Ansøgninger til Bydelspuljen
Indstilling
Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,
1) at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.
Arbejdsgrupperne indstiller:
A: at give støtte til Mini Oktoberfestival 2017, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Social, omsorg og sundhed samt Kultur og fritid.
B: at give afslag til Lydprojekt - Bryggebroen, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Fysisk planlægning og miljø samt Kultur og fritid.
C: at give støtte til Børn og gamle i kærlig krans jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Social, omsorg og sundhed, Kultur og fritid samt Børn og unge.
D: at træffe afgørelse vedrørende Debatmøde om parkering i Ørestad, jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Fysisk plan.
E: at give støtte til Hjemme i Urbanplanen, jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid.
F: at give afslag til Grønland: Isen & Danser om friheden, jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid.
G: at give støtte til Amager: Ældre, historie & kultur, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid samt Social, omsorg og sundhed.
H: ANSØGER HAR TRUKKET ANSØGNINGEN Omvendt vælgermøde jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Social, omsorg og sundhed samt Børn og unge.
I: at give støtte til Næstehjælper Café Amager, jf. indstillingen fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed.
J: at træffe afgørelse vedrørende Markering af Klaus Rifbjerg, jf. indstillingerne fra arbejdsgrupperne for Kultur og fritid samt Fysisk plan og miljø.
Problemstilling
A: Mini Oktoberfestival 2017. Ansøgt beløb: 19.900kr. Sagsnummer: 2017-0241618
Formålet med festivalen er at give borgerne 60+ en mulighed for at opleve et festligt arrangement, og mulighed for at knytte nye venskaber.
Ansøger: Peder Lykke Centret Aktivitetscenter
Afholdelsesperiode: 26. oktober 2017
Sted: Peder Lykke Centret
Samlet budget: 25.900kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Projektet er netværksskabende samt har lokal forankring.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Det er et arrangement med lokal forankring, og åbent for alle. Dertil er det en mulighed for møder på kryds og tværs.
B: Lydprojekt - Bryggebroen. Ansøgt beløb: 15.000kr. Sagsnummer: 2017-0283405
Et lydprojekt hvor vindklokker monteres på udvalgte steder under Bryggebroen. Når disse klokker aktiveres i blæsevejr, afgiver de lyde i forskellige klange – alle i rolige vibrationer.
Ansøger: Martin Hall Lauritzen
Afholdelsesperiode: oktober til december 2017
Sted: Bryggebroen
Samlet budget: 30.000kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:Arbejdsgruppen indstiller, at lokaludvalget beslutter at ikke bevillige støtte fra Bydelspuljen på 15.000 kr. til ansøgningen om Lydprojekt under Bryggebroen fra arrangør martin Hall Lauritzen. Der gives afslag, idet der savnes en uddybning af projektet, redegørelse og forberedelse af aftaler, som nødvendigvis skal indgås med myndigheder vedrørende montering af klokker under broen, redegørelse for påvirkning af naboerne ved dB ved forskellige vindforhold mv. Yderligere opfylder projektet ikke kriterierne for støttemidler såsom netværksfremmende aktiviteter.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller, at ikke bevilge støtte til projektet. Arbejdsgruppen finder projektet spændende, men det mangler borgerdeltagelse og er derfor ikke netværksskabende, eller med til at skabe fælles identitetsfølelse i Amager Vest.
C: Børn og gamle i kærlig krans. Ansøgt beløb: 20.000kr. Sagsnummer: 2017-0297502
En sceneinstruktør og en pianist står for en række fortælle- og musikworkshops for fritidshjemsbørn og ældre på Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter. Forløbet afsluttes i en forestilling, hvor deltagerne fortæller historier om børneliv dengang og nu – iscenesat med dans, sang og musik.
Under workshopforløbene vil ansøger arbejde med 10 børn og 10 ældre, som vil være deltagere i den afsluttende forestilling. Til selve forestillingen vil der være plads til ca. 60 tilskuere.
Ansøger: Peder Lykke Centret Aktivitetscenter
Afholdelsesperiode: 25. september – 24. november
Sted: Peder Lykkesvej 65
Samlet budget: 29.000kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og Sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Arbejdsgruppen finder at projektet er netværksskabende da børn og gamle mødes.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Projektet er lokalt forankret med deltagelse af både unge og gamle borgere.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen for børn og unge indstiller et tilsagn. Projektet understøtter et sjældent netværk blandt børn og gamle i bydelen. Netværket er i projektet understøttet gennem formidling af teaterforestilling til en bredere kreds af borgere i bydelen.
D: Debatmøde om parkering i Ørestad. Ansøgt beløb: 5.000kr. Sagsnummer: 2017-0297903
Debatmøde med fokus på parkeringsforhold i Ørestad, hvor borgere har mulighed for at møde medlemmer af og kandidater til Borgerrepræsentationen fra forskellige politiske partier.
