Beslutning: Bydelspuljen - ansøgninger september 2019
Indstilling
Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,
- at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.
Problemstilling
A: JULEBELYSNING AMAGERBROGADE
Ansøgt beløb: 41.778kr. Sagsnummer: 2019-0224217
Ansøger: Sundby Handelsforening
Samlet budget: 208.048kr.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da arbejdsgruppen finder at julebelysningen på Amagerbrogade både er med til at samle en stor del af bydelens borgere, men ikke mindst promovering af bydelen, som en af Københavns levende og på sigt attraktive butiksstrøg.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed, integration og erhverv:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Projektet er netværksskabende for de erhvervsdrivende og fremhæver samarbejdet imellem øst og vest. Det er derudover profilerende for bydelen.
B: PAKISTANSK KULTURDAG.
Ansøgt beløb: 5.000kr. Sagsnummer: 2019-0224343
Vi arrangerer en pakistansk kulturdag, hvor vi skal møde hinanden, snakke sammen og dele oplevelser gennem kultur; musik, kunst, mad, traditioner, natur og historie. Vi ønsker at skabe kendskab og åbenhed om vores forskellige kulturelle baggrunde på et åbent og positivt grundlag. På tværs af kultur og på tværs af Amager.
Ansøger: Kvarterhuset og Bydelsmødrene
Samlet budget: 14.500kr.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Børne- og ungearbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da arrangementet er netværksskabende og inkluderer mange forskellige målgrupper i bydelen.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed, integration og erhverv:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget. Gruppen har sendt følgende spørgsmål til ansøger:
-
Har I en plan for hvordan I skal få deltagere fra Amager Vest?
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget. Gruppen har sendt følgende spørgsmål til ansøger:
Spørgsmål:
-
Hvordan vil I sikre jer, at der kommer deltagere fra Amager Vest?
-
Hvem/hvilke er med i ældrenetværket?
-
Hvordan vil I sikre jer, at der kommer fra flere forskellige kulturer, ikke blot fra det pakistanske miljø?
SVAR fra ansøger:
1.
Vi vil forsøge at få budskabet bredt ud. Vi vil bruge vores forskellige netværk (heriblandt Multikulturel Kvindeklub, Amagerbro Helhedsplan, Healty Girls, Solvang bibliotek, Dyveke Skolen og de bemandede legepladser i Urbanplanen. Vi har lavet flyers til uddeling og plakater til ophæng og vi sørger for at begge dele, kommer rundt i de nævnte netværk samt på sociale medier. Vedhæftet er udkast til plakat og flyer.
Vi vil besøge Næstehjælperne Amagers café tirsdag d. 24/9 og inviterer dem til at deltage i arrangementet samt dele budskabet i deres gruppe.
Vi sender pressemeddelelse til Amager Bladet, Ørestad Avis, Bryggebladet.
2.
Ældrenetværket har deltagere fra hele Amager, alle er kvinder med Pakistansk rødder. De deltager i arrangementet og er med til repræsentere de fire Pakistanske provinser og lave maden.
3.
Vi er helt klar over, at vi skal gøre en stor indsats for, at arrangementet når ud til alle. I og med at vi inviterer meget bredt, og bruger vores forskellige netværk, har vi en forventning om, at det vil lykkes at gøre arrangementet mangfoldigt.
C: OPSTART AF STREETHALLENS SKATERS.
Ansøgt beløb: 15.000kr. Sagsnummer: 2019- 0224349
Formålet er at have en fed hverdag med vennerne i vores hal og deltage i konkurrencer under navnet SH Skaters. Vi vil gerne gøre op med mange skaters ry, som kan anses for at være rebelske. Vi vil gerne bevise, at skating kan foregå under ordentlige forhold, hvor alle opfører sig ordentligt og behandler hinanden med respekt. Dette vil den nye skaterampe være med til at indfri.
Ansøger: Streehallens skaters og Ørestad Streethal
Samlet budget: 67.000kr.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Projektet kan facilitere et lokalt netværk for børn og unge. Arbejdsgruppen har sendt følgende spørgsmål til ansøger:
1.Hvordan er rampen dimensioneret, så at den ikke står i vejen for øvrige aktiviteter?
