Høring: Forslag til lokalplan for lethal i Ørestad
Indstilling og beslutning
1. at lokaludvalget drøfter og vedtager sit høringssvar for høring om lethal i Ørestad på baggrund af udkast til høringssvar udarbejdet af arbejdsgruppen for fysiskplanlægning
Problemstilling
Byggegrunden der definerer lokalplantillægsområdets afgrænsning, har en størrelse på ca. 5.100 m2. Bygningen får et fodaftryk på 1.500 m2 og dele af den får en bygningshøjde på lige over 13 meter. Placeringen på en grund, som oprindeligt er udlagt til ’pocket park’, skal ses som det næste lag i udviklingen af Ørestad City til velfungerende københavnsk bydel. Der er tidligere skitseret en aktivitetspark til samme grund og dele af de oprindelige tanker er indarbejdet i form af de mange muligheder for idræts- og fritidsaktiviteter, som lethallen og de omgivende byrum kan byde på. Blandt andet ønskes der anlagt en 400 m løbebane som del af byrummet omkring hallen.
NORD Arkitekter har skitseret en lethal med et uopvarmet, men overdækket aktivitetsareal, der året rundt tillader idræt med meget bevægelse. Derudover et mindre, opvarmet bygningsafsnit med toiletfaciliteter samt mindre mødelokale eller lignende. Bygningsformen er opstået på baggrund af ønsket om fleksibilitet og multianvendelighed. Hallen er opbygget 'stjerneformet' af 5 dele med varierende arealer og højder. Bygningen får en tagflade, der består af flere vinklede tagflader i forskellige højder. Hallen udformes med store facadepartier i glas, der kan åbnes mod de omgivende byrum så der både visuelt og rumligt kan foregå et samspil mellem inde og ude. De øvrige facadedele beklædes med lette materialer, bortset fra en klatrevæg i beton. Tagflader belægges med enten stenurter, såsom sedum, eller egnede græsarter, der tager udgangspunkt i den eksisterende naturtype på Fælleden.
Indvendigt skal en fleksibel rumopdeling sikre forskellige aktiviteter og funktioner, som appellerer til forskellige brugere, både børn i alle aldre og voksne motionister. Lethallen vil alt efter behov kunne opdeles i flere mindre rum eller ét sammenhængende rum til f.eks. en større spillebane eller scene med tilskuerpladser. Indretningen består af en foyer, en stor og en mindre multibane, et klatre- og motorikområde, et opholds- og legeområde samt rum til depot og teknik. Indretning og opdeling muliggør desuden kulturarrangementer, loppemarkeder eller lignende lokale begivenheder.