Ansøger: Ørestads Parkeringsforening
Afholdelsesperiode: 9. november
Sted: Ørestad Gymnasium
Samlet budget: 7.300kr.
Indstilling fra gruppen for Fysisk plan:
Arbejdsgruppen indstiller, at lokaludvalget drøfter, om der skal besluttes at give tilsagn om støtte eller ej til ansøgningen om 5.000 kr. fra Bydelspuljen til debatmøde om parkering i Ørestad til arrangøren Ørestads Parkeringsforening. Arbejdsgruppen Fysisk Plan har drøftet henholdsvis aspektet om parkeringsdebatmødet som vælgermøde og hovedpunktet at reducere parkeringsudgiften i Ørestad. Fysisk Plan finder det svært at forholde sig hertil og lægger derfor beslutning herom op til drøftelse.
E: Hjemme i Urbanplanen. Ansøgt beløb: 28.000kr. Sagsnummer: 2017-0297958
Ansøgning til opstartsfasen af en filmproduktion, der er startskuddet pa et nyt socialt
udviklingsprojekt i Urbanplanen. Filmen vil skildre boligområdets mangfoldighed fortalt af beboerne selv. Ansøger håber på at kunne invitere alle beboere pa tværs af Urbanplanen med til at skabe en ny fælles fortælling om Urbanplan.
Ansøger: foreningen Forvandlende Fortællinger – www.forvandlende.dk
Afholdelsesperiode: september – oktober 2017
Sted: Hele Urbanplan
Samlet budget: 53.000kr
Indstilling fra Kultur:
Arbejdsgrupperne indstiller at det ansøgte beløb bevilges. Projektet er lokalt forankret og bygger på borgerdeltagelse. Selv om ansøgningen drejer sig om forløberen til et større projekt, finder arbejdsgruppen at allerede for-projektet er til fremme for tryghed og godt naboskab.
F: Grønland: Isen & Danser om friheden. Ansøgt beløb: 8.000kr. Sagsnummer: 2017-0298129
Ansøger ønsker at kaste lys over Grønland, det grønlandske folks historie, politisk, kulturelt, menneskeligt , miljøklimatisk og forholdet til rigsfællesskabet . Ansøger håber på at sprænge rammerne for forskelligheder og bygge bro, mellem det grønlandske og det danske folk.
Ansøger: Foreningen Kulturmøder Over Grænser – www.kulturkog.dk
Afholdelsesperiode: september - december
Sted: Islands Brygges Kuklturhus.
Samlet budget: 32.000kr
Indstilling fra gruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag. De finder at arrangementet hverken er netværksskabende eller lokalt forankret i tilstrækkelig grad.
G: Amager: Ældre, historie & kultur. Ansøgt beløb: 10.000kr. Sagsnummer: 2017-0298212
Ansøger ønsker at skabe kulturarrangementer for især ensomme ældre . Arrangementerne skal bygge videre på de erfaringer og succeser, som blev opnået ved lignende arrangementer i foråret. Derudover er målet at åbne op for, at endnu flere ældre især i Urbanplanen kan få vigtige kulturelle og sociale oplevelser sammen. Det er også en del af formålet at udbrede viden om Amager, en viden som både vil være historisk og kulturel.
Ansøger: Partnerskabet og Solvang Bibliotek
Afholdelsesperiode: oktober 2017-januar 2018
Sted: Solvang Bibliotek
Samlet budget: 15.000kr.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller pengene bevilges. Arbejdsgruppen finder, at projektet er netværksskabende samt involverer en af områdets udsatte borgergrupper.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdgsruppen indstiller et tilsagn. Projektet er netværksskabende og lokalt forankret – både geografisk og indholdsmæssigt. Arbejdsgruppen finder det positivt at ansøger vil forsøge at involvere deltagerne i den videre proces.
H : ANSØGER HAR TRUKKET ANSØGNINGEN TILBAGE - Omvendt vælgermøde Ansøgt beløb: 54.875kr. Sagsnummer: 2017-0298363
Et vælgermøde, hvor de lokale beboere præsenterer, hvad de ser som problemer og løsninger, og politikerne er inviteret til at lytte og gå i dialog. Formålet er 1)At involvere beboere fra Urbanplanen i politisk dialog op til kommunalvalget 2)At få stemmer fra udsatte boligområder ind i debatten 3) At få en bedre og mere ligeværdig dialog mellem politikere og borgere.