2. Start- og slutdato for projektet?
SVAR fra ansøger:
De vil i samarbejde med den tilknyttet "voksen" skater Chris sammen stå for konstruktion og indkøb af rampen, og derfor bliver den bygget af skater til skater. Selve rampens størrelse vil tilpasses således, at den kan stå langs endevæggen i streethallen, hvor der tidligere har stået et aflukket opbevaringsrum. Disse bure vil i samarbejde med KK blive fjernet, for at gøre plads til rampen, hvilket allerede er aftalt. Den vil på den måde ikke interagere eller skærme for andre aktiviteter, men blive et supplement til de eksisterende skatefaciliteter.
SH Skaters ønsker at starte projektet op med det samme, efter tilsagn fra AVLU. Projektet færdiggøres senest 31/12-19.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Børne- og ungearbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da initiativet til flere og bedre fritidsfaciliteter til børn og unge i bydelen er kærkomment og streethallen på sigt kan blive netværksskabende.
D: MINI-OKTOBERFESTIVAL 2019.
Ansøgt beløb: 9.900kr. Sagsnummer: 2019-0224357
Formålet med festivalen er at give borgerne 60 plus en mulighed for at opleve og deltage i et festligt arrangement som ligner og ”smager” af en oktoberfest. Som ”sidegevinst” vil arrangementet desuden understøtter relationer og venskaber mellem borgerne. Dette mener vi, hænger fint i tråd, med Københavns Kommunes ældrepolitik, vedrørende forebyggelse af ensomhed.
Ansøger: Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter
Samlet budget: 16.000kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed, integration og erhverv:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da det er et netværksskabende arrangement for bydelens ældre borgere.
Gruppen vil gerne henstille til ansøger, om at de lægger annoncer i mere lokalforankrede aviser end Amagerbladet, samt at de benytter sig af pressemeddelelser.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse pga. uklarheder i budgettet
Spørgsmål:
-
Hvordan indgår ølsalget i budgettet?
-
Hvad indgår i entréen?
-
I budgettet anslår i 130 deltagere, men i ansøgningen skriver I 200 deltagere, kan I uddybe dette?
SVAR fra ansøger:
Beklager fejlen. Der skulle have stået ca. 130 i ansøgningen. De 200 var nok ønsketænkning. Entréen skal dække udgifter på råvarer og personale Helges pølser. Ølsalget er en udgift/indtægt som cafe Peder Lykke påtager sig og er derfor ikke med i budgettet.
E: ØRESTAD KUNSTHAL 2020.
Ansøgt beløb: 60.000kr. Sagsnummer: 2019-0224373
Ansøger vil gerne have overflyttet bevillingen, der blev tildelt i januar, til 2020.
Ansøger: Foreningen KFP11
Samlet budget: 60.000kr.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn med forbehold for, at lokaludvalget bliver tildelt midler til Bydelspuljen for 2020.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn med den begrundelse at lokaludvalget bør støtte initiativer til kulturliv og fællesskab i en bydel der er under opbygning.
F: TIDLIGE ØJENVIDNER TIL ØRESTAD.
Ansøgt beløb: 64.799 kr. Sagsnummer: 2019-0224379
Projektet skal indsamle beretninger om Ørestads tidlige historie, dvs. før bydelen overhovedet var beboet. Beretningerne indsamles fra bydelens naboer på Amager, som kan tænkes at have kendt og benyttet arealet inden det blev bebygget fra cirka 2002. Hensigten er at dokumentere historien til glæde for senere tider OG at indkredse bydelens identitet i nutiden.
Ansøger: Thomas Oldrup
Samlet budget:.68.499kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget, da projektet mangler det netværksdannende element. Det fremstår som et soloprojekt, dels da indsamlingen foregår med enkeltinterviewer, dels da der hverken er frivillige eller foreninger involveret.
G: 24 HEMMELIGHEDER 2019.
