

E: Ansøgningen Ama’r i virkeligheden CPH:DOX 2018 fik bevilget 40.000kr.

F: Ansøgningen Univers på vers fik bevilget 36.000kr.

G: Ansøgningen Fremtidens netværksskabende aktiviteter fik bevilget 80.000kr.

H: Det blev besluttet at udsætte behandlingen af ansøgning Nyt kunstudstillingssted  med begrundelsen om, at lokaludvalget på den ene siden synes, at der er tale om et godt projekt, der kan bidrage til at skabe netværk i en bydel, som trænger til aktiviteter og byliv. Men på den anden siden synes det at være en række forhold som er er usikre og trænger til nærmere afklaring: ejerforhold til lokalet, budgettet for driftsudgifter, den lokale forankring af projektet, herunder involvering af de lokale skoler og foreninger samt langsigtet økonomisk bæredygtighed.

I: Ansøgningen Home-start København blev trukket af ansøger inden mødet.

Til top