Ansøger: Partnerskabet
Afholdelsesperiode: oktober og november 2017
Sted: Beboerlokale, Remisevej 25
Samlet budget: 62.375kr
I : Næstehjælper Café Amager. Ansøgt beløb: 19.650kr. Sagsnummer: 2017-0298402
Næstehjælper er en landsdækkende gruppe, der nu består af mange lokale grupper. Grupperne arbejder for at hjælpe og støtte mennesker, der er ramt af kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen.
Ansøger har planer om at kontakte lokale supermarkeder og overtage fødevarer, der har nået sidste salgsdato. Ansøger ønsker også at modtage og distribuere tøj, fodtøj og legetøj, m.m. fra ceféen.
Ansøger: Næstehjælperne Amager
Afholdelsesperiode: Hver mandag resten af året
Sted: Sundholm 8
Samlet budget: 19.650kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg og sundhed:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn med en aftale om, at køle- fryseskabet tilfalder Sundholm 8, hvis Næstehjælper caféen ophører. Projektet er lokalt og netværksskabende. Arbejdsgruppen finder det positivt at erfaringerne fra Næstehjælper cafe Vesterbro viser, at fællesskabet har medvirket til at mange med trængt økonomi har trådt ud af den isolation de har været i.
J : Markering af Klaus Rifbjerg. Ansøgt beløb: 30.000kr. Sagsnummer: 2017-0298454
Ansøgning om projektskitsemidler til etablering af en kunstnerisk markering af Klaus Rifbjerg på Ingolfs Allé og kvarteret omkring
Ansøger: Grundejerforeningen Dyveke
Afholdelsesperiode: oktober til december 2017
Sted: Grundejerforeningen, Ingolfs Allé
Samlet budget: 33.000kr.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller ansøgningen til afgørelse i LU.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk plan og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller, at Lokaludvalget beslutter at give tilsagn om støtte fra Bydelspuljen på 30.000 kr. til kunstværk for markering af Klaus Rifbjerg til arrangør Grundejerforeningen Dyveke. Begrundelsen for tilsagnet er, at projektet opfylder kriterierne om at profilere bydelen, idet Klaus Rifbjerg voksede op i dette boligområde, og i Bydelsplanen citeres hans digt. Det er også netværksfremmende pga. den centrale placering i naboområdet.
Løsning
At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger.
Økonomi
Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen.
Videre proces
Beslutning
A: Mini Oktoberfestival 2017 fik tilsagn om støtte på 19.900 kr.
B: Lydprojekt - Bryggebroen fik afslag på ansøgning om støtte. Begrundelsen er, at projektet mangler borgerinddragelse, lokal forankring og derfor er det ikke netværksskabende.
C: Ansøgningen Børn og gamle i kærlig krans blev trukket tilbage inden mødet.
D: Debatmøde om parkering i Ørestad fik under afstemning tilsagn om støtte på 5.000 kr. Følgende stemte:
For: Ib Wendrup, Erhardt Franzen, Anders Bo Nielsen, Berit Bro, Jann Kuusisaari, Shakila Mohammad, Niels Balling, Steen Höier, Robert Nielsen, Arne Bjørn Nielsen, Lasse Vogel, Mads Soelgaard, André Vedgren.
Imod: Peter Hess-Nielsen, Kresten Thomsen, Peter Howalt.
Undlod: ingen
E: Peter Howalt var ikke tilstede under behandlingen af ansøgning E.
Hjemme i Urbanplanen fik under afstemning afslag på ansøgning om støtte. Begrundelsen er, at projektet ikke i høj nok grad inddrager de lokale beboere i Urbanplanen. Lokaludvalget efterspurgte involvering af f.eks. afdelingsbestyrelserne i Urbanplanen i projektet. Følgende stemte:
For: Ingen
Imod: Ib Wendrup, Erhardt Franzen, Anders Bo Nielsen, Berit Bro, Niels Balling, Steen Höier, Robert Nielsen, Lasse Vogel, Mads Soelgaard, André Vedgren, Peter Hess-Nielsen, Kresten Thomsen.
Undlod: Jann Kuusisaari, Shakila Mohammad, Arne Bjørn Nielsen.
F: Grønland: Isen & Danser om friheden fik afslag på ansøgning om støtte. Begrundelsen er, at projektet ikke i høj nok grad er lokalt forankret og netværkskabende.
G: Amager: Ældre, historie & kultur fik tilsagn om støtte på 10.000 kr.
Lokaludvalget drøftede vigtigheden af, at den målgruppe, som projektet retter sig mod, også faktisk er tilstede ved afholdelsen.
I: Næstehjælper Café Amager fik tilsagn om støtte på 19.650 kr.
J: Markering af Klaus Rifbjerg fik tilsagn om støtte på 30.000 kr.
Lokaludvalget besluttede, at anbefale ansøger at indgå i samarbejde med Sundby Områdeløft.