Ansøgt beløb: 90.000kr. Sagsnummer: 2019-0224385
Projektet er en interaktiv tværkunstnerisk udstilling med meget stor spændevidde. Den er et anderledes koncept, der skaber rum og ramme om kunst og teater af høj kvalitet. Den er én ny, anderledes kunst/teaterudstilling med tilknyttede oplevelser - rummet og aktiviteterne opleves i et alternativt, spændende format. Det er nye kunstnere og nye rum. 4-6 rum bliver lavet i workshopsforløb i efteråret i samarbejde med lokale skoler og børn fra Amager Øst og Vest.
Ansøger: Børnekulturhus Ama’r og ZeBu
Samlet budget:.658.560kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget. Arbejdsgruppen har sendt følgende spørgsmål til ansøger:
1. Har I påtænkt en ordning så, at økonomisk ressourcesvage også har mulighed?
2. Kan I uddybe budgetpost ”40.000kr til værksted 24”.
SVAR fra ansøger omdeles på lokaludvalgsmødet.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Børne- og Ungearbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget.
Børne- og Unge arbejdsgruppen har følgende opklarende spørgsmål til ansøgningen:
1) Hvem er de konkrete samarbejdspartnere
2) Hvad er billetpris/priser til arrangementet?
3) Hvem involverer arrangementet udover skoleklasser og institutioner? (Hvordan er arrangementet netværksskabende udover mellem kunstner og barn?)
SVAR fra ansøger omdeles på lokaludvalgsmødet.
H: MONDAY TALKS.
Ansøgt beløb: 26.000kr. Sagsnummer: 2019-0224402
Projektet vil henvende sig til alle litteratur-/kulturinteresserede - yngre såvel som ældre (de medvirkende forfattere udvælges i forhold hertil). I kraft af formen - en række dynamiske, on-stage-live-interviews - vil projektet åbne litteraturen og derigennem kunsten og debatten herom.
Ansøger: Cultures
Samlet budget: 44.000kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge
Børne- og ungearbejdsgruppen indstiller til afslag, da arrangementet har en ikke-netværksskabende karakter.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget. Gruppen har sendt følgende spørgsmål til ansøger:
-
Hvorfor er I interesseret i at arrangere forløbet i Amager Vest
-
Har I overvejet at tage en lille billetindtægt?
SVAR fra ansøger omdeles på lokaludvalgsmødet.
I: KLIMADAGE PÅ KIB
Ansøgt beløb: 40.000kr. Sagsnummer: 2019-0224414
Projektet består af en serie arrangementer, der skal gøre børn og unge til agenter for en mere bæredygtig fremtid. Arrangementsrækken er baseret på strategiske samarbejder med miljø- og bæredygtighedsfokuserede organisationer på og omkring Islands Brygge.
Ansøger: Kulturhuset Islands Brygge
Samlet budget: 50.000kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget og har sendt følgende spørgsmål til ansøger:
1. Hvorfor foregår undervisningen ikke på skolerne?
2. Hvilke andre skoler er involveret?
2. Hvor mange børn forventer I involveret?
SVAR fra ansøger:
1. Forløbene er ikke tænkt som decideret undervisning men som en blanding af oplæg, workshops og besøg af/hos lokale miljøorganisationer.
Det er KIB, der tilrettelægger og afvikler forløbene, og derfor foregår de på KIB. Vi har bedre faciliteter til at rumme større hold, ligesom lærerne prioriterer - på vegne af eleverne -, at en del af undervisningen foregår i eksterne læringsrum.
2. Indtil videre er der kun indgået aftale med Islands Brygge Skole, men de øvrige skoler i Amager Vest vil ligeledes blive inviteret til at deltage i forløbene.
3. Vi forventer to klasser pr. forløb, så cirka 300 elever i alt.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da arrangementet henvender sig til enkelte skoleklasser og derfor ikke er af netværksskabende karakter. Selvom forløbet er vigtigt og interessant har det karakter af et skoleundervisningsforløb.
J: NISSEN.
Ansøgt beløb: 40.000kr. Sagsnummer: 2019-0224419
Formålet er at skabe en sanselig, musikalsk og legende julefortælling. Med inspiration fra meget af det børnene kender, men på en ny måde hvor de selv bliver en del af fortællingen. At lade en lille ny tradition vokse frem til glæde for børn på Amager i år og forhåbentlig i årene fremover.
Ansøger: Department for sjov
Samlet budget:.105.000kr
Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da projektet ikke er af netværksskabende karakter.
Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da det netværksdannende element mangler.
Løsning
At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger.
Økonomi
Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen.
Videre proces
Beslutning
A: Ansøgningen JULEBELYSNING AMAGERBROGADE fik bevilget 41.778kr.
B: Ansøgningen PAKISTANSK KULTURDAG fik under afstemning bevilget 5.000 kr.
Følgende stemte for: Erhardt Franzen, Jill Petersen, Kresten Thomsen, Uffe Meulengracht, Arne Bjørn Nielsen, Peter Hess Nielsen, Marianne Nissen, Lasse Vogel, Niels Balling
Imod: Lone Munk, Anders Bo Nielsen
Undlod: Steen Jurs, Cecilie Kaysen, André Vedgren.
C: Ansøgningen OPSTART AF STREETHALLENS SKATERS fik bevilget 15.000kr.
D: Ansøgningen MINI-OKTOBERFESTIVAL 2019 fik bevilget 9.900kr.
E: Ansøgningen ØRESTAD KUNSTHAL 2020 fik bevilget 60.000kr. på budget 2020
F: Ansøgningen TIDLIGE ØJENVIDNER TIL ØRESTAD fik under afstemning afslag på ansøgningen med den begrundelse, at projektet ikke er netværksskabende. Beskrivelsen af Ørestad historie bør ifølge lokaludvalget tage sit udspring i en gruppe af borgere eller en forening med lokal forankring, således at projektet og bogen får et bredere fundament. Derudover er det lokaludvalgets opfattelse, at projektets tidsplan ikke er realistisk.
Følgende stemte for: Uffe Meulengracht, Kresten Thomsen.
Imod: Erhardt Franzen, Steen Jurs, Cecilie Kaysen, Lone Munk, Benjamin Lausten, Anders Bo Nielsen, Arne Bjørn Nielsen, Peter Hess Nielsen, Marianne Nissen, Lasse Vogel, Niels Balling, André Vedgren.
Undlod: Jill Petersen
G: Ansøgningen 24 HEMMELIGHEDER 2019 fik under afstemning bevilget 45.000 kr. med den begrundelse, at lokaludvalget savner involvering af frivillige i projektet. Desuden ønsker lokaludvalget, at ansøger dokumenterer antallet af deltagere ved regnskabsaflæggelsen.
Følgende stemte for bevillig på 45.000 kr.:
Erhardt Franzen, Jill Petersen, Kresten Thomsen, Cecilie Kaysen, Lone Munk, Uffe Meulengracht, Benjamin Lausten, Anders Bo Nielsen, Peter Hess Nielsen, Marianne Nissen, Lasse Vogel, Niels Balling, André Vedgren.
Imod: ingen
Undlod: Steen Jurs, Arne Bjørn Nielsen,
H: Ansøgningen MONDAY TALKS fik afslag på ansøgningen med den begrundelse, at arrangementet har fokus på underholdning fra scenen, og derved ikke i tilstrækkelig grad vurderes at være netværksskabende eller relevant for promovering af bydelen.
I: Ansøgningen KLIMADAGE PÅ KIB fik afslag på ansøgningen med den begrundelse, at projektet har karakter af et undervisningsforløb for skoleklasser og dermed en snæver målgruppe, fremfor skabelsen af netværk på tværs af børn i bydelen.
J: Ansøgningen NISSEN fik afslag på ansøgningen med den begrundelse, at arrangementet har fokus på underholdning fra scenen, og derved ikke i tilstrækkelig grad vurderes at være netværksskabende eller relevant for promovering af bydelen.